• BIST 8970.82
  • Altın 2281.96
  • Dolar 32.3217
  • Euro 35.018
  • Kayseri 16 °C
  • Ankara 16 °C
  • İstanbul 19 °C

ÜMİT ÖZDAĞ KAYSERİ YENİ UFUKLAR DERNEĞİNİ ZİYARET ETTİ

ÜMİT ÖZDAĞ KAYSERİ YENİ UFUKLAR DERNEĞİNİ ZİYARET ETTİ
21. yüzyıl Türkiye Enstitüsü Başkanı Ümit Özdağ, ''Biz Türkiye'nin milli ve üniter yapısının muhafaza edilmesini istiyoruz'' dedi.
Ümit Özdağ, Kayseri Yeni Ufuklar Derneğini ziyaret etti. Kayseri Yeni Ufuklar Derneği Başkanı Prof. Dr. Mustafa Argunşah, ziyaretten duyduğu memnuniyet dile getirerek, "Derneğimize şeref verdiniz. Geldiğiniz için teşekkür ediyoruz. Yeni Ufuklar Derneği, Kayseri'de önemli yeri olan ve en büyük sivil toplum örgütlerinden biri. Kayseri'nin aydınlatmaya, ülkede ve Ankara'da olup bitenleri anlatmaya çalışıyoruz. Derneğimiz güzel işler yaptı. 5002e yakın yakın öğrenciye burs veriyor aynı zamnada yardımlarda bulunuyoruz. Geçen ay Deniz Baykal'ı ağırladık. İzdiham ölçüsünde kalabalık vardı ve Kayseri Deniz Baykal'dan memnun kaldı, çok güzel mesajlar verildi. Gündeme dair değerlendirmelerde bulunuldu, aynı değerlendirmeleri sizden de bekliyoruz" ifadelerini kullandı.
Davetinden dolayı Yeni Ufuklar Derneği Başkanı Prof. Dr. Mustafa Argunşah'a teşekkür eden 21. yüzyıl Türkiye Enstitüsü Başkanı Ümit Özdağ, "Yeni dünya adında milli ve üniter devlet yapısı tasviye edilerek etnik ve federal merkezli bir devlet yapısına dönüştürülme sürecinin nasıl ilerlediğini hep birlikte görüyoruz. Türkiye bu süreci büyük bir endişeyle izliyor. Ancak basın yayın organlarının büyük bir bölümünde Türk milletinin endişelerinin yansıtılmadığını gördüğümüz için bundan bir süre önce 300 kadar aydının yer aldığı bir bildiri yayınladık ve bu büyük bir ses getirdi. Sizin bu davetinize çok teşekkür ediyorum bu vesileyle 300 aydın toplantılarının görüşlerini Kayseri'yle paylaşma imkanı verdiniz. Biz Türkiye'nin milli ve üniter yapısının muhafaza edilmesini istiyoruz. Bu 300 aydın bir araya gelip bir kooperatif bile kurmazlar, birbirlerinden siyasi olarak o kadar uzak insanlar ama Türkiye'nin milli ve üniter yapısının muhafaza edilsin noktasında nasıl bir araya geldiklerini gördük. Fakat sonra 500 aydın daha imza vermek istedi. Onuda bir toplantıyla duyurmak istedik. Bunlar arasında büyük elçiler, milletvekilleri, 260'ın üzerinde profesör vardı. Ama ileri demokraside böyle oluyormuş bunu tekrar gördük" şeklinde konuştu.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39