• BIST 9095.41
  • Altın 2325.622
  • Dolar 32.3666
  • Euro 35.0423
  • Kayseri 14 °C
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 20 °C

VALİ DÜZGÜN “3 YILDA 12 MİLYON FİDAN TOPRAKLA BULUŞTU”

VALİ DÜZGÜN “3 YILDA 12 MİLYON  FİDAN TOPRAKLA BULUŞTU”
Kayseri Valisi Orhan Düzgün; 'Kayseri’de orman varlığı artıyor. Son 3 yılda 12 milyon fidan toprakla buluştu ' dedi.

KAYSERİ'Yİ ÇOK DAHA YEŞİL HALE GETİRMENİN GAYRETİ İÇERİSİNDEYİZ

Kayseri'nin daha yeşil bir örtüye kavuşmasını sağlamak için çalışmaları yakından takip eden ve 2015 yılında 5 milyon fidanı toprakla buluşturan Vali Orhan Düzgün, “Altın Taksi”ye binerek Ömer Faruk Hamurcu ile birlikte Orman Bölge Müdürlüğü'nü ziyaret etti.

 

KAYSERİ'DE,YAŞANAN-HABERLER.KAYSERİNEWS.COM-GOOGLE'DAN-TAKİP EDEBİLİRSİNİZ.FACEBOOK-TWİTTER-SAYFASI-TAKİP-BEĞEN

Kayserinews.com@Kayserinewscomtwittersayfamıztakip edebilirsinizTIKLAYIN,BEĞENİ,YAPIN-FACEBOOK-SAYFASI-HABER-TAKİP-SİSTEMİ .https://www.facebook.com/kayserinewscom-261415263889283/?fref=ts

İşletme Müdürü Özdal Yağan’dan il genelinde yapılan ağaçlandırma çalışmaları hakkında bilgiler alan Vali Düzgün, “Bulunduğumuz alan 60 dönüm olarak düzenlendi.

Buranın 40 dönümünde faaliyet veriliyor.Yılda 1,5 milyon adet fidan üretiliyor.

Çalışmalarımız aralıksız devam ediyor” dedi

KAYSERİ AĞAÇ VARLIĞI AÇISINDAN GERÇEKTEN İYİ BİR NOKTADA DEĞİL

2013, 2014 ve 2015 yıllarında Yamula Barajı, Erciyes’in etekleri ve Bahçecik Barajı başta olmak üzere ilçelerin büyük bir kısmında ağaçlandırma çalışmalarının gerçekleştirileceğini ifade eden vali düzgün sözlerini şöyle sürdürdü .

“ Kayseri ağaç varlığı açısından gerçekten iyi bir noktada değil ama Orman Bölge Müdürlüğümüz başta olmak üzere ilgili kurumlarımızın katkılarıyla bu ağaç varlığını artırma yönünde çok ciddi çalışmalar yürütüyoruz. 2013 yılında yine burayı ziyaret etmiştim.

Arkadaşlarımızın hedeflerini dinlediğimde yaklaşık 2,5 milyon civarında fidan ve tohum ekimiyle ilgili planlamalar vardı.Ona 3 milyon hedefim koyalım dedik ve o yıl 3 milyon fidan toprakla buluştu .O zamanki bölge müdürüne dedik ki 2014 de bunu 4 milyon yapalım.

Daha sonra 2015 yılında da 5 milyon yapalım hedefini belirlerdik ve hedeflere de ulaştık.Hatta 2014 deki hedefimiz birazda geçti.4,5 milyon civarında fidan toprakla buluştu.Dolayısıyla 2015 yılına kadar 12 milyon fidan toprakla buluştu.

Bu ağaçlandırmalar sadece Kayseri Merkezde değil ilçelerde de yapılıyor.Erciyes’in eteklerine yaklaşık 750 bin fidan dikilmiş durumda.Ağaçlandırma yapılırken rakımına doğanın türüne göre uygun olan fidanlar seçiliyor.

Bunların ötesinde de gelir getirici çalışmalar var özellikle Pınarbaşı’nda bal ormanı dediğimiz arıların bal yapımına yönelik orman gülü fideleri dikimi yapıldı.

Onun dışında köylerimizde ceviz badem fideleri dağıtılmak suretiyle hem orman köylülerimizin hem vatandaşlarımızın gelirini artırıcı meyve verici fidelerinde dağıtımı dikimi gerçekleştiriliyor.Bunlar tabi Kayseri’nin ihtiyacını karşılamıyor.

Diğer fidanlıklardan da Kayseri’ye fidan getirilerek burada dikimi gerçekleştiriliyor.Kayseri'yi çok daha yeşil hale getirmenin gayreti içerisindeyiz”

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39