• BIST 9091.07
  • Altın 2324.75
  • Dolar 32.3712
  • Euro 34.9966
  • Kayseri 15 °C
  • Ankara 21 °C
  • İstanbul 21 °C

UEFA'dan 3 takımımıza men cezası!

UEFA'dan 3 takımımıza men cezası!
UEFA Disiplin Kurulu ödemelerdeki düzensizlik nedeniyle Beşiktaş, Bursaspor ve Gaziantepspor'un Avrupa kupalarından 1 yıl men etti.
BEŞİKTAŞ'A 1 YIL MEN CEZASI

Avrupa Futbol Federasyonları Birliği (UEFA), mali konularla ilgili Disiplin Komitesi'ne sevk edilen Beşiktaş Kulübü'ne, bir yıl Avrupa kupalarından men cezası verdi.

İsviçre'nin Nyon kentindeki UEFA merkezinde yapılan toplantıda, siyah-beyazlı kulübe bir yıllık ceza çıktı. Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, avukat Emin Özkurt ve kulübün dış ilişkiler sorumlusu Emin Usta'nın da katıldığı ve savunmalarını sunduğu toplantı sonrasında UEFA, Beşiktaş'ı 1 yıl süreyle Avrupa kupalarından men etti.

UEFA tarafından 30 Haziran 2011 ve 30 Eylül 2011 dönemlerine ilişkin olarak gerçekleştirilen denetimde Beşiktaş, UEFA Kulüp Lisans ve Finansal Fair Play Kuralları'nın 65. maddesindeki, ''Futbol kulüplerine vadesi geçmiş borçların olmaması'' ve 66. maddesindeki ''Çalışanlara ve/veya vergi dairelerine vadesi geçmiş borçlarının olmamasına'' ilişkin hükümlerle ilgili olarak, mevzuat ihlali gerçekleştirmiş olma ihtimali nedeniyle disiplin kuruluna sevk edilmişti.

Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, UEFA'nın Avrupa Kupaları'ndan 1 yıl men cezasına ilişkin CAS'a başvuracaklarını açıkladı.

BEŞİKTAŞ'IN YERİNE ESKİŞEHİRSPOR
Beşiktaş'ın aldığı men cezasının ardından Eskişehirspor'un UEFA Avrupa Ligi'ne gitmesi bekleniyor. UEFA tarafından Avrupa kupalarından 1 yıl men cezası alan Beşiktaş gelecek sezon UEFA Avrupa Ligi'nde boy gösteremeyecek.

Bu kararın ardından gözler Avrupa'ya gidecek yeni takımın kim olacağı konusuna çevrildi. Süper Final Avrupa Ligi Grubunu lider olarak bitiren Bursaspor'un ardından ikinci olan takımın Beşiktaş'ın yerine ülkemizi temsil etmesi bekleniyor. Bu takım ise; Eskişehirspor.

Avrupa Ligi Grubunu lider bitiren Bursaspor, Türkiye Kupasında Fenerbahçe ile final oynamıştı. Fenerbahçe'nin Şampiyonlar Ligi vizesi alması nedeniyle Bursaspor doğrudan UEFA Avrupa Ligi biletini kapmıştı

UEFA'DAN İKİNCİ ŞOK BURSASPOR VE GAZİANTEPSPOR'A

Beşiktaş'ı 1 yıl Avrupa kupalarından men eden UEFA, Bursaspor'un eski futbolcusu Collins Mbesuma ile ilgili kararını verdi ve yeşil beyazlı ekibi de 1 yıl Avrupa kupalarından men etti. UEFA Disiplin Kurulu, ayrıca Gaziantepspor'u da Avrupa kupalarından bir yıl men etti. Yeşil beyazlı kulüp, bonservis bedelinin geç ödenmesinden dolayı UEFA Disiplin Kurulu tarafından 200 bin Euro cezaya çarptırılmıştı. Yeşil beyazlı kulüp, UEFA Tahkim Kurulu'na taşıdığı konu karara bağlandı. UEFA, yeşil beyazlı kulübe 1 yıl Avrupa kupalarından men cezası verdi.

Bursaspor'un Hukuk İşlerinden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Öztürk Yazıcı, "Bugün bizim de UEFA'daki MBesuma ile ilgili davamız karara bağlandı. Aldığımız duyuma göre 1 yıl men cezası verildi. CAS süreci var. Bu süreç 15-20 gün sürüyor. UEFA'da oluşturulan disiplin müfettişliğinin yeni kararları. Yeni bir komitenin yeni uygulamaları. Dolayısıyla CAS net cevabı verecektir. Ama şunu söyleyelim bizim dosyamızla Beşiktaş'ın dosyası çok ayrı, arasında çok fark var" dedi.

BURSASPOR'UN YERİNE DE İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESPOR

Bu yıl Süper Final UEFA Avrupa Ligi grubunu lider bitiren Bursaspor UEFA'dan men cezası alınca yerine İstanbul Büyükşehir Belediyespor'un alınması bekleniyor...

haber7
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39