• BIST 9084.03
  • Altın 2325.364
  • Dolar 32.3709
  • Euro 35.0299
  • Kayseri 14 °C
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 20 °C

Timsah affetmez: 2-1

Timsah affetmez: 2-1
Bursaspor, Avrupa Ligi 3. ön eleme turu ilk maçında gülen taraftı. Maça hızlı başlayan temsilcimiz yenik duruma düşmesine rağmen İbrahim Kaş ve Serdar Aziz'in golleriyle rakibini yıktı, Play-Off yolunda avantaj sağladı.
Timsah sezonun ilk resmi maçının başlarında gergindi. Beyaz Rus ekibi Gomel’in kollektif ruhta ve fiziki gücü yüksek tempoya, tempoyla karşılık verebilecek güçte bir takım olduğunu gördük.

Üstelik deplasmanda oynadıkları için hücumdan çok savunmayı düşünmeleri işlerini daha da kolaylaştırmıştı. Nitekim kaleye gitmeyen rakibi karşısında Bursaspor ilk tehlikeli atağını 11.

dakikada geliştirdi.
Sercan sağ kanattan kendi yakaladığı topla kaleye geldi ama pas yerine kaleye vurdu ve top kalecide kaldı. 26’da önce Vederson’un sert ortasında Turgay altı pasta topa dokunamadı. Ardından yine Vederson şutladı ama kaleyi tutmadı. Bursaspor hız kesmeden rakip kaleye abluka altına aldı. 29’da bu defa sahnede Volkan vardı. Şutunda top az farkla auta çıktı. 30’da Vederson, 31’de Kirita ve 32’de Stepanov ile gole yaklaşan taraf Bursaspor’du. ‘İlk yarı böyle biter’ derken sol kanattan rakibin kullandığı bir serbest atışta gerilerden gelen Kuzmianok topu filelere yolladı: 0-1.

İkinci yarı evimizde ister istemez yenilginin altından kalkmak için baskı kurup rakibi hataya zorlamaktı hedefimiz. Ancak daha 47’de rakibin bir şutu direkten dışarı gitti ve yüreklerimizi hoplattı. 52’de sahneye Bursaspor’un savunmadaki yıldızı Serdar Aziz çıktı.

Vederson’un kornerine nefis yükselen genç stoper şık bir kafa vuruşuyla beraberlik golümüzü attı: 1-1. Bu dakikadan sonra galibiyet golünü arayan ve devamlı baskı kuran Timsah ve karşısında kapanan bir Gomel izledik. Aradığımız golü 72’de yine Vederson’un kullandığı serbest atışta İbrahim Kaş’la bulduk: 2-1.

Vederson yıldızlaştı

Oyunun sonuna kadar Volkan, Turgay, Sercan ve oyuna sonradan giren Okan Deniz’le önemli pozisyonlar yakaladık ama değerlendiremedik. Bursaspor için galibiyet önemliydi ama farkı en azından ikiye çıkarıp, rövanşa gitsek daha iyi olurdu. Dün gece savunmacıların gecesiydi. Rakibin de, bizim de gollerimiz savunmacılardan geldi. Bursaspor’un artıları iki kanatta Ozan ve Volkan eski günlerini hatırlattılar. Vederson savunmanın solunda etkiliydi ve gollerdeki payı büyüktü.
fanatik
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39