• BIST 8978.25
  • Altın 2292.454
  • Dolar 32.3264
  • Euro 35.0576
  • Kayseri 16 °C
  • Ankara 16 °C
  • İstanbul 19 °C

Vedat Ali Özışık:10 yılda yaptığım her şeyin altına yeniden imza atarım

Vedat Ali Özışık:10 yılda yaptığım her şeyin altına yeniden imza atarım
Şeker Soruşturması kapsamında girdiği cezaevinden 941 gün sonra tahliye edilen Kayseri Şeker Fabrikası'nın Eski Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Ali Özışık, memleketi Kayseri'nin Karakimse Köyü girişinde yüzlerce insan tarafından davul-zurna eşliğinde karşılandı. Kayseri-Ankara karayolunun Karakimse Köyü'ne gidiş yönündeki kavşağa oğlu Burhan Özışık'ın kullandığı beyaz renkli BMW X6 Marka Lüks otomobille giren Özışık, araçtan indi ve kendisini yol kenarında bekleyen sevenleri tarafından coşku ile karşılandı.


Özışık, burada davul ve zurnacıların çaldığı mehter marşı eşliğinde sevenleriyle tek tek kucaklaştıktan sonra yeniden aracına döndü ve bu bölgeden yaklaşık 5 km uzaklıktaki köyüne hareket etti. Köye hareket eden Özışık'ın aracını yüzlerce araç takip ederek uzun kuyruklar oluşturdu.

Konvoy, Karakimse köyüne girerken, Özışık'a ait konağın etrafından havaya çok sayıda havai fişek atıldı. Buradaki karşılama esnasında çok sayıda koyun kurban edilirken çevredeki vatandaşların bazıları ise bellerinden çıkardıkları tabancalarla havaya ateş açtı.



"ÇOK KİTAP OKUDUM, LİSEYİ BİTİRDİM ÜNİVERSİTE SINAVINA GİRDİM"


Özışık, burada da yakınlarıyla kucaklaştıktan sonra karşılamayı takip eden gazetecilerin sorularını yanıtladı. Sorulan bir soru üzerine cezaevinde geçirdiği günleri anlatan Özışık,

"10 yılda yaptığım her şeyin altına yeniden imza atarım. Cezaevi çok zor. O beton duvarlar çok insanı çürütüyor. Cezaevinde kaldığım süre boyunca hiç dışarıya çıkmadım. Çok sayıda kitap okudum.

Liseyi bitirdim üniversite sınavına girdim. İnsanın dışarıda sevenleri olduğu sürece Allah güç veriyor sabrediyorsun başarıyorsun. Kardeşim savaş benim çok kahrımı çekti. Bu kadar sevenim olduğu sürece benim sırtım yere gelmez inşallah. Çünkü Boğazlıyan Şeker Fabrikası'nda çalışan yüzlerce işçinin duaları beni ayakta tuttu. Çiftçilerin duası bana güç verdi. Allah istemeden hiç bir şey olmaz. Demek ki ben orayı görecekmişim o yüzden kimse "ben oraya buraya attım" demesin bu Allah'ın takdiriymiş." dedi.



"AKAY, ÇİFTÇİ'YE HİZMET ETTİKTEN SONRA BEN BAŞ TACI EDERİM"

Daha sonra bir gazetecinin "Pancar Ekicileri Kooperatifi Genel Kurulu yapıldıktan sonra bırakılmak nasıl bir duygu?" şeklindeki sorusunu yanıtlayan Özışık, bu konu hakkında yorum yapmak istemediğini belirterek şu ifadeleri kullandı:

"O konuda ben hiç yorum yapmıyorum. Şu anda seçilen kimse tanımıyorum ama çiftçim adına başarılar diliyorum. Çiftçime hizmet ettikten sonra ben baş tacı ederim, çiftçiye hizmet etmezlerse ise da muhalefet ederim. Bu kadar basit! Benim çiftçime hizmet ederlerse çiftçim daha çok üretir, fabrikayı daha güzel yerlere getirirlerse yanlarına gider, ellerini sıkar tebrik ederim. Bundan güzel bir şey var mı? Akay'ı tanımıyorum, görmedim, bilmiyorum. Çiftçinin oyuyla seçildi inşallah başarılı olur, temennim budur. Ben demokratik seçimlere hep inanmış bir insanım."







"BİZ MÜDAHALE ETMESEK HÜSEYİN AKAY KAYBEDİYORDU"

Ardından bir gazetecinin "Seçimleri takip etme şansınız oldu mu?" şeklindeki sorusuna yanıt veren Özışık, genel kurulda Hüseyin Akay'a destek verdiklerini anlattı ve "Eğer biz müdahale etmesek Hüseyin Akay kaybediyordu" şeklinde ifadeler kullandı.

Özışık bu bölümde şöyle konuştu:

"Son gece takip ettim. Seçim gecesi Avukat'ım Oben Ekmekçi sabaha kadar 6-7 kez yanıma girip çıktı. Ondan öncesi günde kardeşim Savaş Özışık'dan bana rapor geldi ona göre bizde tavrımızı koyduk. Yani seçime müdahil olduk onu söylemek istiyorum. Çünkü Zinnuri Eser ve ekibi bana iftira attılar. Onların Pancar Ekicileri Kooperatifi'ni yönetemeyeceğine inanıyordum o yüzden tavır koydum.

-Gazeteci: "Akay'a mı destek verdiniz?"

Onun gibi bir şey! Çünkü böyle olması gerekti başka olmazdı. Yusuf Yılmaz grubunun kazanması da mümkün değildi. Eğer biz müdahale etmesek Hüseyin Akay kaybediyordu, Mahmut Çeçen kazanıyordu bizde tavır koyduk. Bu net olan bir şey! Seçim işi benim işin bu işler stratejik işler."

Özışık yaptığı açıklamaların ardından sevenleriyle birlikte yemek yedi. Karşılama merasimi sabahın erken saatlerine kadar sürdü.





Haber: Ali Türkaslan

Odatv.com

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39