• BIST 9096.05
  • Altın 2323.989
  • Dolar 32.3607
  • Euro 34.9689
  • Kayseri 15 °C
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 19 °C

Türkiye'den çekilecek olan PKK'lıların gideceği o kamplar

Türkiye'den çekilecek olan PKK'lıların gideceği o kamplar
Abdullah Öcalan'ın talimatıyla sınır dışına çıkması beklenen PKK'nın gideceği adresler belli oldu
PKK elebaşısı Abdullah Öcalan'ın PKK'ya "çekilin" mesajı vermesinin ardından silahlı grupların nereye gidecekleri netleşmeye başladı. Örgüt militanları özellikle Kuzay Irak'ta bulunan Kandil ve Lübnan'daki Bekaa kamplarına çekilecek. Halen yüzlerce PKK'lının yaşadığı kampların fotoğraflarına HABERLER.COM ulaştı.

PKK ile yapılan dolaylı müzakerelerin ardından gelinen noktada örgütün silahlarını bırakması konuşulurken silahlı grupların sınır dışında toplanacakları kamplar da belli oldu. Örgütün kurulduğu 1974'ten bu yana ana üs olarak kullanılan Kuzey Irak'ın Kandil ve Lübnan'ın Bekaa-Helve kampalarının PKK'lı grupları karşılamaya hazırlandıkları öğrenildi.

KANDİL VE BEKAA ANA KARARGAH

PKK'nın merkez üssü olarak bilinen ve eylem talimatlarının verildiği Kandil, en önemli karargah olarak biliniyor. Türkiye ile Irak sınırlarının tam ortasında yer alan Kandil'in özellikle dağlık olması örgüt yöneticilerinden Murat Karayılan, Cemil Bayık ve Sofi Nurettin gibi isimlerin barındığı yer. Türkiye'nin Doğu sınırlarından ülkeyi terketmesi beklenen PKK'nın ilk adresi olarak Kandil kampı bulunuyor. Kandil'i sırasıyla Zap, Metina ve Hakkari'nin Kuzey Irak sınırına yakın noktadaki Avaşin kampı bulunuyor.

PKK'NIN OKULU TÜRK KALESİ KAMPI

Sınır dışına çekilme hazılığı yapan teröristlerin önemli duraklarından biri de Kalaturka (Türk Kalesi) kampı. PKK'ya yeni katılanların silahlı eğitim aldıkları ve eğitildikleri Kalaturka kampı ağır silahlarla korunan kamplar arasında yer alıyor. Kampın en dikkat çekici özelliği de teröristler arasında iletişimin sağlandığı uydu telefonlarının yer aldığı haberleşme sistemlerinin ağırlıklı olduğu kamp olması.

Bahoz Erdal DA BURDA

PKK'lı teröristlerin yerleşecekleri önemli kamplardan biri de KCK'nın üst yöneticilerindne Bahoz Erdal kod adlı Fehman Hüseyin'in bulunduğu Bekaa kampı. Lübnan'nın Bekaa Vadisi'nde bulunan kamp aynı zamanda Fransa'da suikast sonucu öldürülen Sakine Cansız'ın eğitim gördüğü kamp olarak biliniyor.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39