• BIST 9008.98
  • Altın 2281.851
  • Dolar 32.3198
  • Euro 35.0518
  • Kayseri 16 °C
  • Ankara 16 °C
  • İstanbul 19 °C

VALİ DÜZGÜN, AVUSTURYA BÜYÜKELÇİSİ WÖLFER’LE ERCİYES’İ HAVADAN İNCELEDİ

VALİ DÜZGÜN, AVUSTURYA BÜYÜKELÇİSİ WÖLFER’LE ERCİYES’İ HAVADAN İNCELEDİ
Kayseri Valisi Orhan Düzgün, Avusturya Büyükelçisi Dr. Klaus Wölfer ile birlikte Master Planı kapsamında Erciyes Kayak Merkezi’nde yapılan çalışmaları helikopterle havadan inceledi. Vali Düzgün ile Büyükelçi Wölfer aynı zamanda Erciyes Kayak Merkezi’nde b

aaaaaaaaa.jpgVali Düzgün, inceleme ve temaslarda bulunmak üzere Kayseri’de bulunan Avusturya Büyükelçisi Wölfer ile ziyaretinin ikinci gününde Erciyes’te bir araya geldi.

 

Büyükelçi Wölfer ile beraberindeki heyete ilk olarak Erciyes A.Ş. Genel Müdürü Murat Cahid Cıngı tarafından Master Planı kapsamında yapılan çalışmalara ilişkin detaylı bir brifing verildi.

 

Daha sonra özel sektör tarafından yürütülecek Erciyes’te Heliski Projesi kapsamında helikopterin bulunduğu alana gelen Vali Düzgün ve Büyükelçi Wölfer, birlikte Erciyes’te kayakçıları helikopter ile tepelere bırakıp oradan kaymalarını sağlayan bir spor türü olan Heliski hakkında bilgi verdi.

 

Vali Düzgün, ilk uçuş öncesi yaptığı kısa değerlendirmede, Erciyes’in kayak sporu anlamında gün geçtikçe gücüne güç kattığını ve cazibesini artırdığını vurguladı.

 

Kayak sporunu ve bu sporun çeşitlerini yapan profesyonellere yönelik her türlü imkânın Erciyes Kayak Merkezi’nde hazır hale getirildiğine işaret eden Vali Düzgün, bazı kayak tutkunlarının vazgeçilmezleri arasında yer alan Heliski Sporu’nun Erciyes’te başlayacak olmasının mutluluğunu yaşadığını dile getirdi.

 

Vali Düzgün, “Bu konuda gerekli talebin olacağını düşünüyorum. Kayağın birçok çeşidi var. Heliski de meraklıları için çok ilgi çekici bir türü. Erciyes, yılın büyük bir bölümünde pistlerinde kar bulundurabilen önemli kayak merkezlerinden bir tanesi. Kar yağışı konusunda bu yıl tüm Türkiye’de sıkıntı yaşanmış olsa da şu anda Erciyes’te sıkıştırılmış 40 santim, normal olarak 70-80 santim kar bulunmakta ve rahatlıkla kayak yapılabilmektedir. Heliski turları ile de Erciyes’in daha cazip hale geleceğini düşünüyorum” diye konuştu.

 

Avusturya Büyükelçisi Wölfer ise, çok etkilendiğini belirttiği Erciyes’e ilişkin duygularını “Yeni gördüm ama âşık oldum” diye özetledi.

 

Erciyes’te yapılan işleri “Gerçekten Muhteşem” sözleriyle anlatan Büyükelçi Wölfer, Erciyes’in volkanik yapısına dikkat çekerek, “Erciyes’in duruşu büyüleyici ve inanılmaz hissettiriyor. Bulunduğum yerlerde birçok volkanik dağ gördüm ama oralarda kar yoktu. Avrupa’da, Alpler’de yüksek dağlarımız var ama onlar da volkan değil. Yukarıdan göreceğim için de şimdiden mutluyum” dedi.

 

Uçuş İşletme Müdürü ve Helikopter Pilotu İsmail Türk tarafından uçuşa ilişkin kısa bilgilerin verilmesinin ardından Vali Düzgün, Büyükelçi Wolfer, Avusturya Ticaret Ataşesi Christian Maier ve Erciyes A.Ş. Genel Müdürü Murat Cahid Cıngı helikoptere binerek Erciyes Kayak Merkezi’ni havadan inceledi.

 

Uçuşun ardından Vali Düzgün, Avusturya Büyükelçisi Wölfer ile beraberindeki heyetle öğle yemeğinde bir araya geldi. Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Keleştemur’un da katıldığı yemekte, Avusturya ile Türkiye arasında bilimsel ve mimari anlamda yapılacak çalışmalar ele alındı.z1-002.jpg

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39