• BIST 9079.97
  • Altın 2322.902
  • Dolar 32.3523
  • Euro 34.9788
  • Kayseri 11 °C
  • Ankara 13 °C
  • İstanbul 15 °C

ÜNER GRUP'TAN DEV PROJELER

ÜNER GRUP'TAN DEV PROJELER
Kayseri'de yıllardır inşaat sektöründe hizmet veren Üner Grup dev projeleri ile çalışmalarına devam ediyor.

Kayseri'de yıllardır inşaat sektöründe hizmet veren Üner Grup Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ahmet Üner, Üner İnşaat'in çalışmaları ve projeleri hakkında açıklamalarda bulundu. 1975 Kayseri doğumlu olan Ahmet Üner, 1993 yılından beridir, İnşaat sektörünün içerisinde yer alıyor.

Üner İnşaat'in yıllardır Kayseri'de hizmet verdiğine dikkat çeken Ahmet Üner, '' Üner İnşaat, babam Mehmet Üner tarafından 1977 yılında kuruldu. Babam Mehmet Üner, Üner İnşaati kurduktan sonra 1983-1987 yılları arasında Kayseri Milletvekilliği yaptı. Milletvekiliğinin ardından ise tekrar işlerin başına geçti ve Üner İnşaat 1993 yılında şirketleşti. O yıldan beridir de Üner Grup olarak Kayseri'de çalışmalarımıza devam ediyoruz.'' şeklinde konuştu.

Üner Grupta şuanda 3 ayrı oluşumun olduğunu ifade eden Ahmet Üner, '' Proje grubu, Üner İnşaat ve Tam Konut İnşaat, Üner grubunun şuanda 3 ayrı oluşumudur.  Üner İnşaat, Kılıçarslan'da, Talas'ta, Çay Bağları'nda, Kumarlı'da şantiyeleri olan bir firmadı. Tam Konut ise, Nizamettin Bey ile ortak yürüttüğümüz bir oluşumdur. Tam Konut A.Ş, yine Kumarlı'da,  şantiyasi olan firmamızdır.'' ifadelerini kullandı.

Kayseri'de kurumsal firmanın oldukça az olduğuna dikkat çeken Ahmet Üner, Üner gurubun kurumsallaşma yolunda ciddi adımlar attığını da söyledi.

''YENİ PROJELERİMİZ İÇİN ÇALIŞMALARIMIZ DEVAM EDİYOR''

Üner grup olarak Kayseri'nin farklı bölgelerinde bir çok projelerinin olduğunu ifade eden Ahmet Üner, '' Kayseri şehir merkezinde bir iş yeri projemiz var. Arsa işlemlerini tamamladık. Yine Kumarlı mevkiinde kentsel dönüşüm alanı ilan edilen yerde arsa görüşmelerimiz yaptık ve orda da çalışmalarımıza kısa sürede başlıyoruz. Yine kentsel dönüşüm alanı olarak ilan edilen Kılıçaslan bölgesinde de arsa görüşmelerimiz yaptık ve orda da çalışmalarımıza başlayacağız. Kentsel dönüşüm gerçekten çok önemli bir konu. Kentsel dönüşüm yasası, Ak Parti'nin en önemli başarılarıdan biridir. Şimdiye kadar kangren olmuş ve hiçbir hükümetin üstesinden gelemediği problemi Ak Parti çok kısa sürede halleti ve bizlerde bunun bir parçası olmaya gayret ediyoruz.'' diye konuştu.

''KAYSERİ'DE KOPYACILIK EN ÜST SEVİYEDE''

Gün geçtikçe, Kayseri'de inşaat firmalarının sayısının artış gösterdiğini ifade eden, Üner Grup Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ahmet Üner, ''İnşaat firmaları artış gösterdikçe, arz fazlalaşıyor. Yalnız her şehirde böyle değil. Bizim Kayseri'ye has bir durum. Kayseri'de kopyacılık var. Sadece inşaat sektöründe değil farklı sektörlerde de kopyacılık var. Bundan 20 yıl önce mobilya sektörü iş yapıyordu ve herkes bir anda mobilyacı oldu. Tabi Kayseri girişimci bir şehir. Turizm olanağı fazla olmadığı için böyle durumlarında olması doğal. Her önüne gelen artık İnşaat firması olamayacak. Kanun ile bu işler biraz daha sıkı denetim altına alınacak.'' dedi.

''GENÇLER YURTDIŞINA AÇILMALI''

İnşaat sektörüne yeni girişecek kişilere de önemli tavsiyelerde bulunan Ahmet Üner, '' Artık Kayseri'de limit doldu. Haddinden fazla inşaat firması var ve boş evler öylece bekliyor. Genç arkadaşlarımız öncelikle bu işin eğitimini almalılar ve kendilerine çalışma arkadaşları belirlemeliler. Onlara en büyük tavsiyem bu işi Kayseri'de değil, talebin fazla olduğu şehirlerde yapmalılar. Kendilerini iyice geliştirip yurt dışına da açılmalıdırlar.''

Kayseri'de ki mevcut belediye başkanlarının da son derece önemli çalışmalar yaparak Kayseri'yi geliştirdiklerini belirten Ahmet Üner, '' Başta Büyükşehir Belediye Başkanımız Mehmet Özhaseki Bey olmak üzere, Melikgazi Belediye Başkanımız Memduh Büyükkılıç Bey ve Kocasinan Belediye Başkanımız Mustafa Çelik Bey, devamlı olarak bizlere sektörel olarak destek çıkıyorlar. Fakat onlarda kanunlar karşısında yetersiz kalabiliyorlar. Görüşme yaptığımız zaman kanunun böyle olduğunu ve bunun dışına çıkacamayacaklarını söylüyorlar ve haklılarda. Bu noktada da bizlere, ESDER üyesi olarak, Kayseri Ticaret Odası üyesi olarak, Mütahitler Birliği olarak önemli görevler düşüyor. Bizlerde bu sıkıntıları gündeme getirmeye çalışıyoruz ve şehrimizin büyükleri ile görüşüyoruz.'' dedi.

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39