• BIST 9079.97
  • Altın 2302.3
  • Dolar 32.3226
  • Euro 35.0903
  • Kayseri 21 °C
  • Ankara 22 °C
  • İstanbul 19 °C

VATANDAŞLARDAN ASGARİ ÜCRET DEĞERLENDİRMESİ

VATANDAŞLARDAN ASGARİ ÜCRET DEĞERLENDİRMESİ
KAYSERİ, SİVAS, YOZGAT, NEVŞEHİR VE KIRŞEHİR'DEKİ VATANDAŞLAR ASGARİ ÜCRETİ DEĞERLENDİRDİ

AK Parti hükümetinin, 1 Ocak 2016 yılından itibaren asgari ücretin bin 300 TL’ye yükseltileceğini açıklanmasının ardından Kayseri, Nevşehir, Yozgat, Kırşehir ve Sivas'taki vatandaşlar, açıklanan rakamdan memnun olduklarını söyledi.
AK Parti hükümeti tarafından 1 Ocak 2016 tarihinden itibaren asgari ücretin bin 300 lira olacağının açıklanmasının ardından asgari ücretle çalışanlar heyecanla beklemeye başladı. Asgari ücretin artması ile beraber ailelerin geçimlerinin de rahatlayacağını dile getiren Kayserili Fatih Kayısı isimli vatandaş, “Asgari ücret bin 300 TL olursa daha iyi olacak ve ailelerin geçimi daha da rahatlayacak. Asgari ücretle çalışan bir kişi hem çocuklarını okutuyor hem de evine bakıyor. Bunların hepsine yetişemiyorlar. Asgari ücretin bin 300 TL olması da yetmez ama yine de buna şükür diyelim. Bundan sonra inşallah daha iyi şartlar altında olur” dedi.
Kayserili Ahmet Okur ise, “Asgari ücretin bin 300 TL olmasının iyi olup olmadığını zaman gösterecek. Asgari ücret bin 300 TL olacak ama tüketim mallarının maliyeti artacak. Maliyet artınca da 5 TL’ye aldığımız bir ürünü 7 TL’ye alacağız” ifadelerini kullandı.
Kayseri’de esnaflık yapan Erkan Erdoğan, “Asgari ücretin bin 300 TL olması çok güzel bir uygulama olacak. Ekonomimiz canlanacak ve hükümetimiz işverenlere ve esnafa yardım konusunda da gerçekten güzel yaptırımlar yapacağını düşünüyoruz. İnsanlar ne kadar çok kazanırsa o kadar da çok harcama yapar. Ekonomiye olumlu bir katkı yapacağını düşünüyorum” şeklinde konuştu.
Bir diğer vatandaş Nuriye Yılmaz da, “İnşallah hükümet asgari ücretle alakalı verdiği vaadi yerine getirir. Asgari ücretin artması ile beraber işçilerin iş gücünde de artış olur” diye konuştu.
Asgari ücretin artması ile işverenin yükünün de artacağını ve hükümetin bu konuya da el atması gerektiğini dile getiren bir vatandaş ise, “Asgari ücretin bin 300 TL olması çok güzel. Daha fazla olsun ancak bunun işverene yansıyan vergilerinin de düşmesi lazım. Bin 300 TL asgari ücretin yaklaşık 800 TL kadar maliyeti olacak. 800 TL maliyette ciddi bir maliyettir. Bir işverenin bir işçi için 2 bin TL maliyeti çok fazladır” şeklinde konuştu.

YOZGAT'TA İŞÇİLER BİN 300 TL'LİK ARTIŞI UMUTLA BEKLİYOR
Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun 1 Kasım seçimleri öncesinde Asgari ücretin bin 300 TL’ye çıkartılacağı sözü işçilere de umut oldu. 
Asgari ücretin bin 300 TL’çıkarmasını bekleyen Yozgatlı işçilerden Besim Yüksel, asgari ücretle çalıştıklarını ve ücretin kendilerine yetmediğini belirterek, “Asgari ücretin bin 300 liraya çıkarılmasını istiyoruz. Bin 300 lira dahi düşük en az bin 500 lira olması gerekir. Sadece ev kirası 500 lira, 200-300 lira da gıda masrafı olmaktadır. Zor geçiniyoruz” dedi.
Ekrem Özkan isimli işçi de, “Eğer milletvekillerimize bin 300 lira ile geçiniyorlarsa biz de razı olalım. Bin 300 lira düşük. Ev kirası 500-600 lira ben kiracıyım. 5 çocuğum var, 3’ü okuyor. Yalnız başıma çalışıyorum. Asgari ücretle geçin bakalım nasıl geçineceksin. Bin 300 lira da düşük” ifadelerini kullandı.
Adem Turan isimli işçi de, “Ben de asgari ücretle çalışıyorum. Asgari ücretin bin 300 lira olması bir nebze olsun bizim gibi alt gelirli insanların refah seviyesini biraz yükseltir. Yozgat şartlarında bin 300 lira evi kendisi olanlar için ideal bir şey. Asgari ücretli bir kişi olarak sevinçiliyiz. Yapanlardan Allah razı olsun. İnşallah hükümet verdiği sözü yerine getirir seviniriz. Asgari ücrette çalışıyoruz. Kiracı olan için bir aileye yetmiyor bin 300 lira olursa daha güzel olur, daha rahat bir geçim olur, bunu gönülden isteriz. Rahat geçiniriz ödemelerimizde sıkıntı olmaz" şeklinde konuştu.

NEVŞEHİR'DE İŞÇİLER BİN 300 TL'DEN MEMNUN
Asgari ücretin 1 Ocak 2016 tarihinden itibaren bin 300 lira olacak olması Nevşehirlileri de mutlu etti. 
Nevşehir’de özel firma da işletme sahibi olan Teyfik Ekici, "Öncelikle bu uygulamanın ülkemiz açısından hayırlı olmasını temenni ediyorum. Personellerimiz artık daha çalışma şartlarının yanı sıra maaş konusunda da refah bir ortama kavuşmuş olacaktır. Tabi ki ilk etapta bu uygulama ilk başlarda biraz sıkıntı olacak gibi görünse bile ilerleyen zamanlarda çok daha rahat olacağına inanıyorum’’ dedi.
Asgari ücret ile çalışan işçiler ile bu uygulama sonrasında son derece mutlu olduklarını kaydederken, "Allah devletimize zeval vermesin bu uygulama için teşekkür ederiz" diye konuştular.

SİVAS ASGARİ ÜCRETE YAPILACAK ZAMDAN MEMNUN
Sivas’ta vatandaşlar yeni yılda asgari ücretin bin 300 liraya yükseltilmesini memnuniyetle karşıladı. 
AK Parti’nin 1 Kasım seçim vaatleri arasında yer alan asgari ücretin bin 300 liraya yükseltilmesi vaadi AK Parti’nin seçimi kazanmasının ardından Sivaslı vatandaşları da heyecanlandırdı. 1 Kasım seçimlerinde AK Parti’ye oylarıyla büyük destek veren Sivas halkı AK Parti’nin asgari ücreti bin 300 liraya yükselteceğine inanıyor.
Özel sektörün ağırlıklı olarak faaliyet gösterdiği Sivas’ta vatandaşlar asgari ücrete yapılacak 300 lira zam nedeniyle memnun olduklarını ifade etti. Bazı vatandaşlar yaşam standardının yükseleceğini belirterek yapılacak zammın ekonomide hareketlilik getireceğini söylediler.

KIRŞEHİR ZAMMI İYİ ANCAK YETERSİZ OLARAK DEĞERLENDİRDİ
Asgari ücrete yapılacak zammı değerlendiren Kırşehirliler, "Asgari ücretin ekonomik açıdan bin 300 lira olması bir yandan iyi fakat bir yandan da kötü, bizler daha fazlasını bekliyorduk. Yüzde otuzluk bir artış olumlu bir gelişme, şuan bir ailenin geçinebilmesi için bin 750 liralık bir planlama daha uygun olacaktır. Asgari ücretle çoğunluk çalışmakta aldığımızla nasıl geçineceğiz" dediler.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39