• BIST 9079.97
  • Altın 2324.04
  • Dolar 32.3482
  • Euro 34.9598
  • Kayseri 11 °C
  • Ankara 13 °C
  • İstanbul 15 °C

Uyuşturucu tacirlerine 30 yıl hapis

Uyuşturucu tacirlerine 30 yıl hapis
Van'dan aldıkları uyuşturucu maddeleri Kayseri'ye getirirken yakalanan.

Van'dan aldıkları uyuşturucu maddeleri Kayseri'ye getirirken yakalanan ve 'uyuşturucu madde ticareti yapma veya sağlama' suçundan tutuklu yargılanan 3 sanığa toplam 30 yıl 2 ay 15 gün hapis, 36 bin 240 TL adli para cezası verildi. 
Kayseri 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada Silivri Kapalı Cezaevi'nde tutuklu sanık K.Y. ile Van Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda tutuklu sanık S.K. Sesli ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile Kayseri Kapalı Cezaevinde tutuklu sanık İ.T. ise duruşma salonunda hazır edildi.
Sanık K.Y. savunmasında, "Kayseri'ye S.İ. ile birlikte İstanbul'dan çalışmak için geldim. İ.T.'nin Talas'ta bekar evinde kaldım. Daha sonra İ.T. ile S.İ. ve ben Van'a gitmeye karar verdik. S.İ. daha sonra vazgeçti. Van'a gittiğimizde arkadaşımız S.K. ile görüştük. 7 bin TL'ye bahse konu uyuşturucu maddeleri satın aldım. Kayseri'ye gelişte yakalandım." dedi.
Sanık S.K. ise "Sanık K.Y. ile 4-5 yıl önce İstanbul'da tanıştık. İ.T. ile Van'a yanıma geldiler. Bir otelde esrar içtik. O yüzden parmak izi çıkmış olabilir." diye konuştu.
Sanık İ.T. de uyuşturucu madde ticareti yapmadığını, kullanıcısı olduğunu iddia ederek tahliyesini istedi.
MAHKEME CEZA YAĞDIRDI
Mahkeme heyeti yapılan yargılama sonucu sanıklar İ.T.'ye 12 yıl 6 ay hapis, 15 bin TL adli para cezası, K.Y.'ye 9 yıl 4 ay 15 gün hapis, 11 bin 240 TL adli para cezası ve S.K.'ye ise 8 yıl 4 ay hapis, 10 bin TL adli para cezası olmak üzere üç sanığa toplam 30 yıl 2 ay 15 gün hapis, 36 bin 240 TL adli para cezası verdi. Sanık S.İ. hakkında yakalama kararının devam ettiği öğrenildi.
NE OLMUŞTU?
Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Kayseri Malatya D 300 Karayolu O.S.B. girişinde 44 FK 444 plakalı yolcu otobüsünde K.Y. isimli yolcu üzerinde arama yaptı. Yapılan aramada sigara paketi içerisinde 3 gram toz esrar, cüzdanında ise 13 adet şeffaf kilitli poşet ele geçirildi. K.Y. doktor raporundan geçirildiği sırada kemerine sıkıştırdığı 120 gram metamfetamin maddesi pantolonun paçasından yere düştü. Şüphelinin ayrıca üzerinde 8 bin 853 TL para havale dekontu ele geçirildi. K.Y ile İ.T. Kayseri'de, S.K. ise Van'da gözaltına alınarak, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39