• BIST 9117.42
  • Altın 2324.394
  • Dolar 32.3814
  • Euro 35.0286
  • Kayseri 14 °C
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 20 °C

VALİ MEVLÜT BİLİCİ ÇOCUKLARA KARNE VERDİ

VALİ MEVLÜT BİLİCİ ÇOCUKLARA KARNE VERDİ
2011-2012 eğitim-öğretim yılı 1. dönemi bugün sona erdi. Vali Mevlüt Bilici ve İl Milli Eğitim Müdürü İbrahim Ceylan çocuklara karnelerini verdi.
Vali Mevlüt Bilici, İl Milli Eğitim Müdürü İbrahim Ceylan, İl Emniyet Müdürü Cuma Ali Aydın, Kocasinan Kaymakamı Mustafa Otman ile hayırsever Tarman ailesinin katıldığı karne töreni Mehmet Tarman Yatılı Bölge İlköğretim Okulu'nda ve Emel Tarman Görme Engelliler Okulu'nda yapıldı. Mehmet Tarman Yatılı Bölge İlköğretim Okulu'nda basın mensuplarına bilgi veren İl Milli Eğitim Müdürü İbrahim Ceylan 2011-2012 eğitim-öğretim yılının 1. döneminde çok ciddi bir problem yaşanmadığını, 13 bina yakın öğretmen ve yaklaşık 270 bin öğrenci ile güzel bir yarıyıl geçirdiklerini söyledi. Ceylan, Sarız'da dahil olmak üzere hiçbir okulda boş ders geçmediğini ifade etti.
Vali Mevlüt Bilici Mehmet Tarman Yatılı Bölge İlköğretim Okulu'nda bir dersliğe girerek önce öğrencilerle sohbet etti, sonra da karnelerini dağıttı. Bilici, Kayseri'de eğitime çok önem verdiklerini, bu nedenle böyle bir karna töreni düzenlediklerini dile getirdi. Kaysersi'nin eğitime gösterdiği ilgi nedeniyle kalitenin arttığına dikkat çeken Bilici, karnesinde zayıf olan öğrencilerin ailelerine, sorunun yalnızca çocukta aranmaması gerektiğine dair çağrıda bulundu. Bilici, karne törenine gelen hayırsever Tarman ailesini de tebrik etti. Bilici “Onlar eli öpülesi insanlar, sadece biz değil, bundan sonra da Türk milletinin gıptayla söz edeceği insanlar.” sözleriyle Tarman ailesine övgüde bulundu.
Ardından ziyaret heyeti Emel Tarman Görme Engelliler Okulu'na ziyarette bulundu. Burada görme engelli öğrencilerle sohbet eden Bilici, Ceylan ve Aydın görme engelli çocukların kabartma yazılardan oluşan karnelerini dağıttı. Öğrencilerden biri karnesindeki notları Vali Bilici'ye okudu.
Bilici ve beraberindeki heyet daha sonra lenfoma hastalığı nedeniyle evde eğitim gören Sümer İlköğretim Okulu 2. Sınıf öğrencisi Mustafa Berk'i ziyaret etti. Berk'e karnesini Vali Bilici ve İl Milli Eğitim Müdürü Ceylan verdi. Berk'in öğretmeni Mustafa Doğan minik Mustafa'ya satranç takımı hediye etti.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39