• BIST 9079.97
  • Altın 2322.043
  • Dolar 32.3355
  • Euro 34.9769
  • Kayseri 8 °C
  • Ankara 13 °C
  • İstanbul 14 °C

Tuğrul Türkeş'ten Başbakan'a tehdit dolu sözler

Tuğrul Türkeş'ten Başbakan'a tehdit dolu sözler
Tuğrul Türkeş, Erdoğan'ın 'Milliyetçiliği ayağımın altına alırım' sözüne, 'Senin o bacağını kırarlar' diye cevap verdi.
Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, Başbakan Erdoğan'ın 'Milliyetçiliği ayağımın altına alırım' sözüne, 'Senin o bacağını kırarlar' diye cevap verdi.

'SENİN O BACAĞINI KIRARLAR '

MHP'nin kurucu genel başkanı merhum Alparslan Türkeş'in ölüm yıldönümü nedeniyle Yüreğir Şahlar Düğün Salonu'nda mevlit okutuldu. Programda söz alan MHP Genel Başkan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, hükümet tarafından sürdürülen açılım sürecine karşı çıktı. Başbakan'ın sıkıştığında rahmetli Türkeş'in sözüne sığındığını ileri süren Tuğrul Türkeş, 'Günü geldiğinde de 'Milliyetçiliği ayağımın altına alırım' diyor. Senin o bacağını kırarlar, kırarlar. ' diyerek tepki gösterdi.

'TERÖRİSTBAŞIYLA MÜZAKERELER YAPILIYOR '

Gelinen süreçte teröristbaşıyla müzakereler yapıldığını ifade eden Türkeş, Türkiye Cumhuriyeti devletinin kanunları hiçe sayılarak görüşmeler, müzakereler yapıldığını dile getirdi. Ağır cezaya çarptırılmış, suçu sabit görülmüş, kendi parasını Türk Ceza Kanunları'na göre, anayasasına göre yönetmeye ehil olmayan bir teröristbaşı ile Türkiye Cumhuriyeti'nin Başbakanı'nın Türkiye'nin yarınlarını, anayasasını, dört bir tarafında yaşayan vatandaşlarının hakkını, hukukunu görüştüğünü anlatan Türkeş, bunun kabul edilemeyeceğini vurguladı. Bu süreçte Başbakan Erdoğan'ın en çok kendilerine sataştığını iddia eden Türkeş, 'Biz diyoruz ki bu yanlıştır, bizim çözüm önerimizi, çözümü söylüyoruz. Yurt dışından gelen teröristi bitireceksin, terörü bitirip o bölgenin iyi insanı, o bölgenin insanını zengin yapacaksın, başka bölgeden insan yatırım yapmaz, yapamamıştır. O bölgenin insanını zengin et diyoruz, bunu dikkate almıyor. Bu milletin 1000 yıllık kardeşliğini, birliğini, bütünlüğünü bölme, parçalama, buna dikkat et diyoruz, bunu kale almıyor. Bu dil birbirimizi anlamamızda önemlidir. Buna 'zede verme' diyoruz, bunu da anlamıyor. Sıkıştığında rahmetli Başbuğ'un, merhumun sözüne sığınan Başbakan, günü geldiğinde de kendi bakıyor ki manevrasında iş zora giriyor, milliyetçiliği ayağımın altına alırım diyor. Senin o bacağını kırarlar, kırarlar. Türk milliyetçiliği kavmiyetçilik değildir, başka bir milleti üstün gören, veyahut kendini başka milletlerden üstün gören bir fikir yapısı değildir. ' ifadelerini kullandı.

'AÇILIM SÜRECİ KAFA KARIŞTIRICI '

Hükümetin açılım sürecinde kafa karıştırıcı bir garip ilişkiler içinde olduğunu iddiasında bulunan Türkeş, '2 sene önce genel başkanımız bir gün dedi ki 'Sayın Başbakan kimle görüşüyor bir açıklayın' Bir kıyamet koptu, 'vay biz kimseyle görüşmeyiz, bunu ispat edemeyen şerefsizdir, şudur budur' diye. Üstünden 2 sene geçti, geldiğimiz yer neresi, Türkiye'de Türk milleti için, 75 milyon insanın birliği bütünlüğü, refahlığı için bir anayasa konuşulacakken bugün bu müzakereler iki kişinin arasında dönüyor. Biri AKP Genel Başkanı Sayın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, öbürü de teröristbaşı Abdullah Öcalan. İkisi görüşüyor. Peki biz kimseye kötü söz söyleme niyetinde değiliz ama biz Sayın Başbakan'ın kendi sözleriyle, kurban olduğum bi açıklayın bakıyım, 2 sene önce genel başkanım söylediğinde sen bağırıp duruyordun, bugünkü şartlar, bugünkü ortaya çıkan bu tablo neticesinde bir tarafta Recep Tayyip Erdoğan, bir tarafta Abdullah Öcalan, ikisi görüştüğüne göre şerefsiz kim oluyor? ' dedi.

Türkeş ayrıca, MHP lideri Devlet Bahçeli'nin Bursa mitinginde 'öl de ölürüz', şeklindeki slogana 'onun da zamanı gelecek' demesini eleştiren Başbakan'a tepki gösterdi. Programa Milletvekili Muharrem Varlı, İl Başkanı Mustafa İzgioğlu, MYK üyesi Metanet Çulhaoğlu ile partililer katıldı.
beyazgazete

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39