• BIST 8718.11
  • Altın 2246.262
  • Dolar 32.331
  • Euro 35.1881
  • Kayseri 5 °C
  • Ankara 1 °C
  • İstanbul 9 °C

TUZCUOĞLU’NU MAKAM ODASINDA TEHDİT ETMİŞLER

TUZCUOĞLU’NU MAKAM ODASINDA TEHDİT ETMİŞLER
FETÖ’YE MAĞAZAYI BOŞALT TEBLİĞATI.
Eski Meram Belediye Başkanı Refik Tuzcuoğlu neden FETÖ’cülerin hedefi haline geldi? FETÖ, Tuzcuoğlu’na nasıl kumpas kurdu? Refik Tuzcuoğlu’nu makam odasında kimler tehdit etti?

Şu anda Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşar Yardımcılığı görevini yürüten Refik Tuzcuoğlu, Meram Belediye Başkanlığı döneminde kendisine kurulan FETÖ kumpası belgeleriyle ortaya konuldu.

 

Çetin Altan'ın haberi

Son günlerde Ataşehir ve Beşiktaş Belediye Başkanlarının İçişleri Bakanlığı tarafından görevden el çektirilmeleri, FETÖ-Belediye ilişkisini yeniden gündeme getirdi.

FETÖ’nün, CHP’li birçok belediyenin üzerinde halen etkili olduğuna dair iddialar gündemdeki yerini korurken diğer taraftan FETÖ’nün kendisine çıkar sağlamayan belediye başkanlarına vaktiyle kumpas kurduğuna dair bilgiler de gün yüzüne çıkmaya başladı.

Bunlardan biri de Meram’ın eski Belediye Başkanı Refik Tuzcuoğlu. 2004-2009 yılları arasında Meram Belediye Başkanı olan Refik Tuzcuoğlu ile o dönem FETÖ’nün Konya yapılanmasını oluşturan ve bugün çoğu yurtdışında kaçak durumda bulunan malum çete arasında başlayan gerginliğin savaşa nasıl dönüştüğünü gösteren bir belge ortaya çıktı.

2009 yılında Tuzcuoğlu’nun Meram’a tekrar aday gösterilmemesi için o dönemin siyasi koşullarında sağladıkları “güvenilir” rolü etkin bir şekilde kullanan FETÖ’nün bazı siyasi çevrelerin de desteğini alarak yoğun bir mücadele yürüttüğünü kamuoyu gündemine belgeleriyle bu özel haberle birlikte ilk kez sunmuş oluyoruz. Tuzcuoğlu şu an Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nda müsteşar yardımcısı olarak görev yapıyor.

Refik Tuzcuoğlu ile FETÖ arasındaki ilk gerginlik Anıt civarında TMO’ya ait binanın elde edilme mücadelesinde ortaya çıkar. FETÖ kıymetli bir lokasyonda bulunan (şu anda MEVKA-Mevlana Kalkınma Ajansı ve KOP İdaresi tarafından kullanılan) TMO Bölge Müdürlüğüne ait olan binayı elde ederek dershane yapmak ister. Ancak dönemin Meram Belediye Başkanı Refik Tuzcuoğlu bu binayı Meram Belediyesine kazandırmak için ciddi bir mücadele vererek FETÖ’nün binayı ele geçirmesine engel olur ve o binayı belediyeye kazandırır. İlerde büyüyecek olan savaşın ilk fitili böylece ateşlenmiş olur.

FETÖ tarafından kullanılmakta olan, Abdullah Aymaz veya Merve Eğitim Kurumları olarak bilinen mülkiyeti Meram Belediyesine ait olan okul binasını ucuz bir bedelle devrini istedilerse de Refik Tuzcuoğlu buna da kapı aralamaz. Ayrıca Türkçe olimpiyatlarına destek taleplerine de olumlu cevap vermez. FETÖ’nün cemaat görüntüsü altında tehlikeli bir yapı olduğunu o günlerde farkeden Tuzcuoğlu’nun çevresindeki bazı siyasilere ve meclis üyelerine bu düşüncesini açarak FETÖ’ye karşı mesafeli bir tutum sergilediği biliniyor.
 
 Derinden derine yürüyen savaşı açığa çıkartan olay ise; Rampalı Çarşı civarında mülkiyeti Meram Belediyesine ait kıymetli bir lokasyonda kiracı olarak oturan FETÖ’ye ait NT Kitap Kırtasiye A.Ş’nin Tuzcuoğlu tarafından tahliye edilmek istenmesiyle ortaya çıkar.

Konya’nın merkezinde, kıymetli bir noktada FETÖ’nün önemli gelir kaynaklarından biri olan NT Kitap Kırtasiye A.Ş’nin, mahkeme kararıyla nasıl kapı dışarı edildiğini gösteren bir belgeyi yayınlıyoruz. Belge 2004-2009 dönemine damgasını vuran olayların perde arkasına da ışık tutuyor.



FETÖ’YE MAĞAZAYI BOŞALT TEBLİĞATI

Belediyeye ait değerli bir işyerinde, çok düşük bir kira bedeli ile oturan NT Kitap Kırtasiye A.Ş; dönemin Meram Belediye Başkanı Refik Tuzcuoğlu’nun mağazayı ihale yöntemiyle satma kararı alması ile yep yeni bir boyut kazanır.

Kiracı olarak bulundukları mağazayı belediyeden uygun bir usülle almayı beklerlerken, Başkan Tuzcuoğlu’nun verilen sürenin bitiminde binayı boşaltın tebligatı karşısında ciddi bir gerilim yaşanır. FETÖ’nün Konya imamları, belediyenin soğuk duş etkisi yaratan bu kararından sonra, kullandıkları üslubu değiştirerek, baskı ve tehdit yoluyla Başkan Tuzcuoğlu’nu sindirmeye ve kararını değiştirmeye zorladılarsa da başarılı olamazlar.

TUZCUOĞLU’NU MAKAM ODASINDA TEHDİT ETMİŞLER

Belediyenin mağazayı boşaltın tebligatına uymayan NT Kitap Kırtasiye A.Ş’nin yetkilileri ve FETÖ’nün Konya imamları ısrarcı olunması halinde konuyu mahkemeye taşıyacaklarını bildirirler. Tuzcuoğlu’nu bu kararından döndüremeyeceklerini bir kez daha anlayınca; “mahkemeyi ayarladık, hakimler bizim adamımız, çıkacak karar lehimize olur boşuna bizimle uğraşma” şeklinde tehditler savururlar.

Tuzcuoğlu’nun verdiği hukuk mücadelesini kazanması sonrasında mağazayı boşaltmak zorunda kalırlar. Nitekim olaylar ve tehditler sadece bununla yeterli kalmayacak ve ilerde çok daha farklı boyutlara ulaşacaktır.

"ABİLER SİZİ İSTEMİYOR"
 
 Anıt civarına TMO’dan alınan binayı Belediye’nin hastane olarak yaptıracak olması üzerine “bize rakip çıkartıyorsun” şeklinde baskılar başlar bu kez. Yine mülkiyeti Meram Belediyesi’ne ait olan ve zamanında yapılan sözleşmeyle FETÖ bağlantılı Vakıf Hastanesine kira ödemeden oturmalarını sağlayan şartnameden rahatsız olan ve yeni koşullar getirmek isteyen Tuzcuoğlu’nun, FETÖ ile kavgası daha da büyür. FETÖ bağlantılı olarak kurulan Mevlana Üniversitesinin Rektörü Bahattin Adam, avukat Memduh Oğuz, işadamı Eşref Çiftçi gibi isimlerden oluşan FETÖ’cü ekip Tuzcuoğlu’nun makamına gelerek üstü kapalı tehdit ederler. Tuzcuoğlu’na tutumunun yanlış olduğunu ve siyasi bedellere yol açacağını açıkça söylerler.

Nitekim adaylık döneminde Konya siyasetindeki etkin bazı isimler Tuzcuoğlu’na; “abiler sizi istemiyor” diyecektir.

FETÖ’nün Konya Emniyet yapılanması Tuzcuoğlu’nu yakın markaja alır. Telefonları dinlenir, özel hayatı, iş ve işlemleri ciddi bir takip altına alınır. Ancak hiç birinde aleyhte kullanabilecekleri bir kanıt elde edemezler. Okyanus davasına ismini karıştırıp mahkum etmek isteseler de bunda da başarılı olamazlar. Süreç böylece uzar gider. Meram’da aday gösterilmeyen Refik Tuzcuoğlu Kayseri’de de FETÖ’cülerle sorun yaşamaya devam eder. Başlayan savaş oradan da müsteşar yardımcısı olarak atandığı bakanlığa sıçrar. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nda müsteşar yardımcısı olarak görev yapan Refik Tuzcuoğlu aynı zamanda Bakanlık bünyesinde kurulan FETÖ ile Mücadele Kurulu’nun da başkanlığını yürütmektedir.

FETÖ Başlangıçta Tuzcuoğlu’nun Sempatisini Kazanmak İstemiş

Refik Tuzcuoğlu Meram Belediye Başkanı olduktan kısa bir süre sonra, FETÖ’cüler kendisiyle sıcak ilişkiler kurmak isterler. En uygun yöntem Tuzcuoğlu’nun çocuklarını elde etmektir. Üç erkek çocuğunu da o dönem oldukça itibarlı olan FETÖ’ye ait Özel Abdullah Aymaz İlköğretim Okulu’nda kontenjandan okutmak istedikleri teklifini iletirler.

Tuzcuoğlu bu teklifi kabul etmez. Üç çocuğunu de devlete ait okullarda okutur. İlk öğretim sonrası çocuklarını yine devlete ait İmam Hatip Okullarında okutmaya devam eder.


 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39