• BIST 8718.11
  • Altın 2240.86
  • Dolar 32.3271
  • Euro 35.1407
  • Kayseri 3 °C
  • Ankara 2 °C
  • İstanbul 7 °C

Trafik sigortacılarının fazla aldığı paralar Ağustos’ta iadesi başlıyor

Trafik sigortacılarının fazla aldığı paralar Ağustos’ta iadesi başlıyor
Trafik sigortasında prim iadesi Ağustos’ta başlıyor

Türkiye Sigorta Birliği, 31 Temmuz’dan itibaren trafik sigortasında yanlış uygulama sonucu fazla alınan primlerin ödenmesine ilişkin açıklama yaptı. Birlik, söz konusu uygulamanın tüm trafik sigortası poliçe sahiplerini değil 18.06.2014 tarihinden itibaren hasar geçmişinin tespit edilememesi nedeniyle doğru basamaktan poliçe düzenlenemeyen poliçe sahiplerini ilgilendirdiğini bildirdi.

KAYSERİNEWS.COM KAYSERİ'NİN EN ÇOK TAKİP EDİLEN HABER SİTESİ GOOGLE'DAN-GÜNLÜK KAYSERİ'DE YAŞANANLARI KAYSERİNEWS.COM'DAN TAKİP EDEBİLİRSİNİZ.

Bu kapsamdaki hak sahipleri Ağustos ayı başından itibaren Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi’nin www.sbm.org.tr web adresinden sorgulanabileceği belirtildi. Birlikten yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Sigorta şirketleri zorunlu trafik sigortasında sigortalı tarafından ibraz edilen belgelerle ile Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi’nden alacağı hasar durum belgesine bağlı olarak sigorta sözleşmesine uygulanacak indirim ve artırım oranlarını belirlemektedir.

Bu kapsamda tüm şirketlerin geçmiş dönemde düzenlenmiş poliçeleri sorgulamalarını sağlayan bilgi işlem alt yapısı kurulmuştur. Yapılan çalışma sonucunda satış veya sair sebeplerle iptal edilmiş poliçenin varlığının sigorta şirketince tespit edilememesi nedeniyle prime uygulanacak indirim ve artırım oranlarının saptanamadığı poliçeler tespit edilmiştir. Türkiye Sigorta Birliği bu süreçte Hazine Müsteşarlığı, sigorta şirketleri ve Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi arasında koordinasyonu sağlayarak sürecin sağlıklı bir şekilde sonuçlanması için gerekli aksiyonları almıştır. Prim iadelerinin yapılmasına ilişkin süreç Hazine Müsteşarlığı’nın yayımlamış olduğu Genelge ile belirlenmiştir. Süreçte sigorta şirketlerince hasar geçmişi nedeniyle ek prim uygulanması gereken işletenlerden ek prim tahsil edilmeyecektir. Genelge hükümleri çerçevesinde;

Prim iadesi yapılacak hasarsızlık indirimine konu poliçeler Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi’nce belirlenerek poliçeyi düzenleyen sigorta şirketine bildirilmiştir. Kişi başına iade edilecek tutar poliçe primi ve bulunulan basamağa göre farklılık arz etmektedir.

Sigorta şirketleri ilgili dönem tarifelerine göre iade rakamlarını belirleyerek Ağustos ayı itibariyle sigorta ettirenin IBAN bilgisi aracılığıyla hesabına ya da sigorta ettirene ait olduğunun ispat edilmesi kaydıyla kredi kartına yapacaktır. Söz konusu uygulama tüm trafik sigortası poliçe sahiplerini değil 18.06.2014 tarihinden itibaren hasar geçmişinin tespit edilememesi nedeniyle doğru basamaktan poliçe düzenlenemeyen poliçe sahiplerini ilgilendirmektedir. Bu kapsamdaki hak sahipleri Ağustos ayı başından itibaren Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi’nin www.sbm.org.tr web adresinden sorgulanabilecektir".

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39