• BIST 9061.94
  • Altın 2298.879
  • Dolar 32.3126
  • Euro 35.0755
  • Kayseri 21 °C
  • Ankara 22 °C
  • İstanbul 19 °C

TÜRKÎ CUMHURİYETLERLE İLİŞKİLER GELİŞİYOR

TÜRKÎ CUMHURİYETLERLE İLİŞKİLER GELİŞİYOR
TÜRKÎ CUMHURİYETLERLE İLİŞKİLER GELİŞİYOR
Tacikistan Büyükelçisi, Başkan Özhaseki'yi ziyaret etti
TÜRKÎ CUMHURİYETLERLE İLİŞKİLER GELİŞİYOR

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki Tacikistan'ın Ankara Büyükelçisi Farrukh Sharipov'u makamında kabul etti.

Ziyarette Büyükelçi Sharipov, Türkiye ile Tacikistan arasındaki ilişkileri daha da geliştirmek amacıyla Kayseri'ye geldiklerini kaydederek "Kayseri oldukça güzel bir şehir ve insanları da çok sıcak kanlı. Türk ve Tacik halkı arasındaki sıcaklık hemen hissediliyor. Türk ve Tacik halkını birleştiren birçok unsur var. iki ulusun da aynı kültür, aynı medeniyet ve aynı dinden geliyor" dedi.

Tacikistan'ın maden ve su kaynakları bakımından oldukça zengin olduğunu ifade eden Büyükelçi Sharipov, Kayserili yatırımcıları Tacikistan'a davet etti.

Kayseri'de eğitim gören çok sayıda Tacik öğrenci bulunduğunu kaydeden Sharipov, 26-28 Nisan tarihlerinde Türkiye'de eğitim gören bütün Tacik öğrencilerin Kayseri'de düzenlenecek bir programda buluşacaklarını ve onlara Kayseri'nin tarihinin ve kültürünün tanıtılacağını söyledi.

"İŞBİRLİĞİNE HAZIRIZ"
Başkan Özhaseki ise Büyükelçi Sharipov'u Kayseri'de ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti ifade ederek, konuk büyükelçiye Kayseri hakkında bilgiler verdi. Kayseri'nin binlerce yıllık geçmişe sahip bir şehir olduğunu kaydeden Başkan Özhaseki, Tacikistan'dan bir şehirle kardeş şehir olabileceklerini söyledi.

Almanya, Kore gibi bir çok ülke ile Kayseri'nin Kardeş Şehir olduğunu belirten Başkan Özhaseki, "Artık Kardeş Şehir ilişkilerimizi Türki Cumhuriyetlerle kurmak istiyoruz. Kazakistan, Kırgızistan, Tacikistan ve Azerbaycan'la Kardeş şehir ilişkileri kurarak öncelikle kültürel ilişkilere başlayacağız. Daha sonra iş adamlarımızla o şehirlere gidip sanayi ve ticaret alanında iş yapmanın yollarını arayacağız.

İnşallah bu ziyaret Tacikistan ile ilişkilerin gelişmesine vesile olur" diye konuştu.

Kayserili iş adamlarının dünyanın pek çok yerinde yatırım yaptıklarını hatırlatan Başkan Özhaseki, ilişkileri geliştirecek her türlü işbirliğine açık olduklarını ifade etti.

Ziyaretin sonunda Başkan Özhaseki Büyükelçi Sharipov'a günün anısına Türk motifleriyle bezeli ibrik hediye ederken Büyükelçi Sharipov ise Başkan Özhaseki'ye Tacik sanatçıların el işlemesi ile yaptığı bir tablo hediye etti.


  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39