• BIST 9094.06
  • Altın 2324.793
  • Dolar 32.3663
  • Euro 34.9559
  • Kayseri 15 °C
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 19 °C

TERÖR ÖRGÜTÜNÜN AKİL AVUKATI KONUŞTU

TERÖR ÖRGÜTÜNÜN AKİL AVUKATI KONUŞTU
Hükümet’in “çözüm süreci” için oluşturduğu Akil İnsanlar Heyeti’nde yer verdiği KESK Başkanı Lami Özgen, çekilme oyunu oynayan terör örgütünün avukatlığına soyunarak, “PKK’nin attığı adımlar görmezden gelinemez” dedi.
KCK'nin "Geri çekilmeyi durdurduk" açıklamasının ardından Türkiye'de yaşanan çözüm sürecini değerlendiren Akil İnsanlar Komisyon üyesi ve KESK Genel Başkanı Lami Özgen, sürecin ilerlemesi için PKK'nın attığı olumlu adımların görmezden gelinemeyeceğine vurgu yaptı.

Özgen, PKK'nın barışçıl adımlar attığını bunlara paralel olarak hükümetin de bu süreçte adım atması gerektiğini savunarak "Akıl insanlar bu süreçte Türkiye'nin her tarafında çalışmalarını yürüttüler. Hem Kürt hareketine hem de devlete atması gereken adımlar için taslak sunuldu. Ancak bu sürece kadar hükümet üstüne düşüne yapmadı. Süreci oyaladı ve zamana yaydı" dedi.

PKK’YA DEĞİL, HÜKÜMET’E GÜVENSİZLİK!!!

“Akil” Özgen şöyle konuştu: “Zaten hükümete karşı var olan güvensizlik, adım atılmamasıyla birlikte daha da yayıldı. Şimdi hükümetin bir an önce Akil İnsanlar Komisyonları'nca hazırlanan raporlarda da ifade edilen birinci ve öncelikli boyutu öne çıkmalı. Demokratikleşmeye ilişkin yasal düzenlemeler meclisten geçmelidir. Hükümet bunu yapmak için yıllarca beklemesine gerek yok."

KCK’DAN TUTUKLU KALDI MI Kİ?..

Barışçıl sürecin yürütülmesi için de KCK tutukluların bir an önce serbest bırakılması gerektiğini söyleyen Özgen, "2005 ve 2006 yılları arasında Terörle Mücadele Kanunu'nda yapılan değişiklik, bugün AKP hükümetini muhalif tüm kesimleri sindirmek için güç aldığı ana kaynaktır. Bunun değişmesi ve ortadan kalkması lazım" diye konuştu. Müzakere sürecinde yasal engellerin kaldırılması gerektiğini de dile getiren Özgen, "Türk ve Kürt halkı için AKP hükümeti anayasal düzenleme yapmak zorunda. Başta anadil olmak üzere birçok olmazsa olmaz talepler yerine getirilmesi gerekiyor" vurgusunda bulundu.

VE TEHDİT

KESK Başkanı “akil” Özgen ardından, terör örgütü ağzıyla tehditler savurdu ve “Bilinmelidir ki, bu yaklaşım bu ülkeye çok şey kaybettirdi, kaybettirecektir”, “Aksi takdirde toplumun her kesimini bir arada tutması imkansız noktaya gelecektir” şeklinde ifadeler sarf etti.

Habervaktim.com
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39