• BIST 9079.97
  • Altın 2324.29
  • Dolar 32.3617
  • Euro 34.938
  • Kayseri 10 °C
  • Ankara 13 °C
  • İstanbul 14 °C

Üniversitede skandal! At eti yedirmişler

Üniversitede skandal!   At   eti  yedirmişler
Üniversitenin yemekhanesinde öğrenci ve personele at eti yedirilmiş!
izmir 9 eylül üniversitesi yemekhanelerinde öğrencilere ve personele içerisinde at eti bulunan döner yedirildiği ortaya çıktı. Skandal, mikrobiyolojik analiz raporla da belgelendi

İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi'nde öğrenciler ve üniversite çalışanların öğle yemeklerini yediği yemekhanelerde servis edilen dönerin içerisine at eti karıştırıldığı ortaya çıktı. Üniversitede şok etkisi yaratan olay, rektörlüğün geçtiğimiz aylardaTarımve Köyişleri Bakanlığı Bornova Veteriner Kontrol ve Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü'nden özel istekte bulunarak ihaleyi kazanan firmanın kendilerine getirdiği döneri test etmesini istemesiyle ortaya çıktı. Döner etinden alınan numuneleri inceleyen Bornova Veteriner Kontrol ve Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü tarafından 11 Mart 2011'de hazırlanan mikrobiyolojik analiz raporunda et dönerinin içerisinde sığır eti ile birlikte at eti ve kanatlı hayvan etinin de bulunduğu belirtildi.

KREŞTEKİ ÇOCUKLAR YEMİŞ
Raporu görünce büyük bir şaşkınlık yaşayan üniversite yönetimi, yüzde yüz dana eti döneri satma karşılığında sözleşme imzaladığı yemek hizmetini veren İpek-Nur Gıda Pazarlama Şirketi ile olan sözleşmeyi feshetti. Firmaya bir yıl boyunca ihalelelere girme yasağı da getirildi. Rektörlük ayrıca, Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda da bulundu. Bunun üzerine raporu isteyen savcılık, olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlattı.Üniversitepersonelinin kreşlerdeki çocuklarının bile içerisinde at eti bulunan dönerden yediği öğrenildi. Olayı doğrulayan Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Füzün, Dönerin içerisinde at eti olduğunu tespit ettikten sonra konuyla ilgili savcılığa suç duyurusunda bulunduk. Gerekli işlemleri yaptık. Firmayla olan ilişkimizi kestik, sözleşmeyi iptal ettik dedi. Raporu hazırlayan Bornova Veteriner Kontrol ve Araştırma Enstitüsü Müdür Vekili Hasan Aktar, Üniversitenin özel talebi üzerine yaptığımız kontrolde, dönerin içerisinde at eti olduğunu tespit ettik diye konuştu.

sabah
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39