• BIST 9131.16
  • Altın 2324.75
  • Dolar 32.3712
  • Euro 34.9966
  • Kayseri 15 °C
  • Ankara 21 °C
  • İstanbul 21 °C

VALİ DÜZGÜN'DEN KAPUZBAŞI'NA YATIRIM ÇAĞRISI

VALİ DÜZGÜN'DEN KAPUZBAŞI'NA YATIRIM ÇAĞRISI
Kayseri Valisi Orhan Düzgün, Kapuzbaşı Şelaleleri'nin 'Allah Vergisi' bir güzelliği bulunduğunu ifade ederek, işadamlarını buraya yatırımda bulunmaya davet etti.
"Kayserili işadamları, girişimcilikleri ile meşhurdur. İşadamlarımız, artık Kapuzbaşı için de girişimde bulunmalı'' dedi.
Kayseri Valisi Orhan Düzgün, Yahyalı ilçe gezisi sonrasında, beraberindekilerle birlikte Aladağlar Milli Parkı içerisinde yer alan Kapuzbaşı Şelaleleri'nde incelemelerde bulundu. Vali Düzgün, burada yetkililerden şelaleler hakkında bilgi aldı.
Kapuzbaşı şelalelerinin 'Allah Vergisi' bir güzelliğe sahip olduğunu dile getiren Vali Düzgün, sık sık cep telefonuyla şelalelerin fotoğraflarını çekti.
Şelaleler önünde gazetecilere açıklamalarda bulunan Vali Orhan Düzgün, "Kapuzbaşı, dünyanın en yüksek şelalelerinden biri. Turizme kazandırılması için tanıtımına önem vermek lazım. Kolay ulaşılabilir ve gelen misafirlerin ihtiyaçlarına cevap verilebilir hale getirmeliyiz. Bu kapsamda 7-8 km'lik yolu 2013 yılında tamamlayacağız. Daha sonra da özellikle konaklama ve çevre düzenlemesi konusunda bazı çalışmalar yapacağız. Ancak bu konuda biz destekçi olacağız. Çünkü vatandaşların girişimleri ile yapılmasından yanayız. Burası sadece turizm konusunda değil çevrede yaşayan vatandaşlar için de aynı zamanda gelir kapısı. Yapılacak ticari tesisler istihdam da sağlayacak" diye konuştu.
Bölgede seyir terasları ve konaklama alanlarının yapımına yönelik projeler hazırlandığını bildiren Düzgün, doğal güzellikleri bozmamak adına kendisinin her her yerde dile getirdiği 'Ağaç boyunu geçmemek' kuralına Kapuzbaşı Şelaleleri'nde de uyulacağını ve burada yapılacak konaklama tesislerinin ağaç boyunu geçmeyen ve doğanın yapısına uygun yapılması gerektiğini kaydetti.
Bölgeye yatırım konusunda işadamlarına da seslenen Vali Düzgün, ''İşadamlarımız artık Kapuzbaşı için de girişimde bulunmalı. Çünkü devletin bu alandaki devri kapandı. Özel sektör eliyle bu işler yürütülmelidir. Biz bu konuda sadece teşvik etmek için gerekli desteği vereceğiz. Bu konuda çalışacak işadamlarımıza her türlü desteği vermeye de hazırız" ifadelerini kullandı.
Bölgenin turizme kazandırılması adına yapılması gerekenler konusunda üzerlerine düşecek her türlü çalışmanın içinde olacaklarını da bildirdi.
Vali Orhan Düzgün, Kapuzbaşı Şelalelerini incelemesinin ve basın mensuplarına yaptığı açıklamanın ardından beraberindeki daire müdürleri, vatandaşlar ve basın mensuplarıyla fotoğraf çektirdi. Düzgün, incelemeleri sırasında kendisine 'Hoşgeldin' diyen çocuklara da futbol topu hediye etti.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39