• BIST 8718.11
  • Altın 2243.746
  • Dolar 32.3319
  • Euro 35.1426
  • Kayseri 3 °C
  • Ankara 2 °C
  • İstanbul 7 °C

TESK: Artan tüp fiyatları vatandaşı kaçağa yöneltti

TESK: Artan tüp fiyatları vatandaşı kaçağa yöneltti
Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Artan tüp gaz fiyatlarının vatandaşı kaçak tüp dolumuna yöneltiğini ifade ederek, tüp gaz fiyatlarının düşürülmesini istedi
Palandöken, yaptığı yazılı açıklamada, tüp gazın rafineriden çıkış fiyatının üzerinde yüzde 80 oranında ÖTV ve KDV yükü olduğunu, tüp gazın evlere girinceye kadar fiyatının 64 liraya ulaştığını belirtti.

Kaçak tüp dolumunu önlemek için yetkililerden denetimlerin sıkılaştırılmasını beklediklerini vurgulayan Palandöken, çözüm için özellikle dar gelirli vatandaşların kullandığı zorunlu tüketim maddelerinde vergilerin düşürülmesi önerisinde bulundu.

-KAÇAK TÜP GAZ SON DERECE TEHLİKELİ-

Yaşanan kötü olaylar sonucunda bazı LPG istasyonlarında ve illegal imalathanelerde, evlerde kullanılan tüplere kaçak dolum yapıldığı konusunun gündeme geldiğini ifade eden Palandöken, açıklamasında, şu görüşlere yer verdi:

Buralarda dolum yapmak son derece sakıncalıdır. Tüketici 12 kilogramlık tüpü 64 liraya alıyor. Kaçak dolum yapıldığında ise kilogram olarak alma şansı yok, litre olarak alıyor. Örneğin 10 litre alıyor. Yoğunlukları farklı olduğu için vatandaş zarar ediyor. Ama bunun bilincinde değil. Orada 10 litreyi yarı fiyatına aldım sanıyor. Burada hileli mal satışı var. Ayrıca tüpün dolumuyla ilgili bir test imkanı olmadığı için takarken lastiği zedelenip, yıpranabiliyor ve tüp hava kaçırabiliyor. Ayrıca standart ev tüplerine yapılan dolumlarda özel bir koku maddesi katılıyor. Evde tüp kaçağı olduğu zaman bizim için bir uyarıdır ama kaçak LPG’de bu kokuyu almazsınız. Tüpün tamamı kaçırsa bile bunu fark etmezsiniz. Vatandaşlarımız resmen evinde bombayla yaşıyor. Son derece tehlikeli bir durumdur. Vatandaşımızı da kaçak tüp kullanmaması konusunda uyarıyorum.

Tüp fiyatlarındaki artışın başta vatandaşlar olmak üzere tüp satışı yapan esnafın olumsuz etkilediğine işaret eden Palandöken, açıklamasında, şunları kaydetti:

Tüp gaz kullanımı yıllar itibariyle zaten düşmektedir. 2010 yılında yüzde 3, 2006 yılına göre yüzde 30 kullanımı azalmıştır. Bu nedenle tüp gazda uygulanan ÖTV oranının düşürülerek kullanımının artırılması, sektörden ekmek yiyen esnafa da fayda sağlayacaktır. Tüp gaz sektöründe 40 binin üzerinde bayii ve çalışan vardır. 2010 yılında yüzde 5 tüp bayii kepenk kapamıştır. Yanında çalışanlar da iş kaybından etkilenerek, işsiz kalacaktır. Yetkililerimiz bu durumu mutlaka değerlendirip, vergileri düşürerek, tüp gaz fiyatının indirilmesi sağlanmalıdır.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39