• BIST 9079.97
  • Altın 2307.251
  • Dolar 32.3024
  • Euro 35.0637
  • Kayseri 15 °C
  • Ankara 17 °C
  • İstanbul 17 °C

TÜRK KADINLAR BİRLİĞİ KAYSERİ ŞUBESİ BAŞKANI AYŞE UZUNLU:

TÜRK KADINLAR BİRLİĞİ KAYSERİ ŞUBESİ BAŞKANI AYŞE UZUNLU:
Türk Kadınlar Birliği Kayseri Şube Başkanı Ayşe Uzunlu, geçtiğimiz günlerde yaşanan C.K. cinayetinin, Türkiye’de kadının korunamamasının göstergesi olduğunu ifade etti. Kadın cinayetleri ile ilgili gerekli ve yeterli önlemlerin alınamamasını eleştiren Uzu
Uzunlu, geçtiğimiz günlerde kadın kılığına girerek eşi tarafından öldürülen C.K. cinayetini değerlendirdi. Konuyla ilgili yazılı açıklama yapan Uzunlu, C.K.’ nın cenazesinde “Devlet annemi koruyamadı” diyen kızı Sevilay Hayta’nın feryatlarının kulaklarından gitmeyeceğini dile getirdi.
“Yapılan araştırmalara göre dünyada her 3 kadından biri şiddet görmektedir. Türkiye’de de tablo hiç farklı değil. Adalet Bakanı 2002’den,2009’a kadar kadın cinayetlerinin yüzde 1400 arttığını kendisi söyledi. En yetkili ağızlardan söylenen gerçekler karşısında bundan sonrası için acil önlem planları hiç vakit geçirmeden uygulanmalıdır. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanımız Fatma Şahin’i bu konuda yaptığı çalışmalar da tüm kadın sivil toplum kuruluşları koşulsuz desteklemişlerdir.Kanunlar da yapılan bir çok değişikliğe rağmen yine kadınların öldürülmesini engelleyemiyoruz.Demek ki kanun çıkarmakla olmuyor.Bu arada cinayetlerin artması yanında kadınların şiddet görmeleri üzerine son 7 yılda açılan dava sayısı 12bin yedi yüze ulaştı.İlimiz de 5 Aile Mahkemesi boşanmalarda dava yoğunluğu yaşamaktadır.” diye konuşan Uzunlu, Türkiye’de kadın cinayetlerinin halen namus cinayeti olarak görülmesini eleştirdi.
Bu konuda yeterli önlemlerin alınmadığına dikkat çeken Uzunlu, kadın STK’ları olarak her fırsatta konunun üzerine gideceklerini kaydetti. Uzunlu “Bizler kadının cinsel,fiziksel,psikolojik bütünlüğünün dokunulmaz olduğunu ,kadının insan haklarının temel insan hakkı olduğunu bir kez daha hatırlatırken kadına yönelik şiddet sonlanıncaya kadar mücadelemizi sürdüreceğimizi bir kez daha vurguluyoruz.” şeklinde sözlerini tamamladı.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39