• BIST 9121.68
  • Altın 2324.222
  • Dolar 32.3597
  • Euro 34.9217
  • Kayseri 13 °C
  • Ankara 14 °C
  • İstanbul 15 °C

Vergi rekortmeninin Kayseri Şeker olması ekonomi çevrelerinin büyük ilgisini çekti

Vergi rekortmeninin Kayseri Şeker olması ekonomi çevrelerinin büyük ilgisini çekti
Kayseri Şeker gölü sosyal tesislerinde kurulan Şeker Sofrasının misafirleri İl protokolü oldu. Kayseri Şeker iftar yemeğine Vali Yardımcısı Mehmet Emin Avcı, İl Protokolü, Belediye Başkanları, Oda ve STK temsilcileri ile Kayseri Şeker yöneticileri katı

Şeker sofrasında Kayseri Şeker’i Kayseri’de yılın vergi rekortmeni olarak elde ettiği tarihi başarısından dolayı tebrik eden Ticaret Odası Başkanı Mahmut Hiçyılmaz Şeker sofrasında yapmış olduğu  konuşmasında; Kayseri Şeker Fabrikası Kayseri'nin en köklü kuruluşlarından biri ve Kayseri ekonomisine en çok katkısı olan bir müessesedir. Kayseri Şeker Fabrikası bir zaman çok büyük bir sarsıntı geçirmek suretiyle ekonomik olarak zarar noktasına gelen bir kuruluştu. Yönetime gelen Hüseyin Akay ve arkadaşları gerçekten başarılı bir çalışma neticesinde  Kayseri Şeker’i Kayseri'nin en büyük  en çok vergi veren kuruluşları haline getirmişlerdir. Bu açıdan kendilerinin tebrik ediyorum dedi.

 

Kayseri pancar Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay Şeker Sofrasında  yapmış olduğu konuşmasında; Kayseri Şeker’in Kayseri’de vergi rekortmeni olmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Kayseri Şeker Fabrikası Kayseri'nin en köklü kuruluşlarından bir tanesi ve bugün Kayseri'de çok önemli sanayi kuruluşudur.

 

Kayseri Şeker Fabrikası geniş bir coğrafyada orta Anadolu'yu ilgilendiriyor. Sivas'ın, Yozgat'ın yarısı Kayseri'nin tamamı Nevşehir'in de bir kısmını kapsayan bir çalışma alanımız var. Dokuz  bin çiftçi ile sözleşme yapıyoruz. Kampanya döneminde çalışan mevsimlik işçiler de dahil olmak üzere iştiraklerimiz ile birlikte 3.000 civarında çalışanımız var. Geçen sene 892 milyon bir ciro elde edildi. Bu 892 milyon cironun yanında 126 milyon net kar sağlandı.

 

Bu yıl Kayseri Şeker Fabrikası Türkiye'nin 500 büyük sanayi kuruluşu arasında  ciro ’da 97 nci, karlılıkta 38. sırada yerini aldı. Bu çok büyük bir başarıdır. Geçen yıl Kayseri Şeker Fabrikası 122 milyon net kar’ı ile  Kayseri'de vergi rekortmeni oldu. Bu rakamlar gerçekten Kayseri Şeker Fabrikasının bölge için, Orta Anadolu için özellikle Türkiye için ne kadar önemli bir kuruluş olduğunu yeterince ifade ediyor. Kayseri şeker ayrıca, Türkiye'de istihdama katkı açısından da 4 kuruluş arasına girme başarısını göstermiştir.

 

Kayseri Şeker miras olarak bırakılan  ağır borç yükünü 4,5 yılda  ortadan kaldırdı. Şimdi sıra yatırımda deyip  özellikle lisanslı depoculuk konusunda planlamalarımızı yaptık ve Bayramdan sonra inşallah ihalesini yapacağız. Bu yatırım sayesinde Boğazlıyan, Şarkışla, Develi ve Bünyan'a 100.000 tonluk depo yapımı  gerçekleşecek. Bu yatırımla birlikte  çiftçilerimizin şeker pancarı dışındaki diğer daneli ürünlerinin doğru kullanımı konusunda hizmet verileceğini düşünüyoruz dedi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39