• BIST 8807.72
  • Altın 2238.898
  • Dolar 32.338
  • Euro 35.0747
  • Kayseri 9 °C
  • Ankara 11 °C
  • İstanbul 13 °C

TOMARZA GÖKTEPELİLER PİLAV ŞENLİĞİNDE BULUŞTU

TOMARZA GÖKTEPELİLER PİLAV ŞENLİĞİNDE BULUŞTU
Göktepe köyü yardımlaşma ve dayanışma derneği 3. Pilav şenliğinde dere içinde buluştu.

20992787_10155612854112302_1733818658574884711_n.jpg

Göktepe köyü yardımlaşma ve dayanışma derneği 3. Pilav şenliğinde dere içinde buluştu. Saygı duruşu İstiklal marşı okunmasının ardından günün anlamı ile konuşmalar yapıldı şenliğe katkı sunan iş adamlarını teşekkür plaketi verildi.

Göktepe köyü yardımlaşma ve dayanışma derneği başkanı Ahmet Yılmaz, Tomarza belediye başkanı Fahrettin Işık, Dünya Avşarlar Derneği İstişare Heyet Başkanı Dr.İsmail Gökşen, Dünya Avşarlar derneği başkanı Şeref Kocakaya, Umut Çıtak, Bekir Fedakar, Adnan Menderes Kaya, İbrahim Yıldırım, Meryem Timur, Hasan Ali Ertuğrul, THM sanatçısı Savaş Gençaslan Aşık Gülfani, Göktepeliler ve davetliler katıldı.

Göktepe köyü yardımlaşma ve dayanışma derneği başkanı Ahmet Yılmaz,” Söze teşekkür ederek başlamak istiyorum.

Bu üçüncüsü yaptığımız pilav şenliğinde bu sene biraz daha kalabalık görüyorum davetli katılımcılara teşekkür ederim.

Sayın Tomarza belediye başkanı Fahrettin Işık bey davetimizi kırmayıp aramızı katılması bizleri Göktepeli olarak çok memnun etti.

Bizler birilik ve beraberlik içinde şenliği düzenliyoruz, bu şenliğe katkı veren şenlik ağamız Meryem Timura teşekkür ederiz bundan sonra şenliğimiz devam edecektir inşallah.

Biz vatan sevdalısıyız birlikten güç doğar gelin birlik olalım işi kolay tutalım.”dedi.

Tomarza belediye başkanı Fahrettin Işık, Tomarza belediye başkanı olarak her şenliği katılıyoruz. Bugün burada kalabalık olan bir güzellik gördük. Her şey güzel gidiyor gördüğüm kadarıyla Başkan Ahmet Yılmaz beyin bir eksikliği var…

İnsanlar bu gibi şenlikte aklındaki ayran yufka köy pilavı ikramıdır, Evet bu dediklerim var ama fabrika ayranı gördüm.

Köy şenliklerinde kola ikramı olmaz ayran ve yufka olur bu unutulmuş buradan hatırlatmak isterim. Biz büyük güçlü devletiz büyük güçlü devletin belediyesi olarak her zaman yardıma hazırız.

Bu gibi şenilikler birliği ve beraberliği sağlar sizlerde burada güçlü olduğumuz göstermek birlik içinde olduğumuz göstermek için buradayız katılımcı davetlere ve bu şenliği düzenleyen Ahmet Yılmaz ve ekibine çok teşekkür ederim” ifadesini kullandı.

20915353_10155612847972302_5896410246744046704_n.jpg

TÜRK MİLLETİ OLARAK BİR OLACAĞIZ BİRLİK OLACAĞIZ Avşar Oğuz -Türkmen Yaylasından Türk-Dünyasına Selam olsun Sevgili çocuklar gençler, gadim dostlarım, değerli hemşerilerim diye söze başlayan kanaat önderi, Dünya Avşarlar Derneği İstişare Heyet Başkanı Dr. İsmail Gökşen ,” Hepinizi sevgi, saygı, hürmet ve muhabbetle hasretle, Organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ederim. Obanız şen olsun! Keklik öten kekik biten yaylalara hoş geldiniz! Hoşluk getirdiniz!..

Yaylalar; gonca gülün açılışı, çiçeğin kokusu, kekliğin ötüşü ve özgürlüktür … Nerede bir çam, bir ardıç bir meşe görsek hep yaylaları hissederiz. Kadim kent Kayseri; 6000 yıllık tarihi geçmişi ile pek çok kültüre ev sahipliği yapmış.

Ve kültürel mirası barındırmaktadır. Tarih boyunca Osmanlı ile hükümranlık yüzünden sürtüşme, kavgalar olmuşsa da Anadolu’nun Türkleşmesinde ve yurt yapılmasında Kayı boyundan sonra en çok Avşar Boyunun hizmeti olmuştur.

Bu şenliğe emeği geçenlere çok teşekkür ederim “ifadesin kullandı.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39