• BIST 9079.97
  • Altın 2308.161
  • Dolar 32.328
  • Euro 35.0931
  • Kayseri 16 °C
  • Ankara 19 °C
  • İstanbul 19 °C

VEDAT ALİ ÖZIŞIK HESAP SORMAYA SOYUNDU

VEDAT ALİ ÖZIŞIK HESAP SORMAYA SOYUNDU
Şeker soruşturması kapsamında girdiği cezaevi’nde 941 gün sonra tahliye edilen ve tüm soruşturmalardan berat eden Kayseri Şeker Fabrikası Yönetim Kurulu eski Başkanı Vedat Ali Özışık, zehir zemberek açıklamalarda bulundu.

ker soruşturması kapsamında girdiği cezaevi’nde 941 gün sonra tahliye edilen ve tüm  soruşturmalardan berat eden Kayseri Şeker Fabrikası Yönetim Kurulu eski Başkanı Vedat Ali Özışık, zehir zemberek açıklamalarda bulundu. Suçsuz yere bir sürü iftira ve karalamalara maruz kaldığının altını çizen Özışık, hukuki sürecin lehine sonuçlandığını, artık iftiracılardan hesap sorma zamanının geldiğini ileri sürüyor.

 

Kayseri Şeker Fabrikası’nda 10 yıllık süre içerisinde yaptığı yatırımların ve hizmetlerin hiç de  küçümsenemeyecek cinsten olduğunu özellikle vurgulayan Vedat Ali Özışık, cezaevinde bulunduğu süre içerisinde en çok öz ailesi olarak gördüğü çiftçileri özlediğini en büyük tesellisinin ise çiftçilerinde kendisini unutmayarak ve atılan iftiralara inanmayarak sonuna kadar yanında yer almalarının olduğunu söyledi.

10 yıllık süre içerisinde geleceğe yüzlerce yıllık miras bıraktığını, Kayseri Şeker Fabrikası’nı Türkiye’nin üretim üssü haline getirdiğini bildiren Vedat Ali Özışık, buna rağmen atılan iftiraları bir türlü hazmedemediğini vurgulayarak atılan iftira ve karalamaları yapanlardan hesap sorma zamanının geldiğini bildirdi.

Cezaevi’ne girdikten sonra hem ulusal medyada, hem de yerel medyada ağza alınmayacak iftira ve çamur atıldığını açıklayan Özışık, şöyle devam etti:

‘ÇİFTÇİ ESKİ GÜNLERİNİ ARIYOR’

“Fabrikayı yüklü miktarda borca soktuğum söylendi. Borçların hepsi yapılan yatırımların karşılığı idi. Biz bu günü değil geleceği düşünerek yatırımlar yaptık. Çocukları, gençleri ve çiftçimizi düşünerek hareket ettik. Bir çiftçimizin derdini, sıkıntısını kendi derdimiz sıkıntımız bildik. Onların her zaman yanında olduk, her işimizi de onlarla beraber yaparak beraber büyüttük. Çiftçilerle aramıza hiçbir zaman duvar örmedik, iç içe olduk. Bugün gelinen noktada görüyoruz ki bizim gecemizi gündüzümüze katarak devasa hale getirdiğimiz fabrikayı çiftçi olmayan, çiftçiyi horlayan insanlar yönetiyor. Çiftçilerimizin yüzü artık eskisi gibi gülmüyor. Çiftçimiz eski günlerini arıyor,kendi fabrikasına randevu ile giriyor. Bizim zamanımızda çiftçiler fabrikaya istediği zaman gelip gidiyordu. Orası bir yerde onların kendi öz malı başka şekilde düşünmek yanlış  olur. Bu durum beni çok üzüyor ama her şeyin bir zamanı var, çiftçi kardeşlerim sakın üzülmesinler her şeyin hesabı sorulacak.”

YOZGAT YENİGÜN
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39