• BIST 9079.97
  • Altın 2307.771
  • Dolar 32.3049
  • Euro 35.0354
  • Kayseri 15 °C
  • Ankara 17 °C
  • İstanbul 17 °C

VALİ DÜZGÜN SPOR YATIRIMLARI:

VALİ DÜZGÜN SPOR YATIRIMLARI:
KAYSERİ’DE SPOR YATIRIMLARI HIZLA DEVAM EDİYOR

Vali Orhan Düzgün, önemli bir spor potansiyeli olan Kayseri’nin spor alt yapısının yenilenmesine yönelik çalışmaların hızla devam ettiğini belirterek, 6 ilçede toprak sahaların sentetik çime dönüştürüleceğini ve bu sahalara modern tribün ve binalar yapılacağını söyledi. 
Vali Düzgün, yaptığı açıklamada, geleceğin sporcularını yetiştirebilmek, gençlik ve spor faaliyetlerini etkin bir şekilde yürütebilmek ve ilin spor alt yapısının dünya standartlarına ulaştırmak adına Kayseri’de yapımı devam spor yatırımları hakkında bilgiler verdi.
Kayseri’de yapımı devam eden spor yatırımlarının kent merkezinde olduğu kadar ilçelerde de ağırlık verilerek sürdürüldüğünü belirten Vali Düzgün, özellikle toprak sahaların sentetik çim olmasıyla birlikte amatör spor takımlarının daha nezih ortamlarda futbol oynamalarına imkân sunulacağını kaydetti.
Vali Düzgün, Develi, İncesu, Bünyan, Yeşilhisar, Felahiye, Özvatan, Akkışla ve Erkilet’te bulunan toprak sahaların sentetik çime dönüştürüleceğini ve sahalara modern tribün ve binalar yapılacağını ifade ederek, şu bilgileri verdi:
“Develi’deki mevcut toprak futbol sahasının sentetik çim yüzeyli futbol sahasına dönüştürülmesi, 500 kişilik portatif tribün ve 4 soyunma odalı tesis binasının yapımı bitirilme aşamasına gelmiştir. İncesu ilçesi mevcut çim futbol sahasının sentetik çim yüzeyli futbol sahasına dönüştürülmesi, 1000 kişilik portatif tribün, 4 soyunma odalı tesis binası ve tenis kortu yapım işi devam etmektedir ve hizmete sunulması ile birlikte İncesu önemli bir spor kompleksine kavuşacaktır. Bünyan ilçesi mevcut toprak futbol sahasının sentetik çim yüzeyli futbol sahasına dönüştürülmesi, 2 soyunma odalı tesis binası yapımı, mevcut tribün ve halı saha bakım onarım yapım işi için ihale tamamlanarak, yüklenici firmaya yer teslimi gerçekleştirilmiştir. Erkilet’e yapılması planlanan proje kapsamında 2 adet sentetik çim yüzeyli futbol sahası, 2 adet 4 soyunma odalı tesis binası ve 2 adet 300 kişilik portatif tribün yapılacaktır, projelendirmesi tamamlanmış olup ekim ayı içerisinde ihalesi yapılacaktır. Özvatan ilçesi mevcut toprak futbol sahasının sentetik çim yüzeyli futbol sahasına dönüştürülmesi projesi kapsamında kullanılamaz durumda olan mevcut toprak yüzeyli sahanın yerine 1 adet sentetik çim yüzeyli futbol sahası yapılacak, mevcut tribünün üstü kapatılacak ve çevre düzenlemesi yapılacaktır. Akkışla ilçesi mevcut toprak futbol sahasının sentetik çim yüzeyli futbol sahasına dönüştürülmesi işi projelendirme aşamasındadır ve proje kapsamında 1 adet sentetik çim yüzeyli futbol sahası ve 1 adet 2 soyunma odalı tesis binası yapılacaktır.”

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39