• BIST 9079.97
  • Altın 2306.744
  • Dolar 32.3171
  • Euro 35.0321
  • Kayseri 15 °C
  • Ankara 17 °C
  • İstanbul 17 °C

VALİ DÜZGÜN’ÜN KOLTUĞUNA IŞILAY ZENGİN OTURDU

VALİ DÜZGÜN’ÜN KOLTUĞUNA IŞILAY ZENGİN OTURDU
KAYSERİ VALİSİ DÜZGÜN’ÜN KOLTUĞUNA4. SINIF ÖĞRENCİSİ IŞILAY ZENGİN OTURDU

Kayseri Valisi Orhan Düzgün, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla temsili olarakkoltuğunu ilkokul 4. Sınıf öğrencisi Işılay Zengin’e devretti.

Mustafa Yazar İlkokulu 4 – E sınıfı öğrencilerini kabul eden Vali Düzgün, öğrencilerin bayramını 

kutladı.

 

 

unnamed-(8).jpg

Öğrencilerle tek tek ilgilenen Vali Düzgün, 4-E sınıfı öğrencilerinin birkaç hafta önce kendisine mektup yazdığını belirterek, “Beni okulunuza davet etmişsiniz. Ancak ben de daha önce sizleri burada misafir etmek, Valilik çalışma ortamını görmenizi istediğim için sizleri bugün buraya davet ettim.” dedi.Bir devlet geleneği olarak koltuk devrinin 23 Nisan törenlerinde sembolik olarak gerçekleştiğini hatırlatan Vali Düzgün, koltuğunu, temsili olarak kendisine ulaşan mektuptaki isim listesinde ilk sırada yer alan Işılay Zengin’e teslim etti.

Vali Düzgün, koltuğa oturan Vali Zengin’in heyecanlanarak konuşamaması üzerine “Göreve ilk başladığımda ben de senin gibi heyecanlıydım” diyerek Vali Zengin’in heyecanını paylaştı.Vali Düzgün’ün, “Işılay Hanım, Vali olarak ne söylemek istiyorsunuz?’ sorusuna, ‘Görevlerimin arttığını biliyorum, ülkeme daha iyi hizmet edeceğime inanıyorum ve heyecanlıyım.’ diyerek cevap verdi. 

Vali Zengin, konuşmasının devamında, Vali olarak ilk değiştirmek istediği şeyin okul başlama saatleri olduğunu dile getirerek, Mustafa Yazar İlkokulu’nun önünde bulunan kavşakta sinyalizasyon çalışmaları yapılması için Emniyet Müdürüne talimat verdi.

23 Nisan Valisi Zengin’in “Okullar arasında düzenlenecek bir yarışma ile en temiz ve düzenli olan okula bağış yapılmasını sağlardım” demesi üzerine, Vali Düzgün de bunun çok güzel bir proje olduğunu söyleyerek, salonda bulunan Vali Yardımcısı Mustafa Masatlı’nın konuyu takip edeceğini ifade etti.

- KAYSERİ HALKININ GÖNLÜNÜ NASIL FETHETTİNİZ?

Valilik makamına 23 Nisan dolayısıyla gelen çocukların sormuş oldukları soruları da tek tek cevaplayan Vali Düzgün, bir öğrencinin “Yaklaşık 2 yıldır Kayseri’de görev yapıyorsunuz. Bu sürede Kayseri halkının gönlünü fethettiniz, bunu nasıl başardınız” sorusu üzerine, “Yaptığınız mesleği ve görev yaptığız yeri, orada yaşayanları sevmeniz çok önemli” diyerek, şöyle devam etti:“İnsanın görev yaptığı yeri ve orada yaşayan insanları sevmesi başarılı olmanız açısından önem arz etmektedir. Sizde gelecekte hepiniz bir meslek sahibi olacaksınız, sevdiğiniz mesleği yapmanız çok önemli. İyi meslek diye bir kavram yoktur. En çok sevdiğiniz meslek en iyi meslektir, en başarılı olabileceğiniz meslektir. Bizde görev yaptığımız yeri orada yaşayan insanları severek, karşılıklı güzel bir frekans yakalayarak bu ortamı bizde kendi açımızdan geliştirmeye gayret gösteriyoruz.”Görevi sırasında karşılaştığı güçlükleri nasıl aştığının sorulması üzerine Vali Düzgün, “İhtiyaçların giderilmesinde zaman zaman yaşadığımız güçlükler oluyor. Kamu hizmetlerini yerine getirirken öncelikle kamu görevlisi arkadaşlarımızla, kamu kaynakları ve bütçe imkânları ile bu güçlükleri gideriyoruz. Taleplerle ilgili kamu kuruluşlarımızın bütçeleri var, ihtiyaçlara göre kullanıyoruz.” dedi.

Okumaya küçük yaşlarda kendisine verilen dergileri okuyarak başladığını dile getiren Vali Düzgün, çocuklardan bol bol okumalarını ve boş vakitlerini okuyarak değerlendirmelerini istedi.Çocuklar ile bir süre daha sohbet eden Vali Düzgün, günün anısına çocuklara değişik hediyeler verdi, hatıra fotoğrafı çektirdi.Ziyarette Vali Yardımcısı Mustafa Masatlı, İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Yılmaz Çandıroğlu ile Okul Müdürü Recep Mersin ve Sınıf Öğretmeni Selami Gülhan da hazır bulundu.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39