• BIST 9092.76
  • Altın 2324.854
  • Dolar 32.3718
  • Euro 34.9834
  • Kayseri 15 °C
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 19 °C

Trabzon Avrupa Yolcusu!..

Trabzon Avrupa Yolcusu!..
Antalyaspor'a konuk olan ve sahadan 2-0 galip ayrılan Trabzonspor, ligi 4. Sırada tamamlayarak Avrupa'ya gitmeye hak kazandı.

Spor Toto Süper Lig'in 34. haftasında Trabzonspor, küme düşen Antalyaspor'a konuk oldu. Antalya Akdeniz Üniversitesi Stadyumu'nda Türkiye Futbol Federasyonu'ndan Serkan Çınar'ın yönettiği mücadeleyi Trabzonspor 2-0'lık skorla kazandı. Konuk ekip Trabzonspor'a galibiyeti getiren golleri 13. dakikada Zeki Yavru ve 51. dakikada Olcan Adın kaydetti.

Bu sonuçla birlikte Bordo - Mavili ekip UEFA Avrupa Ligi'ne daha üst eleme turunda mücadele edecek. Antalyaspor ise bu maç sonrasında Süper Lig'e resmen veda etmiş oldu.

Süper Lig'in 34. hafta kapanış maçıyla birlikte Trabzonspor puanını 53'e çıkardı. Antalyaspor ise 33 puanda kaldı.

MANİSA'DA SAYGI DURUŞU

Manisa'nın Soma ilçesindeki maden faciasında hayatını kaybeden işçiler için maçtan önce 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.

Medical Park Antalyasporlu futbolcular, sahaya Soma yazılı tişort giyerek ve "Ocağımıza Ateş Düştü Başımız Sağolsun" yazılı, Trabzonspor ise "Bize Bugün Her Yer Kömür Karası Başımız Sağolsun" yazılı pankartla çıktı. İki takım futbolcuları, sahada kollarına siyah bant takarak mücadele etti.

TRABZONSPOR HIZLI BAŞLADI

Maça hızlı başlayan taraf Trabzonspor oldu. Yakaladığı ataklarla gol bulmaya çalışan Bordo Mavili ekipte ilk tehlikeli pozisyon Henrique'den geldi. Sol çaprazdan ceza alanına giren Henrique, Antalyaspor'un kalecisi Ozan ile karşı karşıya kaldı. Kaleci Ozan pozisyonu zorlukla dışarı çeldi.

ZEKİ ATTI, TRABZON ÖNE GEÇTİ

Trabzonspor üst üste yakaladığı ataklar sonunda golü 13. dakikada buldu. Gelişen Trabzonspor atağında Yusuf Erdoğan'ın ceza alanı içi sağ çaprazından topuk pasında Zeki Yavru gelişine vurdu ve topu sol köşeden ağlara gönderdi. Bu golle birlikte Trabzonspor deplasmanda 1-0 öne geçti. Maçın 20 dakikası sona ererken, Antalyaspor Diarra mutlak bir gol pozisyonunu değerlendiremedi ve beraberlik fırsatını kaçırdı. Diarra bir başka pozisyonda yine yakaladığı gol pozisyonunu kaçırdı ve ilk 1-0 Trabzonspor'un üstünlüğüyle sona erdi.

ANTALYA FIRSATLARI DEĞERLENDİREMEDİ

Maçın ikinci yarısına hızlı başlayan taraf Antalyaspor oldu. Fuat Çapa'nın öğrencileri ikinci yarı skoru beraberliğe getirmek için Trabzonspor ceza alanında daha çok topa sahip olan taraf oldu. Sağ kanattan etkili gelişen Antalyaspor atağında Emrah, rakiplerinden bir bir sıyrılıp ceza alanına girdi ve kale sahasına yerden pasını attı ama Trabzon ceza alanında kimse olmayınca bu atak sonuçsuz kaldı.

OLCAN ADIN SKORU BELİRLEDİ

Antalya'da maçın ilk 50 dakikası sona ererken, Trabzonspor bu sefer Olcan Adın ile atak paylaştı. Sol kanattan serbest vuruş kullanan Bordo - Mavililer'de Boerceanu'nun pasında topla buluşan Olcan takımının 2. golünü kaydetti. Ceza alanı dışından sol çaprazdan sol ayağıyla harika bir vuruşla Olcan topu ağlara gönderdi. Maçta başka gol sesi çıkmayınca oyun Trabzonspor'un 2-0 üstünlüğüyle sona erdi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39