• BIST 9099.03
  • Altın 2325.019
  • Dolar 32.3697
  • Euro 34.9682
  • Kayseri 15 °C
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 19 °C

TÜRK OCAKLARI KAYSERİ BAROSUNDA

TÜRK OCAKLARI KAYSERİ BAROSUNDA
TÜRK OCAKLARI KAYSERİ BAROSUNDA
Türk Ocakları Kayseri Şubesi Başkanı Doç. Dr. Bayram Durbilmez ve Yönetim Kurulu üyeleri Baro Başkanı Av. Fevzi Konaç' ı makamında ziyaret ederek, yeni görevinde başarılar diledi.
Türk Ocakları Yönetim Kurulu üyeleri olarak Kayseri’de faaliyet gösteren bütün resmi kurumlar ve sivil toplum kuruluşları ile mevcut iyi ilişkileri geliştirmek istediklerini kaydeden Kayseri Türk Ocağı Başkanı Doç. Dr. Durbilmez, Türk Ocaklarının kamu yararına çalışır dernek statüsünde olduğunu ve gündelik siyasetle ilgilenmediğini söyledi.
Çalışmaları hakkında bilgi veren Durbilmez şöyle konuştu:
“Türkiye’nin en köklü sivil toplum kuruluşlarından biri olan Türk Ocağı, kuruluşunun 100. yılını kutlamaktadır. Kuruluşundan beri Türkiye’yi yöneten önemli devlet adamlarının çoğu Türk Ocaklarında yetişmiştir. Liseli yıllarda Kayseri Türk Ocağı mensubu olduğunu bildiren Cumhurbaşkanı Sayın Abdullah Gül de kendisinin yetişmesinde Türk Ocakları’nın önemli bir yeri olduğu belirtmiş, Türk Ocakları’nın kuruluşunun 100. yıldönümüne katılarak bir de konuşma yapmıştır. Türk Ocağı üyelerinin de ferdi olarak bir siyasi partiye yakın olması mümkündür fakat dernek gündelik siyasetin üzerindedir. Türk Ocaklarının asıl siyaseti Türkiye’nin varlığını ve birliğini koruma, Türk milletinin gelecekte daha iyi bir yaşayışa kavuşmasını sağlama çabasıdır. Bu duygu ve düşüncelerle Kayseri’de faaliyet gösteren resmi kurumlar ve sivil toplum kuruluşları ile işbirliğine büyük önem veriyoruz. Çok sayıda hukukçu üyemiz de vardır. Hatta 7 Yönetim Kurulu üyemizden ikisi de hukukçudur. Kayseri Barosu ile de ülkemizin birlik ve beraberliği için birlikte çalışmaya hazırız.”
Kayseri Barosu Yönetim Kurulu üyelerinin de hazır bulunduğu nezaket ziyaretinde Baro Başkanı Av. Fevzi Konaç da, yapılan ziyaret nedeniyle teşekkür ederek memnuniyetini belirtti. Türk Ocakları ile birlikte yapılacak çalışmalara memnuniyetle katkı sağlayacaklarını dile getiren Konaç, Türk Ocaklarının ülkemize yaptığı hizmetleri çok iyi bildiğini, kendisinin de bazı sivil toplum kuruluşlarında görev aldığını, bu tür çalışmaların ülkemize hizmet amacı taşıdığını söyledi.
Ziyaret karşılıklı temennilerle son buldu.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39