• BIST 9079.97
  • Altın 2324.961
  • Dolar 32.3581
  • Euro 34.9
  • Kayseri 8 °C
  • Ankara 13 °C
  • İstanbul 14 °C

Trabzon 6 şiddetinde sallandı

Trabzon 6 şiddetinde sallandı
Trabzonspor sahasında konuk ettiği Sivasspor'a patladı. Trabzonspor Sivasspor'u 6-0 gibi farklı bir skorla devirdi.
Ziraat Türkiye Kupası yarı final rövanş maçında Trabzonspor, Adrian'ın mükemmel futbolu ile final biletini kaptı. Yıldız futbolcunun 3 gol 1 asist ile tamamladığı maçta Bordo-Mavililer, Sivasspor'u 6-0 mağlup etti ve finale yükselen taraf oldu.








Ziraat Türkiye Kupası yarı final’deTrabzonspor, ilk maçta deplasmanda 2-1 mağlup olduğu Sivasspor’u konuk etti.
Ziraat Türkiye Kupası yarı final rövanş maçında sahasında Sivasspor'u ağırlayan Trabzonspor'da, teknik direktör Tolunay Kafkas, geçen hafta ligdeki Kayserispor maçının 11'ine göre 3 değişiklik yaptı.
Kafkas, 2-1 kaybettikleri karşılaşmanın ilk 11'inde oynayan kaleci Onur'un yerine Tolga'ya, Aykut'un yerine kart cezası sona eren Soner'e, Yasin'in yerine de Volkan'a ilk 11'de görev verdi.
Geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybeden Bursaspor Kulübü Başkanı İbrahim Yazıcı için karşılaşma öncesi saygı duruşunda bulunuldu. Taraftarlar, saygı duruşu sırasında Yazıcı'yı alkışlarla andılar.

Trabzonspor, Türkiye Futbol Federasyonu, Sivasspor da Kulüpler Birliği tarafından hazırlanan 'başımız sağolsun' yazılı pankartlarla sahaya çıktı.
1. dakikada Olcan'ın pasında savunmanın arkasında topla buluşarak sağ çaprazdan ceza alanına giren Adrian'ın yerden şutunda, meşin yuvarlak direğin dibinden auta çıktı.
23. dakikada Erman Kılıç'ın sağdan kullandığı serbest atışta, ceza alanı içinde iyi yükselen Hakan'ın Tolga'nın yanından kafa vuruşunda, yükseklik kazanan top direğin az farkla üzerinden auta çıktı.
38. dakikada Soner'in derinlemesine pasında ceza alanı içinde topla buluşan Volkan, Ziya tarafından düşürülünce maçın hakemi Tolga Özkalfa penaltı kararı verdi. Bu sezon ilk penaltısını kullanan bordo-mavililerde Adrian'ın vuruşu kaleci Borjan'dan döndü ancak bu futbolcu kontrol ettiği topu sol ayağıyla filelere gönderdi: 1-0
45 1. dakikada Volkan'ın ceza alanı dışından çektiği şutta top yandan auta gitti.
Karşılaşmanın ilk yarısı bordo-mavili takım 1-0 üstünlüğüyle sona erdi.
Mücadelenin ikinci devresine Trabzonspor, etkili başladı ve oyun üstünlüğünü ilk dakikalardan itibaren ele aldı ve Sivasspor'un üzerine gelmesine izin vermedi.
Trabzonspor Adrian ile farkı ikiye çıkardı. Kazanılan serbest vuruşta, Sivasspor savunmasının hiç beklemediği bir anda oyunu hemen başlatan Zokora hemen ceza sahası dışı sol çaprazında bekleyen arkadaşı Halil Altıntop'a pasını gönderdi. Halil de savunma arkasına koşu yapan Adrian'a hiç beklemeden çok güzel bir pas gönderdi ve bu pasla Adrian ceza sahası içinde kaleci ile karşı karşıya kaldı. Yıldız futbolcu düzgün bir vuruşla topu ağlara gönderdi ve takımını 47. dakikada 2-0 üstünlüğe taşıdı.
Adrian, bir kez daha sahneye çıktı ve takımını rahatlattı. 53. dakikada Trabzonspor, Adrian ile hızlı atak geliştirdi. Önündeki boş alanı kullanan Adrian ceza yayı üzerinde bekleyen arkadaşı Soner Aydoğdu ile ver kaça girdi. Bu güzel paslaşma sonrasında Adrian ceza alanı içinde kaleci ile karşı karşıya kaldı ve yakın kale direğine çok güzel bir vuruşla takımını 3. golünü kaydetti.
Trabzonspor Olcan Adın ile farkı 4'e çıkarıyor. 65. dakikada Celustka'nın pasında topla buluşan Adrian bireysel çabasıyla ceza sahası içine girdi. Çaprazda kaleci ile karşı karşıya kalan Adrian yerden uzak kale direğini düşündü ancak kaleci Milan Borjan yatarak topu çelmeyi başardı. Kaleciden dönen top sol tarafa doğru açıldı. Arkadan desteğe gelen Olcan Adın çok rahat bir pozisyonda topu ağlarla buluşturarak skoru 4-0'a getirdi.
Trabzonspor ikinci devre adeta gol oldu yağdı! 72. dakikada ceza alanı sağ çaprazından çalımlarla içeri yönelen Volkan Şen, kaleyi karşısına aldı ve uzak direk dibine gönderdiği top, ağlarla buluştu ve skor 5-0'a geldi.
77. dakikada Trabzonspor Aykut Akgün ile skoru 6-0'a getirdi. Sivasspor oyun olarak sahadan düşüşler yaşadığı bir anda Trabzonspor Aykut Akgün ile hızlı hücum şansı yakaladı. Aykut, sol çaprazdan taşıdığı topta Halil Altıntop ile verkaça girdi. Paslaşma sonrasında Aykut Akgün ceza sahası içinde kaleci ile karşı karşıya kaldı ve çok sakin bir vuruşla topu kalecinin yanından ağlarla buluşturdu.
Kalan dakikalarda başka gol olmadı ve mücadele 6-0 Trabzonspor'un üstünlüğü ile sonuçlandı. Trabzonspor bu sonuçla adını finale yazdırdı.



  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39