• BIST 9079.97
  • Altın 2321.968
  • Dolar 32.3088
  • Euro 34.9846
  • Kayseri 8 °C
  • Ankara 13 °C
  • İstanbul 14 °C

VALİ ORHAN DÜZGÜN’ÜN “18-24 MART YAŞLILAR HAFTASI” MESAJI

VALİ ORHAN DÜZGÜN’ÜN “18-24 MART YAŞLILAR HAFTASI” MESAJI
18-24 MART YAŞLILAR HAFTASI” MESAJI

Kayseri Valisi Orhan Düzgün, 18-24 Mart Yaşlılar Haftası dolayısıyla yayımladığı mesajda, "İnsanlar arası ilişkilerde en önemli ve temel faktör sevgi ve saygıdır. Ruhun gıdası olan sevgi ve güvenin temeli olan saygı ile toplumlar gelişmişlik noktasında önemli yol kat etmekte ve bu temel unsurlar çerçevesinde yaşanabilir bir ortam geliştirmektedirler. Özellikle Türk toplumunda sevgi, saygı, merhamet ve hoşgörü gibi duygular asırlar boyu sürmüş, Türk toplumlarının tarihin her sahnesinde yerlerini almalarında önemli bir görev üstlenmiştir" dedi. 
Vali Düzgün, mesajında şunları söyledi:
"Yaşlılarımıza saygı da Türk kültürünün vazgeçilmez bir unsuru olmuştur. Örf ve adetlerimizde yaşlılara saygı, sevgi, merhamet gibi bağlılık duyguları ile yaklaşılmaktadır. Nitekim “söz büyüğün, su küçüğün” atasözü ve Oğuz destanlarında yer alan büyüğe saygının göstergelerinden biri olan “el öpme” davranışı kültürümüzün büyüğe ve yaşlılara tarihin her sahnesinde verilen değerin önemli göstergesidir.
“Anne, babanızdan biri veya ikisi senin yanında yaşlılığa ulaşırsa, onlara; ‘Öf’ bile deme ve onları azarlama, onlara güzel söz söyle” buyuran bir dinin mensupları olarak yaşlılarımıza gösterdiğimiz sevgi, saygı ve hoşgörü bizleri daha da mutlu yarınlara taşıyacaktır. Unutmayalım ki, bir gün herkes yaşlanacaktır. Bu sebeple, geçmişimizin izinde, bizleri bugünlere getiren ve bizlerle geleceğe yol alırken rehber olarak yanımızda olan büyüklerimize ve yaşlılarımıza verdiğimiz, vereceğimiz değerler ile yarınlara daha bir umutla bakacağımız inancındayım. Sağlıklı ve aktif olarak yaşlanan bir toplum oluşturmak adına bizlere, sivil toplum kuruluşlarına ve toplum olarak hepimize bir fırsat sunan “Yaşlılar Haftası”nda bir kez daha hatırlatmak isterim ki, bir toplumun hafızası olan yaşlılarımıza, büyüklerimize huzur ve refah içinde yaşayabilmeleri adına çaba ve gayretlerimiz devam etmektedir. Bu duygu ve düşüncelerle, ülkemizde ve ilimizdeki tüm yaşlılarımızın haftasını kutluyor, huzur, afiyet ve mutluluk içinde aydınlık yarınlar diliyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum."

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39