• BIST 8718.11
  • Altın 2245.967
  • Dolar 32.3336
  • Euro 35.1866
  • Kayseri 5 °C
  • Ankara 1 °C
  • İstanbul 9 °C

Uluslararası Şehit Ömer Halisdemir Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde bahar coşkusu

Uluslararası Şehit Ömer Halisdemir Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde bahar coşkusu
Uluslararası Şehit Ömer Halisdemir Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde geleneksel bahar şenliği düzenlendi.

Okul bahçesinde yapılan kutlamalar, Büyükşehir Belediyesi Mehteran Takımı tarafından icra edilen marşlarla başladı. İstiklal Marşı ve Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programın 
açılış konuşmasını İl Müftüsü Doç. Dr. Şahin Güven yaptı. Güven, “Anadolu insanları olarak dört ayrı mevsimi birlikte yaşayan, her mevsim geldiğinde o mevsimin güzelliklerini ya da mevsimin getirdikleri için almamız gereken tedbirleri bizlere haber veren bu mevsimlerden hareketle bahar geldiği zaman, baharla birlikte yeniden canlanan hayata bizlerde uyum sağlarız. Dünyanın 57 ayrı ülkesinden gelen öğrencilerimizin kendi aralarındaki birliği, samimiyeti artırıcı böyle güzel programları yapmalarından dolayı okul meclisimize ve özellikle okulun Kartal Kulübü’ne teşekkür ediyorum. Ayrıca bu programın hazırlanmasında emeği geçen okul müdürümüze, Kocasinan Belediye Başkanımıza ve diğer emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi. 
Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar ise, “Birkaç gün öncesinde Çanakkale Zaferi’nin 103. Yılını kutladık. Çanakkale Zaferi de mart ayına denk geliyor. Yine aynı günlerde destan yazan Türk ordumuz Afrin’de bölgemizin güneyinde sınırımızda ve sınır ötesinde Suriye’de, Irak’ta bir terör koridoru, terör devleti oluşturmak isteyenlere Türk ordumuz fırsat vermedi. Şimdi etrafıma baktığım zaman siyahıyla, beyazıyla birçok ülkeden gelmiş değişik ırktan, değişik milletten gençler sevgi içerisinde, kardeşlik içerisinde bir arada oturuyorlar. İnşallah sizin buradaki bir arada duruşunuz bütün dünyaya örnek olsun” diye konuştu. 
Protokol konuşmaları sonrası öğrenciler tarafından bayrak gösterisi yapıldı, şiirler okundu, Kafkas öğrenciler tarafından yöresel halk oyunları oynandı ve yöresel türküler söylendi. Öğrencilerin gösterileri sonrası protokol tarafında demir dövüldü, yumurta tokuşturuldu ve fidan dikimi gerçekleştirildi. 
Düzenlenen etkinliğe İl MüftüsüDoç. Dr. Şahin Güven, Gençlik ve Spor İl Müdürü Murat Eskici, Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Kocasinan İlçe Milli Eğitim Müdürü Yaşar Öztürk, Büyükşehir Belediyesi İşletmeler ve İştirakler Dairesi Başkanı İlyas Yıldırım, Uluslararası Şehit Ömer Halisdemir Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Sıddık Kaya, öğretmen ve öğrenciler katıldı. 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39