• BIST 9141.98
  • Altın 2324.028
  • Dolar 32.3552
  • Euro 34.973
  • Kayseri 14 °C
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 20 °C

Vali Düzgün Akkışla ve Sarıoğlan'da

Vali Düzgün Akkışla ve Sarıoğlan'da
Kayseri Valisi Orhan Düzgün, Kayseri'nin Akkışla ve Sarıoğlan ilçelerini gezerek incelemelerde bulundu.
Kayseri Valisi Orhan Düzgün, ilçe temasları kapsamında Akkışla ve Sarıoğlan ilçelerini gezerek, ilçelerin sosyal, ekonomik ve kültürel faaliyetleri hakkında bilgiler aldı. Ziyaret kapsamında ilk olarak Akkışla Hükümet Konağı'nı ziyaret eden Vali Düzgün'e, Akkışla Kaymakamı Cevat Gün slayt eşliğinde ilçenin sosyal ve ekonomik durumu hakkında bilgiler verdi. Vali Orhan Düzgün daha sonra Akkışla Belediye Binası'na geçerek, Akkışla Belediye Başkanı Azmi Kazım Sonkur'u ziyaret etti. Ziyarette konuşan Başkan Sonkur, yokluk içerisinde bulunan bir ilçe olduklarını belirterek, Kayseri'nin en geride kalmış ilçeleri arasında olduklarını söyledi. Kayseri Valisi Düzgün'de ilçeye yapılacak olan çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Akkışla'dan sonra Sarıoğlan İlçesi'ne geçen Vali Düzgün'ü burada Kaymakam Hasan Doğan, Belediye Başkanı Ali Rıza Başaran ve ilçe protokolü karşıladı. Slayt eşliğinde Vali Düzgün'e bilgiler veren Kaymakam Doğan, ilçenin sıkıntılarından bahsetti. Belediye ziyaretinin ardından ilçe esnafını gezerek sıkıntılarını dinleyen Vali Orhan Düzgün daha sonra Sarıoğlan Belediye Başkanlığı'na geçerek Belediye Başkanı Ali Rıza Başaran ile bir süre sohbet etti.

Ziyaretin ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Kayseri Valisi Orhan Düzgün, ilçelere yapılan ve yapılacak olan çalışmalar hakkında bilgiler almak için ziyaretler düzenlediğini söyledi. Akkışla ve Sarıoğlan ilçelerinin Anadolu'nun Türkleşmesinde önemli rol oynadığının altını çizen Düzgün, şunları kaydetti:

"İki ilçemizin de kuruluşları eskiye dayanan Anadolu'nun Türkleşmesinde çok önemli bir yere sahip olan ilçelerimiz. Her iki ilçenin de ağırlıklı geçim kaynağı tarım ve hayvancılık üzerinedir. Tarımda ki verimi artırmak amacıyla ilçe kaymakamlıklarımız, belediye başkanlıklarımız, Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüklerimiz ve Özel İdaremiz tarafından yapılan bazı projeler var."

"SARIOĞLAN BARAJI 2014 YILININ ORTALARINDA HİZMET GÖRECEK"

İlçelerde yapılan çalışmalar hakkında bilgiler veren Düzgün, 2014 yılının ortasında Sarıoğlan Barajı'nın faaliyet göreceğini söyledi. Vali Orhan Düzgün, "Bir tarım memleketi olan Sarıoğlan ilçemizde 2007 yılında yapılan Sarıoğlan Barajı, tam anlamıyla 2014 yılı içerisinde hizmet görecek ve Sarıoğlan'da ki sulanan arazi miktarı da 81 bin dekarın üzerine çıkacak" ifadelerini kullandı.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39