• BIST 9079.97
  • Altın 2324.15
  • Dolar 32.3591
  • Euro 34.9446
  • Kayseri 7 °C
  • Ankara 12 °C
  • İstanbul 13 °C

Uçakta küfür kavgası: 4 yaralı

Uçakta küfür kavgası: 4 yaralı
İstanbul-Adana seferi aksayınca olanlar oldu

İstanbul Atatürk Havalimanı'nda güneyden esen rüzgar nedeniyle zaman zaman tek pistin kullanılması rötarlara yol açtı. Özellikle kalkışlarda rötar yaşanması nedeniyle yolcular saatlerce uçak içinde bekledi. İstanbul-Adana seferi için uçuş hazırlığı yapan Onur Havayolları'nın uçağının kalkış için pist başında beklediği sırada uzun süre havalanmaması nedeniyle yolcular arasında kavga çıktı. Sarhoş olduğu öne sürülen bir yolcu diğer yolcunun kaşını ısırarak yaraladı. Tam 2.5 saat rötar yapan uçak 16.00 sıralarında Adana'ya hareket etti.

İstanbul Atatürk Havalimanı'nda bugün uçaklar yoğunluktan dolayı kalkış için uzun süre pist başlarında kendilerine sıra gelmesini beklediler. Uçakların pilotları saatlerce havalanmak için kapı kapatmalarına rağmen beklemek zorunda kaldılar. Yolcular saatlerce uçakların içinde beklemekten bunalırken bazı yolcular birbirlerine girdi. Zamanında kapı kapatmasına rağmen 180 yolcunun beklediği Onur Havayolları'nın Atatürk Havalimanı'ndan 13:35'de kalkış yapmak için pist başında sıra bekleyen yolcu uçağında, yolcular arasında küfürden dolayı kavga çıktı. Bunun üzerine uçak tekrar park yerine döndü. Uçak altına gelen polis, kavgayı başlattıkları ve sarhoş oldukları öne sürülen O.R. ve T.R. isimli 2 kardeş yolcuyu Atatürk Havalimanı Şube Müdürlüğü'ne götürdü. Olaya karışan 5 yolcunun indirilmesinden sonra uçak seferine devam etti.

KAŞINI ISIRDI

Kavgada sırasında sağ kaşından ısırılan A. Tanrıverdi adındaki yolcu Atatürk Havalimanı'ndaki sağlık kliniğinde yapılan ilk müdahelenin ardından plastik cerrahi uzmanının görmesi için Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne gitti.Kavgaya karışan ve ismini vermeyen bir diğer yolcu ise olayı şöyle anlattı:
ƈ sarhoş yolcu önce uçaktaki görevlilere saldırdı. Sonra insanlara hakaret etmeye başladı. Biz müdahalede edince bize de saldırdılar. Biz de cevap verdik. Ancak polis uçağa girdiğinde polisin önünde arkadaşıma tekrar saldırdılar ve kaşından et parçası kopardılar. Şimdi onu plastik cerrahiye götürüyoruz.' Onur Havayolları'nın uçağı 15:50'de İstanbul'dan Adana'ya hareket etti.

RÜZGAR ETKİLEDİ

Özellikle yaz aylarında ve hafta sonu büyük yoğunluk yaşanan İstanbul Atatürk Havalimanı'nda dün yaşanan rötarların sebebinin güneyden esen rüzgar olduğu öğrenildi. Rüzgar nedeniyle zaman zaman tek pistin kullanılması rötarlara yol açtı. Tek pistin kullanılması nedeniyle inişlere öncelik verilirken, özellikle kalkışlarda büyük sıkıntı yaşandı. Bazı uçaklar 2-2.5 saat beklemek zorunda kaldı. Pistte kalkış için sıra bekleyen uçaklar peş peşe sıralandı.

Haberturk

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39