• BIST 9079.97
  • Altın 2323.863
  • Dolar 32.3631
  • Euro 34.9444
  • Kayseri 13 °C
  • Ankara 14 °C
  • İstanbul 15 °C

The Guardian: 'Erdoğan devri kapanmaz'

The Guardian: 'Erdoğan devri kapanmaz'
Guardian gazetesi Türkiye ve Başbakan Tayyip Erdoğan'la ilgili özel bir dosya yayımladı. Simon Tisdall'ın kaleme aldığı ve “Yeni Atatürk, Erdoğan dönüm noktasında” başlıklı dosyada Suriye krizi, ekonomi ve Kürt meselesinin Erdoğan'ın iktidarın
Başbakan Erdoğan'ın parti kongresinde 'Türkiye'nin Müslüman ülkelere örnek olduğu' sözleriyle başlayan yazıda, seçim sonuçlarından yola çıkılarak ülkenin yarısının muhalif olduğu ifade ediliyor.

SEVİN YA DA SEVMEYİN!

Yazar Başbakan Erdoğan için şu yorumu yapıyor:

“Sevin ya da sevmeyin, destekçileri de karşıtları da Erdoğan'ın Türkiye'nin siyasi sahnesine egemen olduğu konusunda hem fikir. Destekçilerine göre o dinamik, modernleşen bir güç. Karşıtlarına göre ise bölücü hatta tehditkâr.”

ERDOĞAN ZAYIF GÖRÜNÜYOR

Guardian, giderek artan sorunlar karşısında Erdoğan'ın iktidarını koruyup korumayacağına dair soru işaretleri doğduğuna dikkat çekerken Başbakan için 'zayıf görünüyor' yorumunu yapıyor.

Gazeteye göre, Türkiye Arap Baharı ile birlikte Orta Doğu'da 'model' olarak öne çıksa da Suriye'deki iç savaş Türkiye'nin 'bölgesel liderlik' kavramına zarar verdi.

Yazar, Başbakan Erdoğan'ın, tüm çabalarına rağmen Esad'ı reform yapmaya ikna edememiş olmasını 'kişisel bir mesele' olarak algıladığını yazıyor.

Başbakan Erdoğan'ın 2014'de cumhurbaşkanlığı koltuğuna geçmesinin beklendiği belirtilen haberde, Erdoğan'ın bunu yapabilmesi için gerekli koşullar şöyle sıralanıyor:

ABDULLAH GÜL GERİ ÇEKİLMELİ

“Abdullah Gül geri çekilmeli veya güçsüz bir başbakan olarak kalmayı kabul etmeli.”

Guardian yazarı, Türkiye'de orta sınıfın, Batı yanlılarının, Kemalistlerin ve sağcı milliyetçilerin Erdoğan'ın planını 'anayasal devrim' olarak gördüğünü belirtiyor.

Başbakan Erdoğan'ın Kürt meselesini çözme sözü vermesine rağmen 'PKK saldırılarının devam ettiği' de haberde dikkat çekilen maddelerden.

ERDOĞAN DEVRİ KAPANMAZ

Gazete, AKP'nin Fethullah Gülen cemaati, Müslüman Kardeşler ve Gazze'de Hamas yönetimiyle bağlarından yola çıkarak Erdoğan'ın 'dindar bir nesil yaratma hırsında' olduğuna dair şüphelere de yer veriyor.

Başbakanın sağlığına dair endişeler olduğu da belirtilen yazıda, “Erdoğan'ın devrinin kapanacağını söylemek büyük bir hata olur. En azından şimdilik” deniyor.

Gazetecileri Koruma Komisyonu ve Avrupa Komisyonu'nun, Türk medyasına yönelik hükümet baskısını eleştirdikleri raporlar da Guardian'ın gündeminde.

Gazete, Başbakan'ın yaklaşık 10 yıllık iktidarı boyunca 'eşi benzeri görülmemiş bir güç' topladığına dikkat çekerken, AKP hükümeti hakkında hiçbir inceleme yapılmadığını ve bakanlar ile akrabalarının hayatları ve ticari çıkarları hakkında hiçbir soruşturma yapılmadığı belirtiliyor.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39