• BIST 8766.62
  • Altın 2234.833
  • Dolar 32.3364
  • Euro 35.1115
  • Kayseri 9 °C
  • Ankara 11 °C
  • İstanbul 13 °C

VARLIK FONU MÜTEAHHİTLERİMİZE CİDDİ DESTEK VERECEKTİR

VARLIK FONU MÜTEAHHİTLERİMİZE CİDDİ DESTEK VERECEKTİR
Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeni anayasada yasamanın olmayacağını söyleyenlere ' dürüst olun' diyerek seslendi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Müteahhitler Birliği Ödül Töreni'nde konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, ' Türkiye yasama yürütmedeki kargaşalardan büyük zarar görmüştür. Ekonomik krizler ağır maliyet yüklemiştir. 16 Nisan'la birlikte artık yasama organı yok diyorlar. Dürüst olun, siyaset eğer dürüst olursa millet sizi bir yere getirir. Eğer siyaseti düzgün yapmazsanız sittin sene bir yere gelemezsin.' dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle;

SİZLER ÜLKEMİZİN KÜLTÜR VE MEDENİYET KÖPRÜLERİSİNİZ

Dünyanın en büyük 250 müteahhitlik firması arasında yeralan kuruluşlarımızın temsilcilerine ödüllerini vermek üzere biraradayız. Daha önce 2010 yılında 33 firmaya ödül vermiştik. 2015 yılında bu rakam 42 firmaya çıktı. Bugün de toplam 45 firmaya ödüllerini takdim edeceğiz. Bu alanda gücümüzü hamdolsun her geçen yıl perçinliyoruz. Müteahhitlerimizin yurtdışında proje üstlenmelerini sadece bir ekonomik faaliyet olarak görmüyoruz. Bu ülkenin kültürünü, medeniyetinde bir köprü oluşturuyorsunuz. Şantiyesinin önünde bayrağımızı dalgalandıran her firmamız ülkemizin birer temsilcisidir.

ACI VERİCİ MANZARININ SONUÇLARI MÜTEAHHİTLERİMİZİ DE ETKİLİYOR

Firmalarımız yakın coğrafyamızda çok önemli işlere imza attılar ancak hala potansiyelimizin gerisindeyiz. Son yıllarda yakın coğrafyamız çok büyük sıkıntı içinde. Çatışma, kriz, yıkım, insani dramların dumanı her taraftan yükseliyor. Bu acı verici manzaranın sonuçlarından biri de kriz bölgelerinde faaliyet gösteren işadamlarımızın ve özellikle müteahhitlerimizin yaşananlardan olumsuz etkilenmesidir. Ziyaret ettiğimiz ülkelerde veya Türkiye'ye gelen devlet yetkilileri ile bu durumu konuşuyor telkinlerimizi söylüyoruz.



VARLIK FONU MÜTEAHHİTLERİMİZE CİDDİ DESTEK VERECEKTİR

Allah'ın izniyle önümüzdeki süreçte dünyanın en büyük 10 ekonomi arasına gireceğiz. Biz ülkemize, milletimize, işadamlarımıza, müteahhitlerimize inanıyor, güveniyoruz. 15 Temmuz bir kez daha göstermiştir ki, öldürmeyen her darbe güçlendirir. Türkiye dimdik ayakta durarak göğüslediği saldırı, kaos, kriz ve darbelerden güçlenerek çıkmayı başarmış bir ülkedir. Bu hassas süreci sabır, azim, dikkatle aşarsanız bir anda karşınıza çok daha büyük fırsatların çıktığını göreceksiniz. Devlet olarak sizlere destek olmak için yeni imkanlar üretiyoruz. Büyük ihalelerde teminat sorununuzun çözümüne de katkı sağlayacağına inandığım yeni bir kurumu devreye soktum. Türkiye Varlık Fonu, gelişen Türkiye'nin her işinde olduğu gibi müteahhitlerimize de ciddi destek verecektir.

DÜRÜST OLUN

Değişim hayatın en önemli gerçeğidir. Millet olarak geçmişimizden aldığımız derslerle daha çok çalışmamız gerekiyor. Türkiye çok partili hayata geçtiğinden beri her alanda sürekli bir kriz halinde yaşamak zorunda kalmıştır. Gayri meşru güç adapları mevcut sistem içindeki bu çatlaklardan çıkarak nüfus kazanmışlardır.İnsanoğlu unutur, o yüzden bu gerçekleri hatırlatmakta fayda var.16 Nisan ile birlikte Türkiye'de yasama organı yok diyorlar. Dürüst olun. Yasama organı kalkmıyor, yürütme sadece cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminde toplanıyor. yargı konumunu yine koruyor. Yasama, yürütme, yargının ortadan kalkması söz konusu değil. Cumhurbaşkanı başbakan kavgaları dahi sistemi tek başına sorgulamak için yeterlidir. 

SİTTİN SENE BİR YERE GELEMEZSİNİZ

Bu noktaya durduk yerde gelmedik, Türkiye yasama yürütmedeki kargaşalardan büyük zarar görmüştür. Ekonomik krizler ağır maliyet yüklemiştir. 16 Nisan'la birlikte artık yasama organı yok diyorlar. Dürüst olun, siyaset eğer dürüst olursa millet sizi bir yere getirir. Eğer siyaseti düzgün yapmazsanız sittin sene bir yere gelemezsin. Doğru yürütme başkanda toplanıyor. Yasama var yürütme var yargı var. Hiçbirisinin ortadan kalkması söz konusu değil. Sadece Cumhurbaşkanı- Başbakan kavgaları dahil sistemi sorgulamak için yeterlidir.


 
KANDİL 'GELİN HAYIRDA BİRLEŞELİM' DİYOR! PEKİ KİM BUNLAR?

Kandil 'Gelin hayırda buluşalım' diyor. Kim bunlar? Ülkemizi kan gölüne çevirme gayreti içinde olanlar. 40 yıldır bununla mücadele ediyor bu devlet. Kişi sevdikleriyle beraberdir, bunu unutmayın. Şu 18 maddenin daha bütüncül olarak bir çözüme kavuşturulması için bir mücadele verildi ama ne yazık ki bu ülkede siyaset, siz ne diyorsanız, beyaz diyorsanız o siyah diyor. Gelin oturalım, konuşalım, bir neticeye varalım. Ama öyle olmadı. Sonunda gerek AK Parti gerek MHP'nin uyumu, onların dayanışma içerisinde demek ki olabiliyor. Parlamentoda bu kararlılığı, bütünleşmeyi sağolsun buraya getirdiler. 

SİZLERDEN VE VATANDAŞTAN RİCAM: LÜTFEN 18 MADDEYİ OKUYUN

Sizin huzurunuzda tüm milletime söylüyorum: Gerek AK Parti, gerek MHP, gerek CHP ve hatta HDP'ye gönül vermiş olan vatandaşlarıma sesleniyorum; gelin bu büyük tarihi konuda bir konsolidasyona gidelim. Güçlü, lider, müreffeh bir Türkiye'nin sistem noktasında temel taşlarını yerli yerine koyalım. Bunun rejim değişikliğiyle yakından, uzaktan alakası yok. Sizlerin huzurunda tüm işadamlarımıza ve milletimize şu gerçekleri anlatmak istiyorum: Özellikle muhalefet anayasa değişikliğinde konuyu ilgisi alakası olmayan konulara çekerek vatandaşımızın kafasını hala bulandırmaya çalışıyor. Sizlerden ve vatandaşlardan ricam, bu 18 maddeyi eline alıp teker teker okumanızdır.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39