• BIST 9071.88
  • Altın 2324.344
  • Dolar 32.3615
  • Euro 34.924
  • Kayseri 13 °C
  • Ankara 14 °C
  • İstanbul 15 °C

Tunceli Emniyet Müdürü: Alevi polis gönderin

Tunceli Emniyet Müdürü: Alevi polis gönderin
Diyarbakır Emniyet Müdürü Recep Güven'in çıkışı tartışılırken Tunceli Emniyet Müdürü Hayati Yılmaz ezber bozdu. Yılmaz "Bıyık şekli bilmem ne olan polis burada olmaz.'Bize Alevi polis gönderin" çağrısı yaptı...
Bu kez Tunceli Emniyet Müdürü Yılmaz ezber bozdu: "Bıyık şekli bilmem ne olan polis burada olmaz. 'Bize Alevi polis gönderin' diyorum. Halk-devlet kaynaşması PKK'yı çok rahatsız ediyor" diyor.. Akşam Gazetesi'nden Ali Ekber Ertürk'ün haberine göre

BÜROKRAT PROFİLİ DEĞİŞTİ: Bölgede yönetici profili değişti. Yönetici konumundaki insanlar artık hislerini saklamadan halkla yaklaşıyor. Bu, devletin halkla yakınlaşması için önemli bir engeli kaldırdı. Bu, bürokrasiye sivil düşüncenin hakim olmasıdır. Bu değişimi daha çok göreceğiz. Emniyet müdürleri veya personeli kapı kapı dolaşıyor. 155'i arayanların çoğunu müdürler bizzat arıyor ve 'Talebiniz yerine geldi mi?' diye soruyor.

'ALEVİLİĞİN BAŞKENTİ': Aleviler konusundaki duruşumuzu ayarladım. Aleviliğin başkenti sayılan Tunceli'de halkımıza yakın hizmetimizi devam ettiriyoruz. Geçmiş müdürler de halkla yakınlaşmak istemişlerdir. Fakat bugün daha rahat bir ortam var. 'Görevimden alınırım' endişesi duyulmuyor.

ESKİLER OTORİTE İÇİN GELİRDİ: Doğu ve Güneydoğu'da devletin gücünü göstermek için yıllarca otorite temeline dayalı yanlış görevlendirmeler yapıldı. Güç, neden zor kullanmayla gösterilsin? Devlet, gücünü halka hizmet ederek, sevgi ve güvenini kazanarak, yaşamını kolaylaştırarak gösterir. Geçmişte yanlış yapıldı. Geçmişi eleştirmeden iyileşme olmaz. Artık halkla kucaklaşan, halkın profiline uygun yöneticiler atanıyor. Umut verici.

PERSONELİN ÖNYARGISINI YIKIYORUZ: Devletin Alevilere karşı önyargısını yıkmak kolay. Önyargısız yetkili atanırsa, 1-2 ayda personelini de değiştirebilir. Aslolan Alevilerin devlete önyargısını yok etmek. Halkı kazanma çabalarının samimiyetle sürdürülmesi gerekiyor. 1-2 yılda olmaz. Sabır ve devletin yöreye Aleviliğe, Kürt politikasına uygun insan ataması gerekir.

O BIYIKLA BURADA OLMAZ: Personel görev değişimi olunca Personel Daire Başkanı'nı aradım, 'Mümkün olduğu kadar Alevi personel gönderin, ihtiyacımız var' dedim. Halkın ihtiyaçlarına onların daha çok karşılık vereceğini biliyorum. Tuncelili vatandaş, bıyık şekli bilmem ne gibi olanları, kafasındaki yıkamadığı duvarlarla hüküm sürmeye çalışan tipleri istemiyor. 'Personelin kimliğinde Alevi-Sünni gibi ifade olmaz ama en azından doğduğu kent itibarıyla böyle bir görevlendirmede bulunabilecekleri' karşılığını aldım.

İSTİYORLAR AMA ÇEKİNİYORLAR: Tuncelili gençlerimiz polisliğe başvurmak istiyor. 'Tunceliliyiz, komisyon geçirmez' endişesi var. Bana geliyorlar. İsimlerini komisyona bildiriyorum. 'Bu gençler Hozat'tan, Çemişgezek'ten, Ovacık'tan devlete el uzatmak, istiyor. Sahip çıkalım' diyorum. 27 kişinin ismini verdim, komisyonun önyargılı davranmayacağını biliyorum. Çünkü geçmişte komisyon başkanılığı yaptım.

ÖRGÜTÜN İŞİ ARTIK ZOR: Çünkü eski klasik uygulamaların devam etmesini istiyor. O uygulamalar, ekmeğine yağ sürüyordu. Sağduyulu Kürt ve Alevi vatandaşlarımız devleti yanlarında görüyorlar. Eskiden göremiyorlardı. Devlet elini uzatırken, STK'ların, kanaat önderlerinin de yeni yönetici profiline uygun karşılık vermesi lazım. Tokalaşmamız lazım.

Akşam
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39