• BIST 9079.97
  • Altın 2306
  • Dolar 32.3263
  • Euro 35.1055
  • Kayseri 21 °C
  • Ankara 22 °C
  • İstanbul 19 °C

Van'dan Kayseri'ye gelen depremzedeler

Van'dan Kayseri'ye gelen depremzedeler
Erciyes Dağı'ndaki Kayseri Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Misafirhanesi'ne yerleştirilen 53 depremzededen Aladağ: ''Bize kardeşimizden daha çok hizmet ve yardım ediyorlar. Bizim derdimize ortak oldular''
Zafer Barış - Van'daki depremin ardından memleketlerinden ayrılan 120 kişi, Kayseri'ye geldi.
Erciyes Dağı'ndaki Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünün Misafirhanesine yerleştirilen 53 depremzede, burada çok rahat olduklarını ve her türlü ihtiyaçlarının karşılandığını bildirdi.
Depremzedelerden Rıza Aladağ, Van merkezde oturduklarını ve depremde evlerinin ağır hasar gördüğünü, çadır bulamayınca büyük bir naylondan çadır yaptıklarını ve orada barınmaya çalıştıklarını, ancak çok zorluk çektiklerini ifade etti.
Kayseri'ye geldikleri için çok mutlu olduklarını belirten Aladağ, şöyle devam etti:
''Bize ilgi gösteren Cumhurbaşkanımıza, Başbakanımıza ve diğer yetkililere çok teşekkür ediyoruz. Rahatımız yerinde. Kayseri halkına ayrıca teşekkür ediyoruz. Bize kardeşimizden daha çok hizmet ve yardım ediyorlar. Bizim derdimize ortak oldular. Bize her türlü yardımı yapıyorlar. Doktorlar her gün gelip bizleri ve çocuklarımızı muayene ediyorlar. Daha ne isteyelim. Van'da deprem olduktan sonra, devletimiz bize sahip çıktı ve her türlü yardımı en kısa zamanda getirdi. Başka hiçbir devlet ve millet böyle bir yardımı yapamazken, bunu bizim devletimiz yaptı. Bizlere sahip çıkan herkese çok teşekkür ediyoruz.''
Depremzede Hikmet Yetkin de, Van merkezde oturduğunu, depremden sonra ilk günlerde kendileriyle ilgilenen olmadığını, yiyecek bulamadıklarını ve çok zorluk çektiklerini belirtti.
Yetkin, ''Daha sonra bizleri Van'dan alıp başka yerlere götürmek için bir çalışma yaptılar. Biz de bu çalışma çerçevesinde Kayseri'ye geldik. Vali ve Büyükşehir Belediye Başkanı, bize sahip çıkıp, kucak açtı. Burada çok iyi ağırlandık. Burada ne kadar kalacağımız henüz belli değil, ama yetkililer, ellerinden geldiğince bizi burada misafir edeceklerini söylediler'' diye konuştu.
Başlarını sokacakları bir evleri olmadığı için Van'a dönmeyi düşünmediklerini, ancak devletin kendilerine ev vermesi halinde tekrar Van'a döneceklerini belirten Yetkin, ''Eğer Van'da bizlere devletimiz ev vermezse, biz bundan sonra ya Kayseri'de kalacağız ya da başka yerlere gideceğiz, ne yapalım?'' dedi.
İlköğretim 4. sınıf öğrencisi depremzede Nesrin Bildik de (10), depremde çok korktuğunu, Van'a geri dönmek istemediğini söyledi. Bildik, ''Okulumuz depremde ağır hasar gördü ve yıkılmak üzere. Okullar da tatil oldu, okula gidemedik. Şimdi Kayseri'deyiz ve Kayseri çok güzel bir şehir. Burada okula gitmek isterim'' diye konuştu.

-''Herkesten Allah razı olsun''-

Van'daki depremden sonra büyük bir çadıra yerleştiklerini anlatan Zübeyde Kızıltaş burada büyük güçlükler çektiklerini, soğuk nedeniyle de çocukların hemen hemen hepsinin hastalandığını söyledi.
Depremzede Kızıltaş, duygularını şöyle anlattı:''Ancak Allah devletimizden, milletimizden, bizlere yardımlarını esirgemeyen herkesten razı olsun. Herkes elinden geleni yaptı ve bizleri o zor durumdan kurtardı. Bizi Kayseri'ye getirdiler. Bizlere burada çok iyi bakıyorlar ve burada hiçbir sıkıntımız yok. Ev meselemiz çözülürse, bizler tekrar Van'a dönmek isteriz, ama evimiz olmayınca, Van'a nasıl döneceğiz?''
Depremzedelerden 56 yaşındaki Ferah Aladağ da, 4 erkek, 4 kız çocuğu olduğunu, bekar olan 2 oğlu ve 2 küçük kızıyla Kayseri'ye geldiğini, burada herkesin kendilerine sahip çıkıp, ellerinden gelen yardımı yaptıklarını belirtti.
Arkadaşlarını ve öğretmenini çok özlediğini ifade eden 8 yaşındaki Rabia Aladağ da, ''Van'a dönüp okuluma gitmek istiyorum. Ancak Van'a dönmeyeceksek, Kayseri'de de okula devam edebilirim'' diye konuştu.

-Depremzedelere ücretsiz ilaç

Kayseri Sağlık Müdürü Dr. Kadir Çetinkara, Van'dan Kayseri'ye gelen 120 depremzedenin 3 sosyal tesiste misafir edildiğini söyledi.
Çetinkaya, ''Sağlık ekiplerimiz, depremzedelerin kaldıkları yerlere gidip, sağlık kontrollerini yapıyorlar. Kontrollerde şu ana kadar 53 depremzedede çeşitli sağlık sorunları tespit edildi ve bunların tedavisine başlandı. Öte yandan, Eczacılar Odası'nın öncülüğünde, bütün Kayserili eczacılar, depremzedelerin ilaç ihtiyaçlarını ücretsiz karşılıyorlar. Kayseri'de faaliyet gösteren tüm eczacılara teşekkür ediyorum'' dedi.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39