• BIST 9102.39
  • Altın 2325.575
  • Dolar 32.3788
  • Euro 35.0205
  • Kayseri 15 °C
  • Ankara 21 °C
  • İstanbul 21 °C

Uçak biletleri ucuzlayacak mı? Tavan fiyat ne olacak 2013

Uçak biletleri ucuzlayacak mı? Tavan fiyat ne olacak 2013
Bakanlık uçak bileti firmalarının fahiş fiyat uygulamasına son vermek için yeni bir adım attı. Bir süredir konuşulan ve çalışmaları sürdürülen Uçak biletlerine tavan fiyat uygulamasının Kurban Bayramı'dan sonra uygulanacağı açıklandı. Uçak bileti fiya
Ulaştımra Bakanı Binali Yıldırım bu konuya daha önce de dikkat çekmişti. Yurt içi uçak biletlerinin yükseldiğne dikkat çeken Bakan Binali Yıldırım, uçak biletlerine tavan fiyat uygulaması için hazırlıkların tamamlandığını ve bayram sornasında uygulamaya geçielceğini açıkladı.

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM) tarafından 1 yıl boyunca iç hat uçuş fiyatlarının taranarak ortalama bir uçuş bilet fiyatı belirlendiğini dile getiren Bakan Yıldırım, tüm havayolu şirketleriyle de görüşmeler gerçekleştirildiğini ifade etti. Tavan bilet fiyatı çalışmanın tamamlandığı ve karar aşamasına gelindiği müjdesini veren Yıldırım, uçak biletlerindeki rezervasyon uygulamasından dolayı söz konusu uygulamanın bayram sonrasında başlatılabileceğini dile getirdi.

Tavan fiyat uygulamasının havayolu şirketleri tarafından suiastimal edilme ihtimalinin de göz önünde bulundurularak vatandaşın mağdur olmaması amacıyla titiz davranıldığının altını çizen Yıldırım, sektörü zora sokmayacak, vatandaşı da rahatlatacak bir adım atılacağını dile getirdi.

Yetkililer, tavan fiyat modeli ile ilgili çalışmanın henüz sonuçlanmadığını ifade ederek, gelecek hafta şirket yetkilileri ile yapacakları toplantı sonrası hazırlayacakları taslağa son şeklini vermek istediklerini söyledi. Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'a sunacakları raporun onaylanması ile uygulamanın başlayacağını belirten yetkililer, “Havayolu şirketlerinden gelen itirazları değerlendirip orta yolu bulmaya çalışıyoruz. Tavan fiyat uygulamasının Kurban Bayramı'na yetişmesi zor görünüyor.” dedi.

Bakanlığın müdahalesi ile hafta sonları ve tatil dönemlerindeki bilet fiyatındaki artışın önüne geçilmiş olacak. Ancak yine de, ucuza seyahat etmek için uçuş planının mümkün olduğunca önceden gerçekleştirilmesi gerekiyor.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39