• BIST 9079.97
  • Altın 2322.335
  • Dolar 32.3413
  • Euro 34.9435
  • Kayseri 11 °C
  • Ankara 13 °C
  • İstanbul 15 °C

U-20 DÜNYA KUPASI KAYSERİ'Yİ DÜNYA'YA TANITTI

U-20 DÜNYA KUPASI KAYSERİ'Yİ DÜNYA'YA TANITTI
Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nin Türk sporuna kazandırmış olduğu spor tesisleri, şehrin adını dünyaya duyurmaya devam ediyor.
2010 yılında Dünya Basketbol Şampiyonasına ev sahipliği yapan Kayseri, şimdi de Dünya Futbol Şampiyonası gibi önemli bir organizasyonun gerçekleştirildiği şehirler arasına girerek adını bir kez daha dünyaya duyurmayı başardı. Bu büyük şampiyonalarla dünyaya kendini tanıtan Kayseri, farklı ülkelerden şampiyona için gelenlerin hayranlığını da kazandı.
DÜNYA'NIN HER YERİNDEN İNSAN GELDİ
U-20 Dünya Şampiyonası'nın B Grubu maçları Kayseri'de oynanıyor. Bu grupta bulunan Küba, Güney Kore, Nijerya ve Portekiz kafilesi Kayseri'yi görme fırsatı buldu. Grup maçlarının ardından Amerika Birleşik Devletleri ve Gana kafileleri de Kayseri'ye geldi. Böylece, Güney ve Kuzey Amerika'dan Afrika'ya, Avrupa'dan Uzak Doğu'ya kadar dünyanın farklı bölgelerinden insanlar Kayseri'yi tanıdı. Pek çok ülkede Kayseri'deki maçlar naklen yayınlandı ve birçok yabancı gazeteci Kayseri'ye gelerek buradan ülkelerine haberler geçti. İşte bu haber ve yayınlarda Kayseri ismi defalarca dile getirildi ve şehrin güzellikleri anlatıldı.
KAYSERİ'YE HAYRAN KALDILAR
Grup maçları için Kayseri'ye gelen kafilelerde yer alanlar Kayseri ile ilgili övgü dolu sözler sarf etti. Antrenman ve maçlar nedeniyle Kayseri'yi çok fazla gezememekten yakınan Küba Milli Takımının Teknik Direktörü Raul Gonzales Kayseri'nin çok güzel bir şehir olduğunu söyledi. İnsanların çok sıcakkanlı ve çok misafirperver olduğunu ifade eden Gonzales, "İnsanlar her şeyden önce eğitimli ve saygılılar. Burada olmaktan çok mutluyum. Maçlarımızı oynadığımız stadyum da her şeyiyle çok güzel" dedi. Küba'nın forvet hattında mücadele eden oyuncusu Maykel Reyes de benzer ifadelerle Kayseri'yi çok beğendiğini belirtti. Kayseri'nin daha önce ziyaret ettiği şehirlerden çok daha güzel olduğunu vurgulayan Reyes, "Çok güzel bir şehir. Daha önce ziyaret ettiğim tüm şehirlerden daha güzel. Herkes bizi çok iyi ağırlıyor. Bu şehri görme şansı bulduğum için çok mutluyum. Bizi ağırlayanlara çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.
Kayseri Erciyesspor'un Hacı Boydak Tesislerinde antrenman yapan Portekiz Milli Takımının oyuncuları da Kayseri ile ilgili beğenilerini dile getirdi. Portekizli futbolcu Ricardo Prejra Türkiye ve Kayseri'yi çok sevdiğini belirterek, "Erciyes Dağı ile şehrin düzeni ve rahatlığı çok güzel. İnsanlar son derece sevecen. Burayı daha iyi tanımak isterdim. Ama ne yazık ki vakit darlığı var. Stadınız da çok güzel. Zemini çok beğendim" dedi. Portekiz'in bir başka genç yıldızı Tiago Silva da her şeyi çok güzel bulduğunu belirterek, insanların ilgisi ve şehrin atmosferini çok beğendiğini söyledi.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39