• BIST 9120.62
  • Altın 2325.019
  • Dolar 32.3529
  • Euro 34.9558
  • Kayseri 14 °C
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 20 °C

Terör biterse MHP iktidar olur!

Terör biterse MHP iktidar olur!
Son dönemlerde yaptığı sert açıklamalar ile siyaset arenasını kızıştıran MHP lideri Devlet Bahçeli, kalabalık İzmir mitingi sonrası çarpıcı açıklamalarda bulundu. Terörün bitmesinden sonra MHP'nin iktidar olacağını iddia eden Bahçeli, Erdoğan'a da
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eleştirilerine yanıt veren Bahçeli; "Sokak başka şey, meydan başka şey. Sokaklar çok karanlıktır, tehlikelidir. Başbakan, eğer sokağın ne olduğunu anlamak istiyorsa Arka Sokaklar dizisini seyretsin" dedi.

İşte MHP liderinin İzmir mitingi sonrası açıklamaları;

''PKK-AK PARTİ İŞBİRLİĞİ DEVAM EDİYOR''

Anayasa Uzlaşma Komisyonu'nda MHP'li arkadaşlarımız üzerlerine düşeni hakkaniyetiyle, samimiyetle yapıyor. Ancak sözde çözüm ve barış sürecini dikkate aldığımızda, AK Parti ile BDP arasında genel ifadeyle PKK arasında çözüm süreci içeriğine bağlı kalarak anlaşmaya doğru varıldığı görülüyor. Sayın Başbakan AKP-BDP işbirliğiyle bir anayasa değişikliğini referandum yoluyla gerçekleştirmeyi düşünüyor. Demek ki komisyon öncesinde de Sayın Başbakan'ın böyle bir PKK-AK Parti kulisi olarak Oslo görüşme süreciyle başlayan bir işbirliğinin devam ettiği kanaatindeyim.

''BAŞBAKAN'IN TATİLE İHTİYACI VAR''

'Çapulcu' ifadesi Başbakan'a yakışır bir üslup. Bir taraftan milliyetçilik oynayacak, bir taraftan çapulculardan arzuladıklarını milletvekili yapacak. Dışında kalanları da suçlamak için itibarsızlaştırmak için de çapulcular ifadesini kullanacak. Başbakan'ın biraz uzun süreli tatile ihtiyacı var.

"MHP GÜÇLENECEK VE İKTİDAR OLACAK"

(Başbakan'ın 'Terörü çıkarırsanız MHP'den geriye ne kalır' sözleri) MHP çok daha güçlü bir şekilde kalır ve iktidar olur. Başbakan'dan ne kalır onu bilemiyorum. Yavru muhalefet her geçen gün hızla büyüyor, tedirginliği, rahatsızlığı bundan. MHP'nin milletle buluşma süreciyle başlattığı açık hava toplantılarını 'sokağa inme' diye niteliyor. Bu tahriktir, provokasyondur. Ülkücü ve milliyetçi gençliğin sokağa dökülmesi için bir hazırlığı olduğunun işaretidir. Çok dikkat etmesi lazım. Böyle bir hataya düşerse Başbakan bunun altından kalkamaz. Onun için konuşmasını bilecek.

''ARKA SOKAKLAR DİZİSİNİ İZLESİN''

Sokak başka şey, meydan başka şey. Sokaklar karanlıktır, 24 saat açıktır. Meydanlar ise toplu gösteri yasasına göre belli saatlerde halkla buluşulan alanlardır. O bakımdan düşüncelerini meydanda halka anlatmaya çalışan bir faaliyeti sokak olarak algılaması gerçek niyetinin sokağa dökmek olduğunu gösteriyor. Bunun Ortadoğu'da kötü örnekleri var. Yani BOP'un Ortadoğu'daki Fas, Mısır, Libya, Yemen gibi benzer ülkelerde kurulan bir tezgahı aklınca MHP üzerinde kurmaya çalışıyorsa bu çok büyük bir gaflettir. İhanetin ikinci yüzüdür. Başbakan'ın sağlıklı düşünmesini ve kendisini yanlış yönlendirenlere karşı dikkatli olmasını tavsiye ediyorum. Kendisini yanlış yönlendirenlere karşı dikkatli olmasını tavsiye ediyorum. Sokaklar çok karanlıktır, tehlikelidir. Eğer sokağın ne olduğunu anlamak istiyorsa Arka Sokaklar dizisini seyretsin.

''MEDYANIN AKLINI BAŞINA ALMASI LAZIM''

İçişleri Bakanı üniversitelerde 156 olay olduğunu ifade etti. Zaten PKK ve daha değişik unsurlar Türkiye'deki kaos ve kargaşayla veya çözüm ve barış sürecine tüm milletini mahkum etmek için üniversitelerde olay çıkartmaya çalışıyorlar. Ama bazı medya hâlâ karşıt görüşler olarak bahsediyor. Bu da medyanın çok büyük tuzağıdır. Medyanın da aklını başına alması lazım.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39