• BIST 9093.3
  • Altın 2324.269
  • Dolar 32.3502
  • Euro 34.9658
  • Kayseri 15 °C
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 19 °C

Türkiye'ye işbirliği teklifi

Türkiye'ye işbirliği teklifi
Türk inşaat firmalarını ülkesinde bu ihalelere girmeye davet etti
Suudi Arabistan'dan Türkiye'ye, ortak otobüs üretme ve Afrika pazarlarına ihracat konusunda işbirliği teklifi geldi.

Teklif, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün'ün, Suudi Arabistan Sanayi ve Ticaret Bakanı Abdullah Zeynel Ali Rıza ile İstanbul'da gerçekleştirdiği görüşmede iletildi. Hastane, okul ve yolları yenileyeceklerini belirten Ali Rıza, Türk inşaat firmalarını ülkesinde bu ihalelere girmeye davet etti.

Bakanlık kaynaklarından edinilen bilgiye göre, ikili görüşmede, Bakan Ergün, iki ülke arasındaki ilişkileri daha ileri noktaya taşımak için Suudi ve Türk işadamlarını dar kapsamlı toplantılarda bir araya getirmeyi önerdi ve bu toplantılardan somut işbirlikleri çıkabileceğine işaret etti. Türkiye'nin organize sanayi Bölgeleri konusunda 50 yıllık tecrübesini Suudi Arabistan ile paylaşmaya hazır olduklarını belirten Ergün, şunları kaydetti: "Suudi Arabistan'dan bir heyet Türkiye'ye gelirse biz OSB'ler konusunda tecrübelerimizi aktarmaya hazırız. Suudi işadamları ile ulaştırma alanında, havayolu, karayolu, ayrıca gemi inşa sektöründe de işbirliği yapılabilir. Turizm, tarım ve gıda sektöründe de işbirliği yapılabilir. Bu alanlarda çalışan işadamları bir araya gelip, küçük gruplar halinde işbirlikleri olursa netice alınabilir. Diğer türlü iyi niyet temennisinden öteye gitmez. Sonuç odaklı çalışmalıyız." Bakan Ergün, Suudi Arabistan'ın ortak otobüs üretimi teklifini firmalarla görüşüp değerlendireceklerini bildirdi.

TÜRK İNŞAATÇILARA BÜYÜK İŞ FIRSATI

Suudi Arabistan Sanayi ve Ticaret Bakanı Abdullah Zeynel Ali Rıza görüşmede, Suudi Arabistan'da büyük bir değişim yaşandığını dile getirerek, Suudi Arabistan'da okulları, hastaneleri, yolları yeniden inşa edeceklerini ifade etti. Bakan Abdullah Zeynel Ali Rıza, şunları kaydetti: "Bu nedenle Türk inşaat firmaları, Suudi Arabistan'daki bu yatırım ortamından istifade edebilir. Bu fırsatı kaçırmayın. Türk firmaları büyük paylar alabilir. Türk inşaat firmalarının karşılaştığı sıkıntıları çözmek için elimizden geleni yapacağız. Türkiye, dünyanın en büyük çelik üreticilerinden biri. Eğer Türk firmaları, özellikle demir-çelik sektöründe Suudi Arabistan pazarına daha çok girerse, ülkemizdeki fiyatlar da dengelenecektir. Türkiye'nin OSB tecrübelerinden faydalanmak istiyoruz. Hatta Türk firmaları için Suudi Arabistan'da OSB kurulabilir. Türkiye'nin Av- rupa'ya en çok otobüs ihraç eden ülke olduğunu biliyoruz. Türkiye ve Suudi Arabistan olarak ortak otobüs üretebiliriz. Suudi Arabistan'da üretip, buradan Afrika pazarına da açılabilir, orada da geniş pazar imkânı bulabilirsiniz."
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39