• BIST 9090.66
  • Altın 2324.412
  • Dolar 32.3684
  • Euro 34.9498
  • Kayseri 13 °C
  • Ankara 14 °C
  • İstanbul 15 °C

ÜMMET İFTARINDA, İSLAM ALEMİNİN BUGÜNÜ YARINI KONUŞULDU

ÜMMET İFTARINDA, İSLAM ALEMİNİN BUGÜNÜ YARINI KONUŞULDU
Gazeteci Yazar Abdurrahman Dilipak, Kayserinews.com'a konuştu.
''İslam Aleminin Bugünün yarınını konuşmak için İftarda Buluşuyoruz'' kapsamında Ak Parti Kayseri İl Gençlik kolları tarafından düzenlenen Ümmet İftarı programına Ak Parti Kayseri Milletvekili Ahmet Öksüzkaya, Ak Parti Kayseri milletvekili İsmail Tamer, Ak Parti Kayseri İl Başkanı Ömer Dengiz, Gazeteci Yazar Abdurrahman Dilipak, yazar Demet Tezcan ile birlikte çok sayıda kişi katıldı.

Ümmet iftarında konuşan gazeteci yazar Abdurrahman Dilipak,
''Biz tarihin yaşayan tanıklarıyız aslında biz yaşarken dünyada bir çok şey oldu. Mesela internet keşfedildi, Sovyetler birliği dağıldı, Avrupa birliği kuruldu,Irak işgal edildi. Afganistan da savaşlar yaşandı. Şimdi Kuzey Afrika'da yeni bir bahardan söz ediyoruz. Türkiye'de köklü bir iktidar değişikliği oldu. Müslümanlar daha önce paramparça iken şimdi ümmetin birliği yönünde talepler yükseliyor. Tam da bu nokta da ümmetin yeniden kaynaşması buluşması el ele tutuşması özellikle bölgede İsrail'in kuşatılmışlık duygusuna kapılarak elinde ki bütün imkanlarla İslama ve Müslümanlara karşı topyekün bir savaş başlatmasına tanık oluyoruz. Batı daha önce Kızılderelileri yok etti.



Afrikalıları köleleştirdi, bütün Asya halklarını esir ettiler. Yirmiden fazla Arap devleti kuruldu. Bir yüzyılın içine 1. Dünya savaşı, 2.Dünya savaşı o da yetmedi adına soğuk savaş dedikleri 3.dünya savaşı sıkıştırdılar. Benim dedem doğduğunda biz Mısır, Suriye,Suudi Arabistan,Yemen, Cezayir tek devlettik, bugün paramparça olduk. Şimdi tekrar birleşmek istiyoruz. Mısır'da dün kan gövdeyi götürdü. 5 binden fazla yaralı var ve her dakika ölüm haberleri geliyor. Çünkü ağır yaralılara sağlık desteği verilemiyor.



Aslında Bugün Mısırda yaşanılanlar yada İstanbul yaşananlar Hatay da yaşananlar Şam da yaşananlar ayrı şeyler değil. Hatay'ın İstanbul'a uzaklığı kadar değil Hatay'ın Kahire'ye uzaklığı. Kudüs bizim kalbimiz ümmetin ilk kıblesi bugün biz aslında Mısır'ı, Kudüs'ü, Türkiye'yi değil İslam ümmetinin yeniden uyanışını şahlanışı el ele tutuşması için bir araya geldik.



Biz sadece Müslümanların hayat hakları ve hürriyetleri için mücadele etmiyoruz. Alemlere rahmet olarak gönderilen bir peygamberin ümmetiyiz. Bizim gibi inansınlar, inanmasınlar bütün insanların adalet barış hürriyet içinde farklılıklarına rağmen barış içinde yaşamalarını istiyoruz. Onlar bizim haklarımızı savunmasalar bile biz hakka tapan bir millet olarak herkesin hakkını hukukunu savunmak zorundayız. Farklı şeylere inanabiliriz, farklı şeyler düşünebiliriz ama doğduğumuz ana babayı biz seçmedik, doğduğumuz toprağı biz seçmedik, doğduğumuz zamanı biz seçmedik bundan dolayı insanlar birbirlerine düşman olmamalı hep birlikte haksızlık kimden gelirse gelsin kime yönelik olursa olsun mazlumdan yana zalime karşı olmalıyız.''dedi.



Haber - Fotoğraf : Abdulkadir Paslıoğlu
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39