• BIST 9069.65
  • Altın 2324.847
  • Dolar 32.37
  • Euro 34.967
  • Kayseri 15 °C
  • Ankara 16 °C
  • İstanbul 18 °C

Ülkü Ocakları'ndan Gezi Parkı açıklaması

Ülkü Ocakları'ndan Gezi Parkı açıklaması
Ülkü Ocakları Genel Merkezi, 31 Mayıs'ta İstanbul Taksim Gezi Parkı'nda başlayan ve halen çeşitli şehirlerde devam eden gösterilerde kurumsal olarak hiçbir mensubunun yer almadığını, almasını da istemediklerini bildirdi.
Ülkü Ocakları Genel Merkezi tarafından konuyla ilgili yapılan yazılı açıklamada, hükümetin, Başbakan ve İçişleri Bakanı'nın gerilimi körükleyici, sorunu derinleştirici söylem ve eylemlerinin durumu içinden çıkılmaz bir hale getirdiği vurgulanan açıklamada şöyle denildi: "Liderimiz Sayın Devlet Bahçeli'nin ifade ettikleri üzere samimi ve duyarlı bir şekilde Taksim Gezi Parkı'na sahip çıkan, anayasal haklarını kullanan vatandaşlarımızla bölücü militanları aynı kefeye koymak söz konusu değildir. Demokratik hakkını kullananlar her türlü övgüyü hak etmektedirler. Bununla birlikte Ülkü Ocakları olarak, milletimizin huzurunu bozacak, devlet ile milleti karşı karşıya getirecek, birlik ve bütünlüğümüze zarar verecek hiçbir tavrı kabul etmemiz mümkün değildir. Aldıkları emri uygulamak zorunda olan polislerimizin doğrudan hedef gösterilmesini de içimize sindirmemiz mümkün değildir. Yanlışa, hataya ve suça yönelenler elbette cezalandırılmalıdır. Ancak bütün polis teşkilatımızı karalamak, suçlamak büyük bir yanlış olacaktır."

"KURUMSAL KİMLİĞİMİZİ KULLANANLARLA İLGİMİZ YOK"

Göstericiler içerisinde Ülkü Ocakları'nda yönetici ya da ocaklara mensup olduğu iddiasıyla kameralara açıklama yapan, bayrak ve flama gibi materyaller taşıyarak, kurumsal kimlikle orada bulunulduğu iddiasında olan şahısların haberlere yansıdığı da ifade edilen açıklamada şu ifadeler yer aldı: "Söz konusu şahısların hiçbir şekilde ocaklarımızın kurumsal kimliği ile ilgisi bulunmadığının, hiçbir mensubumuzun bu ve benzeri çatışmaların içerisinde olmadığının, olmasının da tarafımızca kabul edilmeyeceğinin bilinmesini isteriz."

"FACEBOOK VE TWİTTER HESAPLARINDAN YAPILAN ÇAĞRILARA İTİBAR EDİLMEMELİ"

Ayrıca sosyal paylaşım sitelerinde Facebook ve Twitter hesaplarında, internet haberlerinde Ülkücülerin toplanmasına yönelik çağrılar yapıldığı, hedef göstermeler ve organizasyon çabalarının göze çarptığı vurgulanan açıklamada şöyle denildi: "Kurumsal hesaplarımız dışından gönderilen bu açıklamalara hiçbir şekilde itibar edilmemesi ve liderimiz Devlet Bahçeli Bey'in ifadeleri ile çizdiği çerçevenin asla dışına çıkılmaması gerektiği bilinmelidir. Bununla birlikte konunun muhataplarını itidalli, kontrollü ve sakin olmaya davet ediyoruz. Gerginliğin, gerilimin ve çatışmanın milletimize ve ülkemize hiçbir şekilde yarar getirmeyeceği açıktır. Yüce Türk milletinin bilgilerine saygılarımızla arz ederiz."
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39