• BIST 9079.97
  • Altın 2324.29
  • Dolar 32.3523
  • Euro 34.9406
  • Kayseri 7 °C
  • Ankara 12 °C
  • İstanbul 13 °C

ÜLKÜ OCAKLARI İL BAŞKANI İSMAİL ÜLGER:

ÜLKÜ OCAKLARI İL BAŞKANI İSMAİL ÜLGER:
Ülkü Ocakları Kayseri İl Başkanı İsmail Ülger, İstanbul’un Fethi’nin 559. yıl dönümü ile yaptığı açıklamasında, “Türk gençliği, Fatih gibi dünyaya yön verecek asalete sahiptir” dedi.
Ülger, “İstanbul'un fethi sadece Türk tarihi için değil, aynı zamanda dünya tarihi içinde önem arz eden vakıalardan birisidir” ifadesinde bulunarak, “O dönemin şartlarında ‘fethedilmesi imkansız’ kabul edilen İstanbul’u Büyük Türk Hükümdarı Fatih Sultan Mehmet Han ve ordusu fethetmiştir. 1453 yılına kadar defalarca kuşatmaya uğrayan ancak ‘fethedilemeyen İstanbul’u’ 21 yaşındaki Fatih, aklı, imanı, feraseti, devlet adamlığı ve dirayeti ile kuşatmış ve ‘feth-i mübin’i’ gerçekleşmiştir. Birçok hükümdarın tahayyül bile edemediği, dönemin teknolojisinin çok üstünde usuller kullanılarak İstanbul, Türk ordusu tarafından fethedilmiştir” diye konuştu.
Ülger, “Fatih’in ve Muzaffer Türk ordusunun kazandığı bu büyük zafer ile tarihin tüm seyri değişmiştir. ‘Hristiyan Batı idrakinde’ bu fetihle beraber bir çağ kapanıp, yeni bir çağ açılmıştır. Batı’nın Yeni Çağ'ın başlangıcı olarak kabul ettiği İstanbul'un fethi ile Türk’ün hâkimiyeti ve medeniyet tasavvuru tüm dünyaya misal teşkil etmiş ve Türk’ün gücü muhteşem bir fetihle ispatlanmıştır.
İstanbul'un fethi, sadece bir savaşın kazanılması veya bir şehrin alınması değil; dünya medeniyetinin akışına yön veren fevkalade bir hadisedir” diyerek açıklamasını şu şekilde sürdürdü:
“Aynı zamanda, “Kâinatın Efendisi” Hazreti Peygamberin hadis-i şerifi ışığında tüm İslam dünyası için ayrı bir önem taşıyan “İstanbul'un Fethi”; bu vesileyle şanlı Türk Ordusuna ve onun Şanlı komutanına nasip olmuştur. Bu fetih, mazisi insanlık tarihi kadar eski olan Büyük Türk Milleti’ne nasip olan zaferlerin tacı, şeref ve şan dolu tarihimizin altın sayfasıdır.
Büyük Türk Hükümdarı Fatih'in 21 yaşında ortaya koymuş olduğu azim ve kararlılığı bütün Türk gençliği kendine şiar edinmelidir. Zira bu büyük zafer; geleceğin Türkiye'sinin mimarları olacak Türk gençliği için tarihi bir ders niteliğindedir. Bu nedenle Türk Gençliği, fert fert, birer Fatih olma yolunda kendini yetiştirmeli ve geliştirmelidir. Bunun içinde Türk Gençliği milli şuur ve iman sahibi, ilke ve ülkü sahibi olarak hayatını tanzim etmeli; eğitimine ve çağın gerektirdiği bilgi birikimine büyük önem vermelidir. Türk Gençliği bu temelde milletinin geleceğine damga vuracak çalışkanlığa ve Fatih gibi dünyanın kaderine yön verecek asalete sahiptir.
Türk milleti olarak, ülkemizin içinde bulunduğu şu kritik günlerde, İstanbul’un Fethinin yıldönümünü anmak, aynı zamanda iman tazelemek ve milletimiz adına belirlediğimiz idealleri ve hedefleri gerçekleştirebilme iradesini idrak etmektir.
Bu ülkü yolunda tarihini ve Türk devlet geleneğini bünyesinde yoğurması gereken milliyetçi nesiller, gelecek asırlarda ülkemizin bekası ve milletimizin üzerine düşen İla’y-ı Kelimatullah ülküsü doğrultusunda gereken yükümlülüklerini yerine getirmelidir. Sinesinden Fatih gibi asil hakanlar çıkartmış olan Türk milletinin, daha nice Fatihleri yetiştirme derinlik ve zenginliğine sahip olmasından dolayı, gelecek nesillere milli hassasiyetlerini ve milli bir tarih duruşunu yansıtarak bu asil duruşu sergilemek asli görevidir.
Türk vatanının bölünmez bütünlüğü, aziz milletimizin birliği üzerinde hesapları olanlar iyice anlamalıdır ki; ülküsü uğrunda neleri başarabileceğini 29 Mayıs 1453’te tüm cihana ispatlayan aziz atalarımızın 559 yıl önce sahip olduğu inanç ve kudret, bugün de, Türk milletinin yiğit ve cefakar evlatları olan ülkücülere, ülkücü harekete ilham kaynağı olmaktadır.
Bu vesileyle İstanbul'un fethinin 559. yıl dönümünü kutluyor, milletimizin yarınları için nice fetihlere vesile olmasını diliyoruz. Bizlere bu gururu yaşatan ecdadımızı ve Büyük Türk Hükümdarı Fatih Sultan Mehmet Han Hazretlerini rahmet, minnet ve şükranla yad ediyoruz. Ruhları şad olsun.”
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39