• BIST 9079.97
  • Altın 2310.536
  • Dolar 32.3369
  • Euro 35.0909
  • Kayseri 16 °C
  • Ankara 19 °C
  • İstanbul 19 °C

VENEZUELA'LI DOKTOR KAYSERİ'DE MÜSLÜMAN OLDU

VENEZUELA'LI DOKTOR KAYSERİ'DE MÜSLÜMAN OLDU
VENEZUELA VATANDAŞI YENİFFER GOMEZ PORRAS MÜSLÜMAN OLARAK ZEHRA ADINI ALDI...

www.kayserinews.com  kayserinin en güncel haber sitesi mutlaka tıklayın facebook sayfamız ve twitter sayfamız'dan takip edebilirsiniz.

 

Kayserinews.com

 

@Kayserinewscom twitter sayfamız takip edebilirsiniz

TIKLAYIN,BEĞENİ,YAPIN-FACEBOOK-SAYFASI-HABER-TAKİP-SİSTEMİ .https://www.facebook.com/kayserinewscom-261415263889283/?fref=ts

 

 

İl Müftüsü Doç. Dr. Şahin Güven’in başkanlığında gerçekleştirilen ihtida merasimi ile Venezuela’da yaşayan Genel Cerrahi ve Yoğun Bakım Uzmanı Doktoru Yeniffer Gomez Porras kelime-i şehadet getirerek Müslüman oldu. 

İl Müftülüğüne Müslüman olmak için müracaat edenYeniffer Gomez Porras, kelime-i şahadet getirerek Müslüman olmanın heyecanını ve mutluluğunu yaşadı. Müslümanlığa geçtiği için mutlu olduğunu belirten Yeniffer Gomez Porras, ismini de “Zehra” olarak değiştirdi. Yeniffer Gomez Porras’ın yedi yaşındaki kızı Nicol’de Müslüman olarak “Nihal” ismini aldı. Yeniffer Gomez Porras hanımın ihtida merasimine arkadaşları ve İl Müftü yardımcısı Atıf Akşit ile Kayseri Dini Yüksek İhtisas Merkezi Eğitim görevlisi Ahmet Çatalkaya iştirak ettiler.


İl Müftüsü Güven’in" İslam Dininde Müslüman olmanıza vesile olacak neyi gördünüz?" sorusuna Yeniffer Gomez Porras, “İslam çok disiplinli bir din, hiçbir şekilde Hristiyanlığa benzemiyor. Ben Katolikken hiçbir zaman kiliseye gitmedim. Katolikler hangi dini yaşadıklarını bilmiyorlar. Ben o dini yanlış gördüm. Annem, babam Katolikler. Ben Allah’ı çok seviyorum. Hiç kimsenin baskısı altında kalmadan bu dini seçtim. Müslüman doktor arkadaşlarım kendi aralarında hep konuşurlardı. Türkiye’nin dini kültürü ve Allah sevgisi, beni çok etkiledi. Ben bu dine aşık oldum” dedi.


Kur’ân-ı Kerim tilavetiyle başlayan ihtida merasimi İl Müftüsü Güven’in, İslam Dini’nin temel esasları ile ilgili verdiği bilgilerin ardından Zehra hanım’ın kelime-i şahadet getirmesi ve yapılan dua ile son buldu.


İhtida töreni sonrasında İl Müftüsü Güven, Zehra Hanım’a “İhtida Belgesi”ni ve Müslüman olduğu günün anısına Diyanet İşleri Başkanlığımız yayınlarından çıkan Kur’an-ı Kerim ve İngilizce Meali ile dini bilgileri ihtiva eden çeşitli kitaplar hediye etti.
 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39