• BIST 9109.99
  • Altın 2325.622
  • Dolar 32.3666
  • Euro 35.0423
  • Kayseri 14 °C
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 20 °C

Tomarza Kaymakamı MHP Kongresinde salonu hangi şartla verdi

Tomarza Kaymakamı MHP Kongresinde salonu hangi şartla verdi
(MHP) Tomarza İlçe Başkanlığı 11'inci Olağan Genel Kurulu yapıldı. İlçe başkanlığına delegelerin tüm oylarını alan Mustafa Köse seçildi.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Tomarza İlçe Başkanlığı 11'inci Olağan Genel Kurulu yapıldı. İlçe başkanlığına delegelerin tüm oylarını alan Mustafa Köse seçildi. 
Geçtiğimiz hafta Kongre takvimini başlatan MHP, 11'inci Tomarza İlçe Kongresini gerçekleştirdi. Tomarza Halk Eğitim Müdürlüğü Salonunda gerçekleştirilen ilçe kongresine MHP Grup Başkanvekili Prof.Dr Yusuf Halaçoğlu, MHP İl Başkanı Mete Eke, Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı Selim Gümüş, Pınarbaşı Belediye Başkanı Dursun Ataş, Sarıoğlan Belediye Başkanı Ali Osman Yıldız, İl Yönetim Kurulu üyeleri, İlçe Başkanları ve çok sayıda partili katıldı.
Divan Başkanlığını Sarıoğlan Belediye Başkanı Ali Osman Yıldız’ın kongrede MHP Genel Başkanı Dr Devlet Bahçeli’nin İlçe Kongrelerine gönderdiği mesaj okundu. Daha sonra Tomarza İlçe Başkanı Şevki Utkan tarafından faaliyet ve mali raporlar okunarak oy birliği ile kabul edildi. Genel Kurulda konuşan MHP İl Başkanı Mete Eke, ülke gündemi ve dış politika ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. İl Başkanı Eke, 2015 Genel Seçimlerinin, vatanın bölünmez bütünlüğünün ne kadar önemli olduğunu vurguladı. 2015 genel seçimleri ülkemizin bekasının yeniden dizayn edileceği bir seçim olacaktır. Dış politika da ülkemiz sıfır sorundan, dost olan komşu ülke kalmamıştır. AKP iktidarı döneminde askerimizin başına geçirilen çuval hadisesi başta olmak üzere birçok kez ülkemizin karizması çizilmiştir. Cumhuriyetimizin kuruluşu günü olan 29 Ekim tarihinde peşmergeler adeta ülkemizi işgal edercesine ülke sınırları içerisinde girmiş ve Suriye’ye intikal edilmiştir. Yapılanların hiçbiri tesadüf manzumesi değildir. Yapılanlar bilerek, programlanarak Büyük Orta Doğu senaristçilerin hazırladığı oyunların tezahürüdür” dedi.
Suriye’den Türkiye’ye gelen mülteci akımı ile ilgili de konuşan Eke, “Ülkemizde 2 milyon, Kayseri’de ise 20 bin Suriyeli mülteci bulunmakta, Suriye’li insanların ülkemize getirdiği ekonomik kayıp 4 milyon dolarlar civarındadır. Suriyeli mülteci sayısının ülkemiz içerisinde fazla olması ülke geleceğimiz adına kaos teşkil etmektedir” diye konuştu.
MHP Grupbaşkanvekili Prof. Dr Yusuf Halaçoğlu ise yaptığı konuşma da Tomarza İlçe Kaymakamının İlçe kongresi öncesi İlçe Başkanı Adayı Mustafa Köse’ye kongrenin yapıldığı Halk Eğitim Müdürlüğü salonunu vermeyeceğini, vermesi durumunda da şartının Cumhurbaşkanı ve Başbakan aleyhinde konuşma yapılmaması şartı olmasına tepki gösterdi.
Halaçoğlu sözlerine şöyle devam etti;
"Maalesef kaymakam bey burada bizim seviyeli, seviyesiz konuşmamızla konusunda bir irade buyurmuşlar ve bizim Cumhurbaşkanı ve Başbakan hakkında konuşmalarımıza dikkat etmemiz dahilinde bu salona vereceğini söylemiş. Her şeyden önce onun haddine değildir. Bunun hesabını da verecektir. Ben Kayseri Milletvekiliyim ve Milliyetçi Hareket Partisi Grup Başkanvekiliyim. Konuşmam hem Milliyetçi Hareket Partisi adına hem de Genel Başkanımız Devlet Bahçeli adınadır. Genel Başkanımız adına konuşan bir kişiye böyle hadsiz bir değerlendirme olmamıştır. Vali beyle konuştuğumda “Kaymakam acemiymiş de ondan dolayı böyle bir yanlış yapmış kusura bakmayın” diyor. Hiç kimse kusura bakmasın böyle acemi olan kaymakamın böyle bir ilçe de yer alması mümkün değildir. Biz mecliste çok daha ağır konuşmalar yapıyoruz, çünkü milletin vekiliyiz, sadece Kayseri’nin değil, milletin vekilleri, üzerlerinde ağır bir sorumluluk olan vekillerdir. Eğer Başbakan Yanlış yapmışsa onun yanlışlarını ortaya koyarız. Cumhurbaşkanı yanlış yapmışsa onun yanlışlarını da ortaya koyarız. Bundan da hiç çekinmeyiz, bu bizim asli vazifemizdir” diye konuştu.
Yapılan konuşmaların ardından seçimlere geçildi. Tomarza İlçe Başkanlığa delegelerin tüm oyunu alan Mustafa Köse seçildi.

iha

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39