• BIST 9079.97
  • Altın 2324.04
  • Dolar 32.3482
  • Euro 34.9598
  • Kayseri 11 °C
  • Ankara 13 °C
  • İstanbul 15 °C

Terim'le vedalaşmak için tekrar geleceğim

Terim&#39le vedalaşmak için tekrar geleceğim
HACI HASDEMİR İSTANBUL İspanya'nın Atletico Madrid kulübü ile bugün 4 yıllık sözleşme imzalamak üzere bu ülkeye giden Galatasaray'ın eski kaptanı Arda Turan, Sarı-Kırmızılı taraftarlara veda etti.
Başarılı oyuncu, konuşmak için Florya Metin Oktay Tesisleri yerine Ortaköy'de bir restoranı tercih etmesini, Oradan salya sümük çıkardım. O yüzden vedayı burada yaptım. sözleriyle özetledi. Galatasaray'da forma giydiği süre içinde kendisine sahip çıkılmadığını ima eden genç kaptan, Fatih Terim'den Sarı-Kırmızılı taraftara, transfer sürecinden Madrid macerasına kadar birçok konuda önemli açıklamalarda bulundu. Arda'nın vedasından önemli satırbaşları şöyle:

Florya benim yuvam. 12 yaşında Galatasaray'a geldim. 24 yaşındayım. Hayatımın yarısını Florya'da geçirdim. Bugüne kadar Florya'da çalıştığım personele, herkese çok teşekkür ederim. Bana her zaman bir ağabey, bir kardeş, bir baba gibi oldular. Adnan Polat'a, bu transfere izin veren Ünal Aysal'a ve Ali Dürüst'e özellikle çok teşekkür ederim. Önümü açarak büyük bir nezaket örneği gösterdiler. Türkiye'yi temsil etmek için çok çalışıp, sizi utandırmayacağım.

Fatih Terim ile aramızda belki üzüntüler olmuştur ayrıldığımız için. Babayla oğul arasında kırgınlık olmaz ama üzüntü olmuştur. Kendisi Fiorentina'ya giderken ben de bir Galatasaray taraftarıydım. En çok ağlayan, üzülenlerden birisi bendim. Bu bakımdan beni en iyi şekilde anlayacak kişi Fatih Terim'dir. Dualarım en başta takımımla, sonra hocamızla. Kendisiyle Türkiye'ye döndükten sonra vedalaşacağım.

Kaptanlığı çok iyi yaptığımı düşünüyorum. Hiçbir zaman Galatasaray kaptanının ıslıklanması taraftarı değilim. Ben asla ıslıklamayacağım. Sakatlığım döneminde bile basit, kötü şeyler söylendi. Sahip çıkılmasını beklerdim. En sevdiğim an Sivas maçı, en üzüldüğüm anlar Diyarbakır maçında ve Antalya havalimanında yaşananlardır. Galatasaray taraftarı hangi durumda nasıl davranması gerektiğini bilir. Kaptanlık için kalbimden geçen isimler Sabri ve Ayhan'dır.

Bence spor mahkemeleri kurulmalı ve suç işleyen, ömür boyu futboldan men edilmeli. Kimse futbol için hapis yatmamalı. Ancak bu olaylara karışanlar bir daha futbola girememeli.

Real Madrid'den hiçbir zaman teklif almadım ama alsam giderdim. Bundan sonra Atletico Madrid için sonuna kadar savaşacağım. Forma numarasına karar vermedim. 14 veya 66 numaradan yanayım. Belki Tugay ve Nihat abi gibi efsane olurum. Eksiklerimi biliyorum. Duygusal bir insan olduğum için orada daha az yıpranacağım. Herkes benim için dua etsin.

Galatasaray'da çok mutluydum ama daha sonra düşünüp gitme kararı aldım. Emeklerimin karşılığını verdiğimi düşünüyorum, yüksek bonservis bedeli kazandırıp gittim. Galatasaray'ı çok seviyorum ve ben her zaman Galatasaray taraftarı olarak kalacağım. Türkiye'ye dönersem ilk tercihim Galatasaray olur. Kulübüm yeni bir teklif yaptı ama benim de hedef ve ideallerim vardı.

İspanya basınından Arda'ya övgü

İspanyol basını, Atletico Madrid'e transfer olan Arda'ya övgü yağdırmaya devam ediyor. El Mundo Deportivo gazetesi Arda için özel bir ek yayımladı. Turan günümüzdeki en iyi Türk futbolcu bugün Madrid'e geliyor. Arda, yeteneği ve medyatikliğiyle Atletico'ya yeni bir sponsor getirebilir. diye yazan gazete, Cim Bom'un eski kaptanını, Boğaz'ın Maradona'sı olarak tanıttı. El Mundo Deportivo, Arda'nın oyunuyla, Hagi ve Messi ile kıyaslandığını belirtti. Marca ise Arda için, Son pasların efendisi ifadesini kullandı.

Aslan, 3 oyuncuda sona yaklaştı

Futbol Federasyonu'nun Süper Lig kulüplerinin sınırsız yabancı oyuncu ile sözleşme yapabilme imkânı sağlayan kararı, G.Saray yönetimini de rahatlattı. Sarı-Kırmızılılar, lig başlayana kadar yabancı oyuncu transferini bitirmek için mesaisini hızlandırdı. Cim Bom'un Arshavin ve Eboue için Arsenal'le el sıkıştığı, Tottenham'ın Rus golcüsü Pavlyuchenko ile ilgilendiği öğrenildi. Yönetimin, Premier Lig'de top koşturan üç yıldızı renklerine bağlamak için yoğun çaba harcadığı, Pavlyuchenko için 6 milyon Euro'yu gözden çıkardığı bildirildi.
ZAMAN
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39