• BIST 9079.97
  • Altın 2308.811
  • Dolar 32.3404
  • Euro 35.0923
  • Kayseri 16 °C
  • Ankara 19 °C
  • İstanbul 19 °C

TÜRKİYE HOCASINI UNUTMADI

TÜRKİYE HOCASINI UNUTMADI
Milli Görüş'ün Merhum Lideri, 'Erbakan Haftası'nda ülke çapındaki programlarla anılacak...
Milli Görüş'ün Merhum Lideri Prof. Dr. Necmettin Erbakan, baki aleme hicretinin 1. yıldönümünde Türkiye genelinde düzenlenecek programlarla anılacak. 24 Şubat-2 Mart tarihleri arasını 'Erbakan Haftası' ilan eden Saadet Partisi, başta büyükşehirler olmak üzere bütün illerde birbirinden farklı birçok etkinlik düzenleyecek. Programlardan birisi de 27 Şubat'ta, birçok şehirde ve dünyanın çeşitli ülkelerinde gerçekleştirilecek hatim ve mevlit programları olacak.

Saadet Partisi Genel Merkezi öncülüğünde, MİLKO kuruluşları ve il teşkilatları, Milli Görüş'ün Merhum Lideri Erbakan'ı anmak için ülke genelinde birçok etkinlik düzenleyecek. Çalışmaları organize etmek amacıyla "Hocamızı Anma Komisyonu" kurulan Saadet Partisi'nde, "24 Şubat - 02 Mart" tarihlerini içine alan hafta "Erbakan Haftası" olarak belirlendi.

Erbakan haftası logosu
Öncelikle olarak bütün programlarda kullanılabilecek haftanın logosu, afiş, bilboard afişi, döviz, branda gibi tanıtım materyallerinin tasarımını yapıldı. Erbakan'ı en iyi şekilde anlatacak bir senaryo dahilinde sinevizyonlar, fotoğraf sergisi fotoğrafları hazırlandı.

Ayrıca televizyonlarda ve gazetelerde programlar, yazılar, röportajlar organize edilmesi için planlamalar yapıldı.

Hafta süresince bütün Milli Görüş teşkilatları çeşitli programlar yapacak. Bunun için tüm il ilçe teşkilatları, Gençlik kuruluşları, Kadın Kolları, Milli Görüşçü kuruluşlar yoğun bir hazırlık sürdürüyor.

İstanbul'da gençlik gecesi

Hafta süresince Saadet Parti'sinin birçok il ve ilçe teşkilatı, salon programları icra edecek. Bu programlara konuşmacı olarak; Saadet Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kamalak, YİK Başkanı Oğuzhan Asiltürk, Merhum Erbakan'ın evlatları Genel Başkan Başdanışmanı Fatih Erbakan, Kadın Kolu Genel Başkanı Zeynep Erbakan ve GİK Üyesi Elif Erbakan, YİK Üyeleri, Başkanlık Divanı Üyeleri, GİK üyeleri ve önemli hatipler katılacak.

En önemli programlardan birisi İstanbul'da olacak. Gençlik Kuruluşları, 26 Şubat'ta Sinan Erdem Spor Salonunda "Gençlik Gecesi" düzenleyecek.

Dünya genelinde mevlit

Erbakan'ın ebedi aleme göç ettiği gün olan 27 Şubat'ta ise, tüm yurtta, İslam ülkelerinde ve dünyanın çeşitli kentlerine mevlüd, hatim ve cami programları gerçekleştirilecek.

ÖĞDER, 1 Mart'a önemli ilim adamlarının katılımıyla "Eğitimci Erbakan" paneli düzenleyecek. ESAM, 3 Mart'a siyasetçi ve devlet adamları, gazeteciler, dava arkadaşları, ailesi, yurt dışından devlet ve siyaset adamlarının katılacağı "Erbakan Sempozyumu" yapacak.

Yurtdışında, anma ve ahde vefa programları yapılacak. Televizyon programları hafta boyunca devam edecek. Anadolu Gençlik Dergisi ve Milli Şuur Dergisi "Erbakan Özel Sayısı" çıkaracak.

Çetinkaya: Her yıl yapılacak

Saadet Partisi Genel Sekreteri Tacettin Çetinkaya, 'Erbakan Haftası'nın bundan sonra her yıl düzenleneceğini kaydederek, "Bu programlara katkı sağlayan, organize eden, destek veren, bu çalışmalarda yardımcı olan, programlara iştirak eden bütün herkese teşekkür ediyorum. Herkesi "Erbakan Haftası" programlarına davet ediyoruz, bekliyoruz" dedi.

Tüm il ilçe teşkilatları, gençlik kuruluşları, kadın kolları ve Milli Görüşçü kuruluşların yoğun bir hazırlık içerisinde olduğunu kaydeden Çetinkaya, " Herkes Hocasına karşı vazifesini en iyi şekilde yerine getirmek için canla başla ve şevkle çalışıyorlar" dedi.

Geçen yıl 27 Şubat günü Hakk'ın ebedi aleme hicret eden Erbakan'ın görülmemiş bir katılımla son yolculuğuna uğurlandığını hatırlatan Çetinkaya, " Merhum Erbakan hocamız son yüzyılın en önemli devlet ve siyaset adamıdır" dedi.

Erbakan'ın ülke siyasetinde yeni bir çığır açtığını vurgulayan Çetinkaya, "Hakkı üstün tutan bir anlayışı savunarak, kuvveti üstün tutan zihniyetlere karşı ömrü boyunca ve bütün gücüyle mücadele etmiştir. Emperyalist, küresel ırkçı zihniyetlerin emellerini deşifre etmiştir, oyunlarını bozmuştur" dedi.

Çetinkaya, Erbakan'ın devlet adamı olarak; ülkesine çok önemli hizmetler yaptığını, İslam dünyasına, dünyadaki diğer mağdur ve mazlum toplumlara rol model olduğunu dile getirdi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39