• BIST 9079.97
  • Altın 2306.942
  • Dolar 32.3164
  • Euro 35.0238
  • Kayseri 15 °C
  • Ankara 17 °C
  • İstanbul 17 °C

Vali Düzgün'ün 2013-2014 Eğitim Öğretim Yılı Mesajı:

Vali Düzgün'ün 2013-2014 Eğitim Öğretim Yılı Mesajı:
Vali Orhan Düzgün, Kayseri’de 2013-2014 eğitim öğretim yılının başlaması nedeniyle bir mesaj yayımladı.
Valı Düzgün, “Bizler, yeni dönem için, tıpkı okula ilk adımını atacak yavrularımız gibi heyecanlıyız. Bir önceki eğitim öğretim yılından hem derslik hem öğrenci hem de öğretmen sayısı olarak daha güçlü bir şekilde yeni dönemi karşılıyoruz” ifadesinde bulunduğu mesajına şu şekilde devam etti:
“Eğitim, geçmişimizi bugüne bağlayan bir köprü olmasının yanı sıra geleceğin temellerini atan bilimsel, sosyal ve kültürel gelişimin lokomotifi konumundadır.
Her türlü engelle mücadele etme gücüne sahip, kendini geliştirmesini bilen, disiplinli, öz denetimi güçlü bireylerle geleceğe daha güvenli bakabilmemizin en yegâne yolu eğitimdir. Bunun için eğitim yöneticileri, öğretmenler ve veliler olarak çocuklarımızın gerekli bilgi ve beceriyle donanmış olarak hayata atılması için aramızdaki diyalogu ve işbirliğini sürekli diri tutmalıyız.

Her şeyin büyük bir hızla değiştiği, beklentilerin, talepler ve mesleklerin sürekli bir değişim içinde olduğu günümüzde, eğitim konusunda fiziki imkânlarımızı sürekli gözden geçiriyor Kayseri’nin en ücra köşesindeki bir köyümüzde yaşayan yavrumuzun da eğitim hakkını kutsal sayıyoruz.
Geleceğimizin teminatı çocuklarımızın en önemli varlıklarımız olduğunun bilinciyle hareket ediyoruz. Anne ve babaların emaneti olarak gördüğümüz yavrularımızın eğitim ve öğretim koşullarını daha iyiye taşımanın gayreti içerisindeyiz. Eğitim camiamızın her bir bireyi bu sorumluluk içerisinde dinlenmiş, moral ve motivasyonunu daha da artırmış bir şekilde yeni döneme hazır durumdadır.
Kayseri’nin sanayi ve ticaret gibi pek çok alanda gösterdiği gelişim eğitim alanında da kendini göstermektedir. Bu durum rakamlara da yansımıştır. Kayseri genelindeki derslik mevcudumuz bir önceki döneme göre 399 artmış ve derslik sayımız 9 bin 865’e ulaşmıştır. Yine bir önceki döneme göre eğitim öğrenim görecek öğrenci sayımızda 10 bin artışla 290 binlere ulaşmıştır. Derslik ve öğrenci sayımız artarken aynı paralel de öğretmen sayımızda yaklaşık 600 artış göstererek 15 bin 510’a ulaşmıştır.

Bu yıl okula yeni başlayan ilkokul 1. Sınıf öğrencimiz ise yaklaşık 30 bin kişidir. Eğitim camiamız ve bizler yavrularımızı kucaklamaya hazırız. Yavrularımızın kaliteli ve sevgi dolu bir eğitimle, geleceğe yürürken her daim ellerinden tutacağımızı özellikle belirtmek istiyorum.
Bu duygu ve düşüncelerle; yeni eğitim ve öğretim yılında başarılar diliyor, eğitim kalitesinin ve başarının artırılması için çaba gösteren kurum ve kuruluşlarımıza, eğitime destek veren hayırseverlerimize teşekkür ediyor, tüm yönetici, öğretmen, anne, baba ve sevgili öğrencilerimize sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

Yeni eğitim öğretim yılı hepimize hayırlı olsun.”
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39