• BIST 8986.16
  • Altın 2297.275
  • Dolar 32.3247
  • Euro 35.0665
  • Kayseri 20 °C
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 22 °C

Türkiye'nin yüzü Alex

Türkiye'nin yüzü Alex
Türkiye Futbol Federasyonu, Brezilya'nın Rio De Janerio kentinde 24-28 Kasım tarihleri arasında düzenlenecek Soccerex Fuarı'na katılarak, Türk futbolunu uluslararası arenada temsil ederek daha yakından tanınmasını sağlayacak.
Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Yıldırım Demirören'in de katılacağı fuar etkinliklerinde, futbolun uluslararası aktörlerine 2013 yılında Türkiye'de yapılacak FIFA U20 Dünya Şampiyonası, Türk Milli Takımı, Spor Toto Süper Lig ve Riva Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri yakından tanıtılacak. Türk heyeti aynı zamanda, 2020 Avrupa Futbol Şampiyonası adaylığına destek arayacak.

Başkan Demirören ile birlikte Brezilya Büyükelçisi Esrin Elçin, Yönetim Kurulu üyeleri Cengiz Zülfikaroğlu, Arif Koşar, Prof. Dr. Fethi Heper, genel sekreter Prof. Dr. Emre Alkin'in yanı sıra eski Milli futbolcular Rüştü Reçber ve Hakan Şükür'ün de aralarında bulunduğu spor, iş ve medya dünyasından önemli isimler fuara katılacak.
4 gün sürecek fuarda, TFF Standı'nın en önemli konuğu Fenerbahçe'nin eski futbolcusu Alex De Souza olacak. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın bizzat davet ettiği ve sonrasında TFF'nin görüşmeleri sürdüğü Alex, Türk heyetine eşlik ederek, okyanus ötesindeki fuar da Türkiye’nin futbol yüzü olacak.

SOCCEREX FUARI
Soccerex, ilki 1996'da düzenlenen ve 17 senedir de futbol isimlerinin katıldığı uluslararası fuar-kongre organizasyonudur. Soccerex, 5 kıta da düzenledikleri 30 fuar ve kapsamı nedeniyle futbol endüstrisinin küresel lideri olarak tanımlanıyor.
Soccerex Uluslararası Fuarı'na katılacak futbol federasyonları, kulüpler ve kurumlar arasında FIFA, FIFA 2014 Dünya Kupası Yerel Organizasyon Komitesi, Orta-Kuzey Amerika ve Karayipler Futbol Konfederasyonu, Güney Amerika Futbol Konfederasyonu, Brezilya Futbol Federasyonu, İspanya Futbol Federasyonu, İngiltere Futbol Federasyonu, Almanya Futbol Federasyonu, İngiltere Premier Lig Vakfı, Hollanda Futbol Federasyonu, İtalya Futbol Federasyonu, FC Barcelona, Manchester United, Real Madrid, Manchester City, Borussia Dortmund, Bayern Münih, DC United, Internacional, Botafogo, Boca Juniors, Roma, Suudi Arabistan Futbol Federasyonu, Benfica, Sevilla, Birleşik Arap Emirlikleri Futbol Federasyonu, Mamelodi Sundowns, Lagos Eyaleti Futbol Federasyonu, Flamengo, Vasco Da Gama, Fluminense, Racing Club, Nacional, Porto, Hoffenheim, Shakhtar Donetsk, Bolivya Futbol Federasyonu, Orlando City, Preston North End, Sheffield FC, Sydney FC ve Palermo bulunuyor.

FUARIN ÜNLÜ İSİMLERİ
Soccerex Uluslararası Fuarı'na, dünya futbol camiasından katılacak ünlü isimlerin bazıları ise şöyle:
Jerome Valcke (FIFA Genel Sekreteri), Jose Maria Marin (Brezilya Futbol Federasyonu Başkanı ve 2014 FIFA Dünya Kupası Yerel Organizasyon Komitesi Başkanı), Marco Polo Del Nero (Portekiz Futbol Federasyonu Başkanı ve FIFA Yönetim Kurulu Üyesi), Aldo Rebelo (Brezilya Spor Bakanı), Roy Hodgson (İngiltere Teknik Direktörü), Ricardo Trade (2014 FIFA Dünya Kupası Yerel Organizasyon Komitesi Operasyon Direktörü), Marcelo Campos Pinto (Globo Yönetim Kurulu Başkanı), Bobby Charlton (İngiltere A Milli Takımı Eski Futbolcusu), Carlos Alberto Torres (Brezilya A Milli Takımı Eski Futbolcusu), Jeffrey Webb (Orta-Kuzey Amerika ve Karayipler Futbol Konfederasyonu Başkanı), Ron Gourlay (Chelsea CEO'su), Alex Horne (İngiltere Futbol Federasyonu Genel Sekreteri), Mohammed Hanzab (Sosyal Bilimler Uluslararası Fuarı Başkanı), Bebeto (Brezilya A Milli Takımı Eski Futbolcusu ve FIFA 2014 Dünya Kupası Yerel Organizasyon Komitesi Üyesi), Juliano Belletti (Brezilya A Milli Takımı Eski Futbolcusu), Edwin Van Der Sar (Hollanda A Milli Takımı Eski Kalecisi), Horacio Elizondo (2006 FIFA Dünya Kupası Finali ekibi), Marcel Desailly (Fransa A Milli Takımı Eski Futbolcusu), Omar Ongaro (FIFA Futbolcu Statüleri Departmanı Müdürü), Ahmed Eid Al Harbi (Suudi Arabistan Futbol Federasyonu Başkanı)

TFF Başkanı Yıldırım Demirören'in de katılacağı Soccerex Fuarı açılış töreninin sonrasında 4 gün sürecek panel ve konferanslar düzenlenecek.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39