• BIST 9092.76
  • Altın 2324.897
  • Dolar 32.3656
  • Euro 34.97
  • Kayseri 15 °C
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 19 °C

Tuncel Kurtiz’in mezarını bekleyen büyük tehlike

Tuncel Kurtiz’in mezarını bekleyen büyük tehlike
Geçtiğimiz yıl vefat eden ve ölüm yıldönümüne sayılı günler kalan usta sinema oyuncusu Tuncel Kurtiz’in kabrini ziyaret edenler, etrafı taşlarla çevrili bir mezarlı karşılaşınca tepkilerini dile getiriyor.

İstanbul’daki evinde geçirdiği rahatsızlık sonucunda 77 yaşındayken 27 Eylül 2013 günü hayatını kaybeden usta sinema oyuncusu ve ‘dev çınar’ olarak anılan Tuncel Kurtiz, bilindiği üzere, 28 Eylül günü vasiyeti üzerine Balıkesir’in Edremit ilçesine bağlı Çamlıbel Köyü’nde defnedilmişti. Kurtiz’in cenaze törenine, 10 binin üzerinde seveniyle birlikte onlarca ünlü sinema oyuncusu, ses sanatçısı ve yakınları katılmıştı. Cenaze töreni sırasında, Tuncel Kurtiz alkışlarla uğurlanmış ve “Seni unutmayacağız” şeklinde sloganlar atılmış, afişler yapılmıştı.

MEZAR YERİ KAYBOLABİLİR
Ölüm yıldönümüne sayılı günler kala, Tuncel Kurtiz’i anmak ve dua okumak isteyen ziyaretçiler, hemen hemen her gün mezarlığı doldurmaya başladı. Özellikle İstanbul’dan ve ülkenin tüm bölgelerinden ziyaretçi akınına uğrayan Tuncel Kurtiz’in mezarında 1 yıldan beri hiçbir yapım çalışmaması olmaması tepki topluyor. Kurtiz’in defnedildiği gün, mezarın baş kısmına, kazınarak üzerine isim yazılmış bir taş parçası konulmuş ve etrafı da mezarlıktan toplanan taşlarla çevrilmişti. Deniz tutkusuyla da bilinen Kurtiz’in çok sevdiği denizci şapkası da mezardaki yerini hala koruyor. Ziyaretçiler tarafından sürekli toprağı çiçeklerle donatılan mezara mermerden bir mezar taşı bile yaptırılmadığı gözlenirken, yokuşta bulunan mezar, sonbahar yağmurlarının vereceği zarar ile kaybolma tehlikesi ile karşı karşıya.

 

“MEHMET ALİ ALABORA NEREDE?”
Usta oyuncu Kurtiz’in mezarını, İstanbul’dan ziyarete gelen bir aile, gördüğü manzara karşısında şaşkınlığını gizleyemedi ve tepkisini dile getirdi. Tepkili aile, “Böylesine ünlü bir usta oyuncunun mezarı böyle sahipsiz mi bırakılır? Mezar taşını bile mermerden yapmamışlar. Gerçekten Tuncel Kurtiz’in mezarı burası mı? Ailesi neden ilgilenmemiş? Sanatçı camiası neden ilgilenmiyor. Yarın bu mezar yağmurlarla birlikte kayıp, kaybolup gidecek. Neredesiniz Mehmet Ali Alabora? Çok güzel beraber roller almıştınız. Şimdi gelin bir el atın. Biz de halk olarak, seveni olarak üzerimize ne düşerse yapmaya hazırız. Ben üzerime ne düşerse veririm. Bu insanlar bunu mu hak ediyor. Nerede duyarlı insanlar? Ali Ekber Çiçek’in mezarını ne güzel yaptırmışlar. Böyle olmamalı. Bu insanlar bu ülke için güzel şeyler yaptı. Çok yazık” dedi. 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39